PressCode

Stadion Gheorghe Hagi. Primarul Chițac solicită suplimentarea cofinanțării proiectului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunțat că va propune consilierilor locali, în cadrul unei şedinţe de îndată, care va avea loc săptămâna aceasta, aprobarea suplimentării cu încă 4.397.794,99 lei fără TVA a cofinanţării de la bugetul local a proiectului “Construire stadion Gheorghe Hagi”.

Suplimentarea a fost generată de taxele Casei Sociale a Constructorilor, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Ordinului Arhitecţilor din România, precum şi cota Companiei Naţionale de Investiţii, susține Primăria Constanța.

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa: “Voi continua să mă implic în asigurarea finanţării stadionului, aşa cum am făcut şi pentru Cazinou. Nu voi lăsa lucrurile la voia întâmplării şi sper ca în luna iulie, anul acesta, să înceapă lucrările la noul stadion.”
Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii şi are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind şi cofinanţat de la bugetul local. Dacă va fi aprobată suplimentarea cofinanţării, contribuţia municipiului Constanţa va ajunge la 52.461.127, 96 lei fără TVA.
La finalizarea lucrărilor, Constanţa va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri, care va putea găzdui evenimente sportive şi culturale majore.
Principalele zone funcţionale şi cerinţe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerinţelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim).

Citește și