PressCode

Politehnica București. SpaceFest2024 eveniment dedicat explorării spațiului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Între 31 mai – 3 iunie 2024, campusul Universității Politehnica București va găzdui o serie de activități menite să creeze experiența unică a unei călătorii fascinante prin univers, SpaceFest2024.

Tema ediției va fi 𝐀𝐫𝐭𝐞𝐦𝐢𝐬 – 𝐣𝐨𝐮𝐫𝐧𝐞𝐲 𝐭𝐨 𝐭𝐡𝐞 𝐦𝐨𝐨𝐧, eveniment care va inspira cu siguranță viitoarele generații de exploratori, anunță reprezentanții Universității Politehnica.

Proiectul Artemis redefinește standardele explorării spațiale, pregătindu-se să trimită, până în 2025, primul echipaj uman pe Lună de la misiunea Apollo 17 în 1972. Artemis este un proiect susținut de NASA împreună cu mai mulți parteneri internaționali, printre care și România, acordurile cu țara noastră fiind semnate, prin Agenția Spațială Română (ROSA), în martie 2022.

Programul Artemis a început în decembrie 2017 ca reorganizarea și continuarea eforturilor succesive de revitalizare a programului spațial al SUA din 2009. Scopul său declarat pe termen scurt este aterizarea primei femei și a primei persoane de culoare pe Lună; obiectivele pe termen mediu includ înființarea unei echipe internaționale de expediție și o prezență umană durabilă pe Lună.

Citește și