PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 27 decembrie – 2 ianuarie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Finalul de an bate la ușa! Instituțiile culturale vă oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber: spectacol interactiv la Teatrul de Stat,  concerte de colinde, filme la Centrul „Jean Constantin”, dar și reprezentații pentru copii.

Teatrul de Stat Constanța așteaptă publicul vineri, 29 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Studio la o ediție specială de Anul Nou a spectacolului interactiv „Meciul de comedie”, regizat de Dragoș Muscalu.

Vor improviza: Ștefan Mihai, Ecaterina Lupu, Lucian Iftime, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Mirela Pană, Andrei Bibire , în rolul de arbitru, plus invitați surpriză.
Sâmbătă, 30 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio, este programat ultimul spectacol al anului 2023, „Memoria apei”, de Shelagh Stephenson (regia artistică, traducerea și adaptarea – Vladimir Anton, scenografia – Maria Miu, asistent scenografie – Diana Sav, lighting design – Lucian Moga).

Spectacolul care se reia după o pauză de doi ani îi are în distribuție pe: Laura Iordan, Dana Dumitrescu, Alina Manţu, Ecaterina Lupu, Andu Axente, Liviu Manolache.

Biletele se pot procura și online, de pe mystage.ro.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna se deschide vineri, 29 decembrie, de la ora 11.00, cu animația „Marea migrație”, în regia lui Benjamin Renner și Guylo Homsy, avându-i în distribuție pe: Elizabeth Banks, Awkwafina, Danny DeVito, Keegan-Michael Key și Carol Kane.

Sinopsis: „Familia Mallard se află într-o perioadă de criză. În timp ce tatăl Mack e interesat să-și țină familia în siguranță și e mulțumit să rămână pentru totdeauna pe iazul lor liniștit din New England, mama Pam este nerăbdătoare să le arate copiilor lor, Dax și Gwen, întreaga lume. După ce o familie de rațe migratoare poposește pe iaz cu povești palpitante despre locuri îndepărtate, Pam îl convinge pe Mack să se îmbarce într-o excursie către Jamaica tropicală, via New York City.”

Filmul „Wonka”, regizat de Paul King, cu Timothée Chalamet, Olivia Colman, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key, Calah Lane și Hugh Grant în distribuție poate fi urmărit vineri, 29 decembrie, de la ora 14.30.

Sinopsis: „Bazat pe personajul extraordinar din centrul poveștii “Charlie și fabrica de ciocolată”, cea mai emblematică carte pentru copii a lui Roald Dahl și una dintre cele mai bine vândute cărți pentru copii din toate timpurile, „Wonka” spune povestea minunată prin care cel mai mare inventator, magician și producător de ciocolată a devenit îndrăgitul personaj Willy Wonka, așa cum îl cunoaștem astăzi.”

Vineri, 29 decembrie, de la ora 19.30, este programată comedia „Iubesc să te urăsc”, în regia lui Will Gluck, cu Alexandra Shipp, Sydney Sweeney, Dermot Mulroney, Glen Powell și Darren Barnet în distribuție.

Sinopsis:  „După o primă întâlnire foarte reușită, atracția dintre Bea și Ben dispare. Cei doi se reîntâlnesc apoi pe neașteptate la o nuntă în Australia, unde vor face ceea ce ar face orice om în toată firea: se vor purta ca și când formează un cuplu.”

„Crăciunul pe strada cizmarului”, regizat de Mikal Hovland cu Kris Olsen, Kåre Conradi, Mathias Luppichini, Lene Kongsvik Johansen și Kaya Ekerholt McCurley în distribuție este programat vineri, 29 decembrie, de la ora 12.40, dar și sâmbătă, 30 decembrie, de la ora  11.00.

Sinopsis :„În ajunul Crăciunului, Stine, în vârstă de 11 ani, călătorește clandestin cu trenul până într-un mic orășel.”

Filmul „Aquaman și regatul pierdut”, regizat de James Wan cu Amber Heard, Jason Momoa, Patrick Wilson, Temuera Morrison și Ben Affleck în distribuție, este programat vineri, 29 decembrie, de la ora 17.00, dar și sâmbătă, 30 decembrie, de la ora  19.00.

Sinopsis: „Nereușind să-l învingă pe Aquaman prima dată, Black Manta, condus de dorința de a răzbuna moartea tatălui său, nu se va opri până nu îl doboară pe Aquaman o dată pentru totdeauna.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Pe 27 decembrie, de la ora 19.00, constănțenii sunt așteptați la Centrul „Jean Constantin” la un concert de colinde susținut de Narcisa Suciu, „Crăciunul meu”. Biletele se pot cumpăra online de pe site-ul iabilet.ro.

Joi, 28 decembrie, de la ora 18.30, Centrul „Jean Constantin” îl va găzdui pe „Morocănosul care a furat Crăciunul”. Și pentru acest spectacol biletele se pot cumpăra online,  de pe iabilet.ro.

Foto: „Memoria apei” (Teatrul de Stat Constanța)

Citește și