PressCode

Venitul minim de incluziune, denumire nouă pentru ajutoare vechi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Venitul minim de incluziune (VMI) înlocuiește din ianuarie 2024 venitul minim garantat și alocațiile pentru sprijinirea familiei.

Noul venit include sprijinul pentru incluziune şi sprijinul pentru familia cu copii şi va înlocui actualele forme de sprijin, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Pentru accesarea VMI, solicitanţii depun o singură cerere pentru ambele componente, urmând ca, în funcţie de veniturile şi structura familiei, să se stabilească dreptul fie la ambele componente, fie la o singură componentă a venitului minim de incluziune, explică reprezentanţii MMSS pe pagina de Facebook a ministerului.

Beneficiarilor de ajutor social şi/sau de alocaţie pentru susţinerea familiei li se recomandă ca, pentru continuitatea acordării acestui tip de drepturi sociale, să depună cererea până la 31 decembrie 2023, indiferent dacă familia/persoana singură va beneficia ulterior de una sau de ambele componente ale acestui beneficiu de asistenţă socială.

Cererea şi documentele suport se înregistrează fizic sau electronic la Serviciul Public de Asistenţă Socială de la nivelul primăriei, comunei, oraşului, municipiului în a cărui rază teritorială beneficiarii au domiciliul sau reşedinţa, ca şi în cazul beneficiilor anterior acordate.

Citește și