PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 20-26 decembrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Chiar dacă Crăciunul se apropie, iar întreaga atenție se îndreaptă spre cumpărături, daruri și familie, instituțiile culturale au pregătit spectacole minunate și vă așteaptă cu bucurie.

Teatrul de Stat Constanța a programat vineri, 22 decembrie, de la ora 19.00, premiera spectacolului „Trilogia belgredeană”,  de Biljana Srbljanović (regia – Erwin Șimșensohn, scenografia – Lăcrămioara Dumitrașcu, lighting design – Alexandru Bibere, sound design – Alex Popa).

Distribuția este formată din actorii:  Ștefan Mihai / Lucian Prasti, Theodor Șoptelea / Octavian Mateiciuc, Mihaela Velicu / Sorina Toma, Sorina Toma / Georgiana Oancea, Lucian Iftime / Roberto Savu, Ecaterina Lupu / Alexandra Babă, Andrei Bibire / Romulus Samfiroiu, Vlad Lință / Gabriel Roșu, Cristiana Luca / Alexandra Turcin, Alina Manţu / Denisa Todireanu și Cătălin Bucur / Theodor Șoptelea

Biletele se pot procura și online, de pe mystage.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă săptămâna aceasta spectacolul „Iată vin colindători”, de Aneta Forna Christu, cu Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Daniel Minciună, Tiberiu Roșu și Grațian Prisacariu în distribuție.

Acesta poate fi urmărit de gruurile organizate miercuri, 20 decembrie, de la orele 09.30 și 11.30, joi, 21 decembrie, de la ora 10.00.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna se deschide joi, 21 decembrie, de la 17.30,  cu un film de sezon: „Crăciunul pe strada cizmarului”, regizat de Mikal Hovland cu Kris Olsen, Kåre Conradi, Mathias Luppichini, Lene Kongsvik Johansen și Kaya Ekerholt McCurley în distribuție. Filmul e programat și sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 15.00, dar și în ajunul Crăciunului, de la ora 11.00.

Sinopsis :„În ajunul Crăciunului, Stine, în vârstă de 11 ani, călătorește clandestin cu trenul până într-un mic orășel.”

Filmul „Aquaman și regatul pierdut”, regizat de James Wan cu Amber Heard, Jason Momoa, Patrick Wilson, Temuera Morrison și Ben Affleck în distribuție, este programat joi, 21 decembrie, de la ora 19.30, sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 19.00 și duminică, 23 decembrie, de la ora 17.30.

Sinopsis: „Nereușind să-l învingă pe Aquaman prima dată, Black Manta, condus de dorința de a răzbuna moartea tatălui său, nu se va opri până nu îl doboară pe Aquaman o dată pentru totdeauna.”

Animația „Marea migrație”, în regia lui Benjamin Renner și Guylo Homsy, avându-i în distribuție pe: Elizabeth Banks, Awkwafina, Danny DeVito, Keegan-Michael Key și Carol Kane, este programată sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „Familia Mallard se află într-o perioadă de criză. În timp ce tatăl Mack e interesat să-și țină familia în siguranță și e mulțumit să rămână pentru totdeauna pe iazul lor liniștit din New England, mama Pam este nerăbdătoare să le arate copiilor lor, Dax și Gwen, întreaga lume. După ce o familie de rațe migratoare poposește pe iaz cu povești palpitante despre locuri îndepărtate, Pam îl convinge pe Mack să se îmbarce într-o excursie către Jamaica tropicală, via New York City.”

Sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 17.00, va fi proiectat filmul „Golul victoriei”, regizat de Taika Waititi cu Elisabeth Moss, Michael Fassbender, Will Arnett, Rhys Darby și Angus Sampson în distribuție.

Sinopsis: „Povestea echipei de fotbal din Samoa Americană, cunoscută pentru un meci dezastruos din 2001 pierdut cu 31 la 0.”

Sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 11.00 și duminică, 24 decembrie, de la ora 13.00, este programat filmul „Miraculos: Buburuza și Motan Noir”, regizat de Jeremy Zag, cu Annouck Hautbois, Benjamin Bollen, Antoine Tomé, Fanny Bloc și Jeanne Chartier în distribuție.

Sinopsis: „Bazat pe serialul de succes internațional, filmul spune povestea începuturilor îndrăgitului duo format din adolescenții parizieni Marinette Dupain-Cheng și Adrien Agreste, care devin puternicii supereroi Buburuza și Motan Noir și își unesc forțele pentru a proteja Orasul Luminilor de un periculos super ticălos cunoscut sub numele de Hawk Moth.”

Filmul „Wonka”, regizat de Paul King, cu Timothée Chalamet, Olivia Colman, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key, Calah Lane și Hugh Grant în distribuție poate fi urmărit

duminică, 24 decembrie, de la ora 15.00.

Sinopsis: „Bazat pe personajul extraordinar din centrul poveștii Charlie și fabrica de ciocolată, cea mai emblematică carte pentru copii a lui Roald Dahl și una dintre cele mai bine vândute cărți pentru copii din toate timpurile, „Wonka” spune povestea minunată prin care cel mai mare inventator, magician și producător de ciocolată a devenit îndrăgitul personaj Willy Wonka, așa cum îl cunoaștem astăzi.”

Filmul horror „Haos în Ajun de Crăciun”, regizat de Magnus Martens cu Martin Starr, Amrita Acharia, Jeppe Beck Laursen, Henriette Steenstrup și Zoe Winter-Hansen în distribuție va fi proiectat duminică, 24 decembrie, de la ora 20.00.

Sinopsis: „Filmul spune povestea unei familii americane tipice care moștenește o fermă în munții norvegieni. Odată mutată, familia va lua contact nu doar cu peisajul idilic, dar și cu o creatură vicleană din folclorul scandinav: spiridușul de hambar.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

De asemenea, joi, 21 decembrie, de la ora 10.00, în cadrul proiectului cultural-educativ „Vizionez, dezbat, implementez” va avea loc proiecția filmului de animație american „The Star/ Primul Crăciun”. Intrarea este liberă, iar rezervările, doar pentru grupuri, se pot face la numărul de telefon: 0770 439 945.

La Casa de Cultură a Sindicatelor cei mari și cei mici sunt așteptați miercuri, 20 decembrie, de la ora 19.00, la spectacolul „Oare vine Moș Crăciun?” (regia – Daniela Vitcu, coregrafia – Stela Cocârlea, muzica – Alexandru Neș), produs de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii „Art Theatre”, prin Compania de Teatru „Zbumzzi”.

Distribuția este formată din Alexandra-Bianca Ghița, Luiza-Elena Gorovei, Raluca-Alina Constantin, Camelia-Maria Chelariu, Constantin-Daniel Draghia, Delia-Anca Lungu, Bianca-Teodora Ilie, Cristina-Elena Cristici, Bianca-Andreea Olteanu, Andreea-Laura Trofimov, Andreea-Ioana Roșu, Denisa-Lale Ali, Ioana-Maria Martalog și Alin Filimon.

Biletele se pot cumpăra de pe iabilet.ro.

Tot pe această platformă online se pot cumpăra biletele pentru spectacolul „Crăciunul lui Grinch”, prezentat joi, 21 decembrie, de la ora 11.00, de trupa „Suflețel”.

Magicianul Mario și magicianul Andrei Andronachi din Republica Moldova vin la Casa de Cultură vineri, 22 decembrie, de la ora 17.00, cu spectacolul de magie „Mr. Grinch”.

Biletele se pot procura de pe blt.ro

Foto: „Anotimpuri cu povești” (Teatrul „Căluțul de mare”)

Citește și