PressCode

Banii pentru decontarea vaccinurilor sunt acoperiți din buget

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Sumele necesare pentru plata vaccinurilor de care beneficiază anumite categorii populaţionale în sistem ambulator în regim de compensare au fost cuprinse în bugetul pentru 2024.  Ministerul Sănătății a transmis că realizează transferul fondurilor în funcţie de solicitările transmise de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
“Conform prevederilor legale în vigoare, pentru vaccinurile de care beneficiază unele segmente populaţionale în sistem ambulator în regim de compensare, prevăzute în HG 720/2008, termenul de plată pentru consumul înregistrat în luna octombrie este ianuarie 2024. Ministerul Sănătăţii a cuprins în bugetul pentru anul 2024 sumele necesare pentru plata vaccinurilor menţionate şi realizează transferul fondurilor în funcţie de solicitările transmise de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a susţinut Ministerul Sănătăţii.
În luna ianuarie vor fi decontate cu prioritate obligaţiile restante aferente lunilor noiembrie şi decembrie 2023 pentru serviciile medicale prestate de către medicii de familie în cadrul centrelor de permanenţă.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, în data de 5 decembrie, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă. Acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani. În acest moment, peste 20 de boli care pun viața în pericol pot fi prevenite acum prin vaccinare.

Citește și