PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 3-9 ianuarie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

La început de an, publicul constănțean este așteptat în sălile de spectacol, pentru a urmări spectacole atractive, dar și filme mai vechi și mai noi.

Teatrul de Stat Constanța invită publicul în Sala Studio sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 19.00, la comedia „Logodnă relativă”, de Alan AyckbournRegia (regia – Iulian Enache, scenografia – Gabi Albu, lighting design –  Alexandru Bibere, asistent scenografie – Ruxandra Bobleagă).  Spectacolul îi are în distribuție pe: Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioane și Lucian Pavel.

Duminică, 7 ianuarie, de la ora 19.00, va fi prezentată „Trilogia belgrădeană”, de Biljana Srbljanović (regia – Erwin Șimșensohn, scenografia – Lăcrămioara Dumitrașcu, lighting design – Alexandru Bibere, sound design – Alex Popa).

Distribuția este formată din: Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Alina Manțu, Mihaela Velicu, Ecaterina Lupu, Lucian Iftime, Andrei Bibire, Cristiana Luca, Vlad Lință, Cătălin Bucur și Sorina Toma

Biletele se pot procura și online, de pe mystage.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă în această săptămână un singur spectacol: „Albă-ca-zăpada” după Frații Grimm (regia și scenariul – Bogdan Drăgulescu, scenografia – Daniela Drăgulescu, muzica – Liviu Prossi) avându-i în distribuție pe actorii: Alina Manțu, Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Rovena Paraschivoi, Tiberiu Roșu, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Daniela Vlad și Andrei Stroescu.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna se deschide joi, 4 ianuarie, de la ora 15.30, cu  filmul „Miraculos: Buburuza și Motan Noir”, regizat de Jeremy Zag, cu Annouck Hautbois, Benjamin Bollen, Antoine Tomé, Fanny Bloc și Jeanne Chartier în distribuție.

Sinopsis: „Bazat pe serialul de succes internațional, filmul spune povestea începuturilor îndrăgitului duo format din adolescenții parizieni Marinette Dupain-Cheng și Adrien Agreste, care devin puternicii supereroi Buburuza și Motan Noir și își unesc forțele pentru a proteja Orasul Luminilor de un periculos super ticălos cunoscut sub numele de Hawk Moth.”

Filmul horror „Haos în Ajun de Crăciun”, regizat de Magnus Martens cu Martin Starr, Amrita Acharia, Jeppe Beck Laursen, Henriette Steenstrup și Zoe Winter-Hansen în distribuție va fi proiectat joi, 4 ianuarie, de la ora 17.30.

Sinopsis: „Filmul spune povestea unei familii americane tipice care moștenește o fermă în munții norvegieni. Odată mutată, familia va lua contact nu doar cu peisajul idilic, dar și cu o creatură vicleană din folclorul scandinav: spiridușul de hambar.”

Comedia „Iubesc să te urăsc”, în regia lui Will Gluck, cu Alexandra Shipp, Sydney Sweeney, Dermot Mulroney, Glen Powell și Darren Barnet în distribuție, poate fi urmărită joi, 4 ianuarie, de la ora 19.30 și sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 15.30.

Sinopsis:  „După o primă întâlnire foarte reușită, atracția dintre Bea și Ben dispare. Cei doi se reîntâlnesc apoi pe neașteptate la o nuntă în Australia, unde vor face ceea ce ar face orice om în toată firea: se vor purta ca și când formează un cuplu.”

Filmul „Wonka”, regizat de Paul King, cu Timothée Chalamet, Olivia Colman, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key, Calah Lane și Hugh Grant în distribuție poate fi urmărit

vineri, 5 ianuarie, de la ora 15.10.

Sinopsis: „Bazat pe personajul extraordinar din centrul poveștii “Charlie și fabrica de ciocolată”, cea mai emblematică carte pentru copii a lui Roald Dahl și una dintre cele mai bine vândute cărți pentru copii din toate timpurile, „Wonka” spune povestea minunată prin care cel mai mare inventator, magician și producător de ciocolată a devenit îndrăgitul personaj Willy Wonka, așa cum îl cunoaștem astăzi.”

Animația „Crăiasa zăpezii și mica prințesă”, regizată de Andrey Korenkov și Aleksey Tsitsilin, cu Svetlana Kuznetsova, Courtney Shaw, Irina Chumantyeva, Konstantin Panchenko și Yuriy Romanov în distribuție va putea fi văzută vineri, 5 ianuarie, de la ora 13.300, sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 11.00 și duminică, 7 ianuarie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „Kai și Gerda trăiesc într-un oraș liniștit și confortabil, dar Spiritele de gheață dau năvală și îi îngheață pe toți. Cu toate acestea, Ila, o mică vrăjitoare, apare pentru a-i ajuta pe eroi. Împreună merg în lumea magică a Țării Oglinzilor pentru a goni Spiritele de gheață.”

Comedia „Tati part-time”, regizată de Letiția Roșculeț, cu Alex Bogdan și Eva Măruță în distribuție va putea fi urmărită vineri, 5 ianuarie, de la ora 17.30 și  și duminică, 7 ianuarie, de la ora 17.30.

Sinopsis: „Iustin (Alex Bogdan) este avocat, însă visul lui carieristic pentru care a facut aproape orice compromis necesar este pus în pericol odată cu apariția Mayei (Eva Măruță), fina lui de 8 ani, de care află intempestiv că trebuie sa aibă grijă, deși nu se pricepe deloc cu copiii. Viața lui Iustin este dată peste cap, însa nici Maya nu este încântată de noul ei “tati part-time”. Va face față Iustin la acest nou tip de parentig gentil de care nu are idee cu ce se mănâncă?”

Filmul „Ferrari”, regizat de Michael Mann, cu Adam Driver, Shailene Woodley, Penélope Cruz, Sarah Gadon și Jack O’Connell în distribuție, va fi proiectat la Centrul „Jean Constantin” vineri, 5 ianuarie, de la ora 19.30 și duminică, 7 ianuarie, de la ora 15.00.

Sinopsis: „Este vara anului 1957. Dincolo de spectacolul de Formula 1, fostul pilot, Enzo Ferrari, este în plină criză. Acum zece ani, împreună cu soția sa, Laura, a construit o fabrică de la zero, aflată la momentul actual în pragul falimentului. Căsnicia lor volatilă a fost afectată de moartea unuia dintre fii, Dino, cu un an mai devreme, și de acceptarea relației celui de-al doilea fiu, Piero, cu Lina Lardi. Între timp, pasiunea sa pentru victorie îl determină să mizeze pe o singură cursă periculoasă de 1.000 de mile prin Italia, Mille Miglia.”

Drama „La Stejarul Bătrân”, regizată de Ken Loach, cu Dave Turner, Ebla Mari, Trevor Fox și Claire Rodgerson, va putea fi urmărită sâmbătă., 6 ianuarie, de la ora 17.30.

Sinposis: „The Old Oak este un loc special. Nu numai că este ultimul pub rămas deschis, ci și singurul spațiu public în care oamenii se pot întâlni într-o comunitate minieră cândva înfloritoare, dar care trece prin vremuri grele, după 30 de ani de declin. TJ Ballantyne (Dave Turner), proprietarul, ține cu dinții de The Old Oak, iar efortul lui este pus la încercare când cârciuma devine subiectul unei dispute teritoriale, odată cu sosirea refugiaților sirieni care sunt aduși în sat. O prietenie neașteptată se înfiripă atunci când TJ întâlnește o tânără siriană cu un aparat de fotografiat, Yara (Ebla Mari). Pot găsi cei doi o cale pentru ca aceste două comunități să se înțeleagă? Așa ia naștere o dramă profund emoționantă despre pierdere, frică și dificultatea de a găsi speranță.”

Filmul „Scenariu de vis”, regizat de Kristoffer Borgli, avându-i în distribuție pe Lily Bird, Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Jessica Clement și Star Slade, poate fi urmărit sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 20.00.

Sinposis: „Ce-ai face dacă într-o zi ai apărea pe nepregătite în visele tuturor oamenilor?

Nicolas Cage este Paul, un familist apatic, profesor cu o afinitate pentru biologia evoluționistă, anxios în fața propriului anonimat. Într-o zi, descoperă că a început să apară în visele altor oameni într-un ritm exponențial. Ca și în viață, prezența lui în aceste vise este banală și neintruzivă – este pur și simplu acolo, privind indiferent la fanteziile și coșmarurile străinilor. Cu toate acestea, devine o celebritate peste noapte și este copleșit de atenția care i s-a refuzat de mult”.

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Foto: „Trilogia belgrădeană” (Teatrul de Stat Constanța)

Citește și