PressCode

Rezultatele elevilor români la PISA 2022, la același nivel din 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat ieri că rezultatele României la PISA 2022 s-au menținut la aproximativ același nivel ca în 2018, comparatriv cu alte state. La matematică, ponderea OECD a elevilor aflați la nivelul 2 sau mai sus de competență a scăzut cu 7 puncte procentuale, de la 76% în 2018, la 69% în 2022, în timp ce rezultatele țării noastre au rămas aproape stabile, a specificat ministrul Educației, adăugând că trebuie să facem tot posibilul pentru a crește procentul elevilor români care obțin performanțe medii și ridicate la lectură, matematică și științe.

Printre măsurile adoptate în noua lege a învățământului preuniversitar se află evaluarea nivelului de alfabetizare funcțională al elevilor, formarea cadrelor didactice și susținerea elevilor prin resurse de învățare relevante pentru îmbunătățirea competențelor – cheie.

Rezultatele PISA ne oferă informații valoroase și privind atitudinile, motivațiile, starea de bine și resursele accesibile elevilor. Raportul arată că sistemul educațional din România este participativ și devine mai sigur, iar numărul elevilor afectați de bullying a scăzut față de 2018.

Citește și