PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 6-12 decembrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Moș Nicolae vine cu desaga plină, iar instituțiile culturale au oferte bogate pentru public, „campioană” fiind Casa de Cultură a Sindicatelor, urmată de Centrul „Jean Constantin”, cu o selecție generoasă de filme.

Teatrul de Stat Constanța dă startul finalului de săptămână vineri, 8 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Studio, cu un „Meci de comedie”, un spectacol de improvizație regizat de Dragoș Muscalu. Vor improviza: Ecaterina Lupu, Andrei Cantargiu, Remus Archip, Lucian Iftime, Florin Aioane, Andrei Bibire, Ștefan Mihai, Cătălin Bucur și Vlad Lință, acompaniați live de pianistul Vlad Pasencu.

Apoi, sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, este programat spectacolul „Îndoiala”, de John Patrick Shanley (regia – Diana Mititelu) cu Iulian Enache, Dana Dumitrescu, Cristiana Luca și Laura Iordan în distribuție.

Biletele se pot procura și online, de pe platforma mystage.ro.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 18.30, opera „Bal mascat”, de Verdi. Din distribuție fac parte: Elena Rotari, Daniel Pop – debut, Răzvan Săraru, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Mircea Găvan și Mădălin Băldău. Conducerea muzicală este asigurată de Gaddiel Dombrowner din Israel.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe mytiket.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă miercuri, 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, două reprezentații gratuite ale spectacolului „Iată vin colindători”, de Aneta Forna Christu, pentru copiii din Techirghiol, de la ora 09.00, și pentru cei de la Lumina, de la ora 11.30. Din distribuție fac parte: Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Daniel Minciună, Tiberiu Roșu și Grațian Prisacariu.

Duminică, 10 decembrie, de la ora 10.30, va fi prezentată „Povestea degețelului poznaș”, de Matei Vișniec (regia artistică -Gheorghe Balint, scenografia și păpușile – Tünde Tomos, muzica – Ciprian Manta, asistent scenografie- Daniel Pal). Din distribuție fac parte: Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Arina Cojocaru/ Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Grațian Prisacariu, Daniel Minciună și Ion Ciolan.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna începe joi, 7 decembrie, de la ora 18.30, cu filmul de inspirație istorică „Napoleon”, regizat de Ridley Scott cu Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ben Miles și Tahar Rahim în distribuție.

Sinopsis: „Ridley Scott propune o poveste originală despre apariția și parcursul legendarului Napoleon Bonaparte. Filmul expune modul crud în care generalul Napoleon pune mâna pe tronul Franței, întreaga lui carieră fiind analizată din unghiul lui Josephine, soția și marea lui dragoste.”

Apoi, vineri, 8 decembrie, de la ora 20.00, va fi proiectat filmul horror „Vinerea Neagră”, regia de Eli Roth cu o distribuție formată din Rick Hoffman, Gina Gershon, Milo Manheim și Addison Rae.

Sinopsis: „După ce o revoltă de Black Friday se sfârșește tragic, un misterios criminal inspirat de Ziua Recunoștinței terorizează Plymouth, Massachusetts, orașul în care a apărut infama sărbătoare.”

Filmul de acțiune „Îngerul Charlie”, regizat de Phillip Noyce, cu Pierce Brosnan, Morena Baccarinm și James Caan în distribuție poate fi urmărit vineri, 8 decembrie, de la ora 18.30 și duminică, 10 decembrie, de la ora 14.30.

Sinospis: „Charlie Swift (Pierce Brosnan) este un asasin plătit care are o problemă: infractorului pe care l-a ucis îi lipsește capul, iar Charlie va fi plătit doar dacă trupul poate fi identificat. Intră în scenă Marcie Kramer (Morena Baccarin), fosta soție a victimei și o femeie cu toate abilitățile de care Charlie are nevoie.”

Sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 16.30, este programată comedia „Superpolițiștii. Misiune: bunica”, regizată de Tarek Boudali, cu Tarek Boudali, Philippe Lacheau, Julien Arruti, Marie-Anne Chazel și Vanessa Guide în distribuție.

Sinopsis: „Un cartel mexican a răpit-o pe bunica lui Rayane, iar acum acesta are la dispoziție doar trei zile pentru a o elibera.”

Tot sâmbătă, 9 decembrie, dar de la ora 18.20, va fi proiectată comedia romantică „Frunze căzătoare”, regizată de Aki Kaurismäki, cu Alma Pöysti, Alina Tomnikov, Jussi Vatanen și Martti Suosalo în distribuție.

Sinopsis: „Ansa și Holappa, doi oameni singuratici, se întâlnesc din întâmplare într-o noapte pe străzile din Helsinki și încearcă să își găsească prima, singura, ba chiar ultima dragoste a vieții lor. Drumul lor înspre acest țel măreț este amenințat de dependența de alcool a lui Holappa, de numere de telefon pierdute, dar și de faptul că nu își cunosc numele sau adresele. Însă obstacolul cel mai mare îl reprezintă obiceiul sorții de a pune piedici în calea celor ce-și caută fericirea.Înduioșător, tragic și comic deopotrivă, cel mai recent film al lui Aki Kaurismäki a obținut Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes 2023.”

Sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 11.00, cei mici pot urmări animația „Titina”, regizată de Kajsa Næss,  cu Jan Gunnar Røise, Kåre Conradi, Anne Marit Jacobsen, John F. Brungot și Ingar Helge Gimle în distribuție.

Sinopsis: „Inginerul aeronautic italian Umberto Nobile duce o viață liniștită alături de cățelușa Titina, pe care a salvat-o de pe străzile Romei. Într-o zi, exploratorul norvegian Roald Amundsen îl contactează pentru a-i cere să-i construiască un vehicul cu care să cucerească Polul Nord. Nobile nu pierde ocazia de a intra în istorie. O ia cu el pe Titina, iar trioul inedit pornește în expediție spre cel din urmă loc nedescoperit de pe Terra”.

Animația Disney „Dorința”, regizată de Chris Buck și Fawn Veerasunthorn, cu Alan Tudyk, Ariana DeBose și Chris Pine în distribuție este programată sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 12.50 și duminică, 10 decembrie, de la ora 12.40.

Sinposis: „Dorința spune povestea tinerei Asha care, într-o noapte înstelată, își pune o dorință și primește un răspuns mai ferm decât se aștepta atunci când o stea buclucașă coboară din cer pentru a i se alătura.”

O altă animație, „Marea migrație”, în regia lui Benjamin Renner și Guylo Homsy, avându-i în distribuție pe: Elizabeth Banks, Awkwafina, Danny DeVito, Keegan-Michael Key și Carol Kane, este programată sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 14.40 și duminică, 10 decembrie, de la ora 11.00.

Sinopsis: „Familia Mallard se află într-o perioadă de criză. În timp ce tatăl Mack e interesat să-și țină familia în siguranță și e mulțumit să rămână pentru totdeauna pe iazul lor liniștit din New England, mama Pam este nerăbdătoare să le arate copiilor lor, Dax și Gwen, întreaga lume. După ce o familie de rațe migratoare poposește pe iaz cu povești palpitante despre locuri îndepărtate, Pam îl convinge pe Mack să se îmbarce într-o excursie către Jamaica tropicală, via New York City.”

Sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 20.00 și duminică, 10 decembrie, de la 18.30, pasionații de stand-up comedy sunt așteptați să vadă „Bordea: Teoria conspirației”, în regia lui Evgeny Gromik, cu Cătălin Bordea în distribuție.

Sinopsis: „Conform Google, Cătălin Bordea este cel mai popular stand-up comedian din Romania, mai ales în ultima perioadă. Bordea a ales să deconspire evenimentele pe care le-a trăit recent într-un material special, lansat în premieră în cinematografe.”

La final de săptămână, duminică, 10 decembrie, de la ora16.30 este programta filmul „Călătoria către Bethlehem”, regizat de Adam Anders, cu Antonio Banderas, Milo Manheim, Fiona Palomo, Joel Smallbone și Lecrae în distribuție.

Sinospis: „Această aventură muzicală de Crăciun pentru întreaga familie împletește melodii clasice de Crăciun cu umor, pilde și cântece pop moderne, într-o reinterpretare a celei mai frumoase povești spuse vreodată: povestea Mariei, a lui Iosif și a nașterii lui Iisus.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Tot la Centrul „Jean Constantin” va avea loc luni, 11 decembrie, de la 19.00, concertul „Crăciun vienez”, susținut de orchestra Wiener Weihnachten Orchestra, dirijată de Miran Vaupotić. Biletele se pot cumpăra doar online, de pe iabilet.ro.

La Casa de Cultură a Sindicatelor este programată miercuri, 6 decembrie, de la ora 19.00, comedia „All Inclusive”, de Alexandru Popa (regia – Vlad Zamfirescu, scenografia – Mădălina Marinescu, asistent regie – Mădălina Ciupitu) cu Marius Manole, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Mirela Oprișor și Diana Roman în distribuție.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe bilet.ro, proticket.ro și ticketstore.

„When Violin Meets Guitar –  MetaVivaldi” este numele concertului programat joi, 7 decembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură. Vor cânta Natalia Pancec, prim-violonistă a Filarmonicii „George Enescu” și chitaristul Emilian Florentin Gheorghe.

Biletele se pot achiziționa de pe platforma ambilet.ro.

Vineri, 8 decembrie, de la ora 20.00, este programat un „Regal vienez”, susținut de Orchestra di Teatro d’Opera Italiana având ca dirijor pe românul  Bogdan Costache, care este și solist violonist.

Biletele se pot procura de pe proticket.ro, bilet.ro și ticketstore.ro.

„Șase lecții de dans în șase săptămâni”, de Richard Alfieri (traducerea, regia și costumele – Lavinia Jemna Oltenau, scenografia – Romulus Boicu, coregrafia – Mihai Petre), este numele unui spectacol-bijuterie cu: Victoria Cociaș și George Constantinescu, programat duminică, 10 decembrie, de la ora 19.00.

Biletele se pot cumpăra de pe bilet.ro.

Luni, 11 decembrie, de la ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța se va deschide… „Fabrica de comedie”,  de Radu Gabriel, care semnează și regia, dar și joacă alături de Marius Florea Vizante, Gheorghe Ifrim, Radu Gabriel și Leonid Doni.

Biletele se găsesc pe iabilet.ro și ticketstore.ro.

Marți, 12 decembrie, de la ora 19.00, tot la Casa de Cultură, se deschide, „Fabrica de modă”, de Mihai Bendeac, care apare și în distribuție alături de: Anca Dinicu, Liviu Pintileasa, Mihaela Teleoacă, Vlad Drăgulin, Gloria Găitan, Mihaela Trofimov, Șerban Georgevici, Letiția Vlădescu și Ruxandra Grecu.

Biletele se pot cumpăra de pe poftimcultura.ro.

Foto: „Meciul de comedie” (Teatrul de Stat Constanța)

Citește și