PressCode

Elena Zaharia- performanță istorică pentru România

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Jucătoarea de tenis de masă, din Constanța, Elena Zaharia este vicecampioană mondială! Duminică ea a devenit a doua sportivă a lumii în proba de U19 simplu feminin, o performanță istorică, reușită la Campionatul Mondial de Juniori 2023!
Această realizare reprezintă o premieră pentru Elena Zaharia, aflată în prima finală de simplu la o ediție a Campionatului Mondial de juniori și totodată, cea mai bună clasare a României din istorie.
Elena Zaharia a fost protagonista unor zile fantastice în Slovenia, unde a eliminat patru sportive valoroase printr-un joc solid, pentru a disputa finala competiției.
Elena a disputat finala cu Kuai Man (China), principala favorită a probei și sportiva deja medaliată la nivel de seniori, cu bronz mondial în proba de dublu mixt. Meciul s-a încheiat 0-4 (3-11, 11-13, 5-11, 5-11).
Este a doua medalie cucerită de Elena Zaharia la această ediție a Campionatului Mondial, după bronzul cu echipa U19, alături de Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu și Alesia Sferlea.
Sportiva legitimată la CSM Constanța nu este la prima performanță ea urcând constant pe podium la com petițiile naționale, europene sau internaționale. Meritul pentru succesul ei se datorează și antrenorilor Viorel Filimon, Liliana Sebe și Stelian Hașoti.

Citește și