PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 10-16 ianuarie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Un Concert de Anul, spectacole pentru cei mari și mici și multe filme, iată doar câteva dintre ofertele culturale ale acestei săptămâni.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă vineri, 12 ianuarie, de la ora 18.30 un concert simfonic dirijat de Shunichiro Maruyama din Japonia.

În program sunt incluse lucrări de Rossini – Uvertura la opera „Coțofana hoață”, Grieg – Peer Gynt – Suita nr.1 și Beethoven – Simfonia nr.6 în Fa major, op.68, „Pastorala”.

Duminică, 14 ianuarie, de la ora 18.30, publicul meloman este invitat la Concertul de Anul Nou, sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea. Soliști vor fi: Laura Eftimie, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru și Daniel Pop.

Teatrul de Stat Constanța prezintă în Sala Studio sâmbătă, 13 ianuarie și duminică 14 ianuarie, de la ora 19.00, spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”, de Gabriel Sandu (regia – Elena Morar și Gabriel Sandu, scenografia, video, lighting design – Miruna Croitoru, sound design și adaptare muzicală – Alexandru Neș, coregrafia – Stela Cocârlea, pregătirea muzicală – Inga Postolache, asistență scenografie – Nicoleta Ivan).

Distribuția este formată din: Florin Aioane, Liliana Cazan, Dana Dumitrescu, Laura Iordan, Lucian Iftime, Cristiana Luca, Ecaterina Lupu, Luiza Martinescu, Ștefan Mihai, Ramona Niculae, Mirela Pană și Theodor Șoptelea.

Biletele se pot procura și online, de pe mystage.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă vineri, 12 ianuarie, de la ora 18.00, avanpremiera spectacolului „Nuntă, caut mire și mireasă” cu un scenariu de Sergiu Bucur, după o idee aparținând autorilor Arkadi Arkanov și Grigori Gorin, (regia – Aurel Palade, scenografia -Elena Cozlovschi, muzica -Vlad Crețu).

Din distribuție fac parte: Denisa Iova, Sergiu Bucur, Emanuel Cristoiu, Rovena Paraschivoi, Radu Niculescu, Cătălina Oțeleanu, Adi Gheo, Inga Marcu, Tiberiu Roșu, Clara Ghiuvelechian, Dan Cojocaru, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Lică Gherghilescu, Leticia Albu, Grațian Prisacariu și Ion Ciolan.

Duminică, 14 ianuarie, de la ora 12.00, cei mici se vor întâlni cu „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani”, după S. Marșak (regia: MC Ranin și Lică Gherghilescu, muzica – Dumitru Lupu).

Distribuția este formată din: Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Claudia Brădescu, Alina Manțu, Clara Ghiuvelechian și Tiberiu Roșu.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna se deschide cu animația „Crăiasa zăpezii și mica prințesă”, regizată de Andrey Korenkov și Aleksey Tsitsilin, cu Svetlana Kuznetsova, Courtney Shaw, Irina Chumantyeva, Konstantin Panchenko și Yuriy Romanov în distribuție. Aceasta poate fi văzută joi, 11 ianuarie, de la ora 16.00, sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 12.30 și duminică, 14 ianuarie, de la ora 11.00.

Sinopsis: „Kai și Gerda trăiesc într-un oraș liniștit și confortabil, dar Spiritele de gheață dau năvală și îi îngheață pe toți. Cu toate acestea, Ila, o mică vrăjitoare, apare pentru a-i ajuta pe eroi. Împreună merg în lumea magică a Țării Oglinzilor pentru a goni Spiritele de gheață.”

Comedia „Tati part-time”, regizată de Letiția Roșculeț, cu Alex Bogdan și Eva Măruță în distribuție va putea fi urmărită joi, 11 ianuarie, de la ora 17.30,  vineri, 12 ianuarie, de la ora 19.30 și duminică, 14 ianuarie, de la ora 14.00

Sinopsis: „Iustin (Alex Bogdan) este avocat, însă visul lui carieristic pentru care a facut aproape orice compromis necesar este pus în pericol odată cu apariția Mayei (Eva Măruță), fina lui de 8 ani, de care află intempestiv că trebuie sa aibă grijă, deși nu se pricepe deloc cu copiii. Viața lui Iustin este dată peste cap, însa nici Maya nu este încântată de noul ei “tati part-time”. Va face față Iustin la acest nou tip de parentig gentil de care nu are idee cu ce se mănâncă?”

Filmul „Ferrari”, regizat de Michael Mann, cu Adam Driver, Shailene Woodley, Penélope Cruz, Sarah Gadon și Jack O’Connell în distribuție, va fi proiectat la Centrul „Jean Constantin” joi, 11 ianuarie, de la ora 19.30,  precum și duminică, 14 ianuarie, de la ora 18.00

Sinopsis: „Este vara anului 1957. Dincolo de spectacolul de Formula 1, fostul pilot, Enzo Ferrari, este în plină criză. Acum zece ani, împreună cu soția sa, Laura, a construit o fabrică de la zero, aflată la momentul actual în pragul falimentului. Căsnicia lor volatilă a fost afectată de moartea unuia dintre fii, Dino, cu un an mai devreme, și de acceptarea relației celui de-al doilea fiu, Piero, cu Lina Lardi. Între timp, pasiunea sa pentru victorie îl determină să mizeze pe o singură cursă periculoasă de 1.000 de mile prin Italia, Mille Miglia.”

Comedia „Vânătoarea de vecini”, în regia lui Frédéric Forestier, cu Didier Bourdon, Hakim Jemili, Camille Lou, Thierry Lhermitte și Jean François Cayrey în distribuție, va fi proiectată la Centrul „Jean Constantin” vineri, 12 ianuarie, de la ora 17.30 și sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 20.00.

Sinopsis: „Deciși să trăiască o viață nouă, mai aproape de natură, un cuplu de parizieni și cei doi copii ai lor se mută într-o mică comunitate rurală”.

Animația „Chiar super”, regizată de Rasmus A. Sivertsen și Jean-Luc Julien, cu o distribuție formată din Todd Bishop Monrad Vistven, Hennika Huuse și Johannes Kjærnes, va putea fi urmărită sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 11.00 și duminică, 11 ianuarie, de la ora 12.30.

Sinopsis: „Hedvig are 11 ani, este pasionată de gaming și trece prin schimbări spectaculoase când este nevoită să-și înlocuiască tatăl în rolul de supererou al orașului mult mai devreme decât se aștepta. Cea care o va ajuta pe Hedvig să facă față situației și să găsească o soluție care să-i dea încredere în forțele sale este bunica fetei. Împreună, cele două vor face o echipă care va duce mai departe moștenirea familiei.”

Filmul „Wonka”, regizat de Paul King, cu Timothée Chalamet, Olivia Colman, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key, Calah Lane și Hugh Grant în distribuție poate fi urmărit

sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 14.10.

Sinopsis: „Bazat pe personajul extraordinar din centrul poveștii “Charlie și fabrica de ciocolată”, cea mai emblematică carte pentru copii a lui Roald Dahl și una dintre cele mai bine vândute cărți pentru copii din toate timpurile, „Wonka” spune povestea minunată prin care cel mai mare inventator, magician și producător de ciocolată a devenit îndrăgitul personaj Willy Wonka, așa cum îl cunoaștem astăzi.”

Filmul turcesc „About Dry Grasses”, regizat de Nuri Bilge Ceylan, cu Deniz Celiloglu, Merve Dizdar, Musab Ekici, Erdem Senocak și Ece Bagci în distribuție, va putea fi urmărit sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 16.30.

Sinopsis: „Un tânăr profesor speră să obțină un post la Istanbul după ce își încheie stagiul obligatoriu într-un sătuc. După o lungă așteptare își pierde orice speranță că mai poate scăpa de viața lui deprimantă. Și totuși, colegul lui, Nuray, îl va ajuta să-și recapete perspectiva asupra lucrurilor.”

Drama „La Stejarul Bătrân”, regizată de Ken Loach, cu Dave Turner, Ebla Mari, Trevor Fox și Claire Rodgerson, va fi proiectată duminică, 14 ianuarie, de la ora 16.00.

Sinposis: „The Old Oak este un loc special. Nu numai că este ultimul pub rămas deschis, ci și singurul spațiu public în care oamenii se pot întâlni într-o comunitate minieră cândva înfloritoare, dar care trece prin vremuri grele, după 30 de ani de declin. TJ Ballantyne (Dave Turner), proprietarul, ține cu dinții de The Old Oak, iar efortul lui este pus la încercare când cârciuma devine subiectul unei dispute teritoriale, odată cu sosirea refugiaților sirieni care sunt aduși în sat. O prietenie neașteptată se înfiripă atunci când TJ întâlnește o tânără siriană cu un aparat de fotografiat, Yara (Ebla Mari). Pot găsi cei doi o cale pentru ca aceste două comunități să se înțeleagă? Așa ia naștere o dramă profund emoționantă despre pierdere, frică și dificultatea de a găsi speranță.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Tot la Centrul „Jean Constantin”,  miercuri, 10 ianuarie, de la ora 19.00 este programat spectacolul „Nastratin” (scenariul și regia – Ștefan Ruxanda) cu Dora Notarescu, Vlad Gălățianu și Ștefan Ruxanda în distribuție.

Biletele se pot procura de pe ticketstore.ro.

Foto: Spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” (Teatrul de Stat Constanța)

Citește și