PressCode

Proteste. Transportatorii și fermierii blochează circulația

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Protestul transportatorilor blochează circulația în mai multe orașe din țară. În Constanța, s-a circulat greu în sensurile giratorii, spre Port, dar și în zona CET. De asemenea, autobuzele de pe liniile 5-40, 5B, 13, 101 și 101M au circulat cu dificultate.

Nemulțumiți de schimbările de legi și de scumpirile polițelor RCA, transportatorii și fermierii au scos TIR-urile și camioanele pe străzi. Aceștia susțin că inflaţia şi scumpirile generează costuri care le afectează activitatea economică şi competitivitatea în piaţă. Traficul pe A1, pe Centura Bucureşti, dar şi pe centurile marilor municipii a fost blocat sau îngreunat.

Transportatorii speră ca protestul spontan să conducă la negocieri şi la plafonarea preţurilor RCA. Ei amenință cu continuarea protestului și blocarea activităților în cazul în care Gurvenul României nu reacționează pozitiv la solicitări.  

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu a primit nicio revendicare, pentru că nicio asociație nu își asumă acest protest. ”Este început de an electoral și acest protest spontan este masiv distribuit pe rețelele sociale de un partid politic. Nimeni nu are dreptul să folosească fermierii, munca lor și agricultura românească pentru a încerca să câștige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje. Să nu uităm că aceste partide politice nu au avut nicio soluție pentru agricultura românească în ultimii 4 ani”, susține ministrul Agriculturii, în social-media.



Citește și