PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 31 ianuarie – 6 februarie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Prima săptămână a lunii februarie aduce spectacole de teatru, operă și filme, pentru publicul de toate vârstele.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă vineri, 2 februarie, de la ora 18.30, „Winter Music Festival” avându-l ca dirijor pe Jin Kwon Lee din Coreea de Sud.

Soliști sunt: Si Ah Lee  -vioară, Si Won Lee – violoncel, Hye Soo Kim – oboi, Hae Leel Park – violă, Jeon Yun Choi – violoncel și Seongsuk Lee – soprană.

În program se regăsesc lucrări din creația compozitorilor: Vivaldi, Mozart, Suppe, Stamitz, Bizet, P. Mascagni, Webber și Clark.

Duminică, 4 februarie, de la ora 18.30, este programat spectacolul „Trubadurul”, de Verdi (regia artistică – Ognean Draganov, scenografia – Boris Stoinov și Tvetanka Stoinova, coregrafia – Fănică Lupu-Liești).

Soliști sunt: Elena Rotari, Răzvan Săraru, Daniel Pop, Ana Maria Mladinovici – debut, Orest Pîslariu – București, Ionela Duma, Adrian Clinciu și Iulian Bratu.

Conducerea muzicală este asigurată de Tiberiu Dragoș Oprea.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Teatrul de Stat Constanța prezintă sâmbătă, 3 februarie, de la ora 19.00, spectacolul „Memoria apei”, de Shelagh Stephenson (regia artistică, traducerea și adaptarea -Vladimir Anton, scenografia – Maria Miu, asistent scenografie – Diana Sav, lighting design – Lucian Moga).

Din distribuție fac parte: Laura Iordan, Dana Dumitrescu, Alina Manţu, Ecaterina Lupu, Andu Axente și Liviu Manolache.

Duminică, de la ora 19.00, este programat spectacolul „8 tați”, de Tina Müller (regia – Irisz Kovacs, scenografia – Theodor Niculae) avându-i în rolurile principale pe actorii:

Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea, Andrei Bibire și Florin Aioane.

Biletele se pot procura și online, de pe mystage.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă duminică, 4 februarie, de la orele 10.30 și 12.00, spectacolul „Povestea degețelului poznaș”, de Matei Vișniec (regia artistică – Gheorghe Balint, asistență regie și ecleraj – Lică Gherghilescu, scenografia și păpușile – Tünde Tomos, muzica – Ciprian Manta, asistent scenografie – Daniel Pal).

Spectacolul îi are în distribuție pe: Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Arina Cojocaru/ Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Grațian Prisacariu, Daniel Minciună și Ion Ciolan.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, primul film al săptămânii este „Preferata lui Miller”, regizat de Jade Halley Bartlett, cu Martin Freeman, Jenna Ortega, Bashir Salahuddin, Gideon Adlon și Dagmara Dominczyk în distribuție. Acesta poate fi urmărit joi, 1 februarie, de la ora 17.30.

Sinopsis: „O tânără scriitoare talentată (Jenna Ortega) devine eroina unei odisee atunci când profesorul său de scriere creativă (Martin Freeman) îi propune să lucreze la un proiect care îi va apropia periculos pe cei doi.”

Filmul „Argylle, superspionul”, în regia lui Matthew Vaughn, cu Henry Cavill, Dua Lipa, Samuel L. Jackson, John Cena, Bryce Dallas Howard și Sam Rockwell în distribuție, este programat joi, 1 februarie, de la ora 19.20, vineri, 2 februarie, de la ora 19.40 și duminică, 4 februarie, de la ora 20.00.

Sinopsis: „Argylle (Henry Cavill), spion de talie mondială care suferă de amnezie, este manipulat să creadă ca e de fapt un romancier de succes, autor de cărți cu spioni. Pe măsură ce începe sa-și recapete amintirile și abilitățile, bărbatul pornește pe calea răzbunării împotriva organizației obscure pentru care a lucrat.”

Animația „Inseparabilii”, regizată de Jeremy Degruson și avându-i în distribuție pe  Monica Young, Danny Fehsenfeld, Olivier Paris și Dakota West, poate fi văzută sâmbătă, 3 februarie și duminică, 4 februarie, de la ora 11.00.

Sinopsis: „Când luminile se sting în vechiul teatru din Central Park, marionetele prind viață. Printre ele se află Don, care s-a săturat să facă pe bufonul zi de zi. El visează să fie măcar o dată un erou adevărat și își face curaj să se aventureze în afara teatrului, pentru a descoperi lumea cea mare și a trăi viața așa cum dorește. Pe drum, îl întâlnește pe DJ Doggie Dog, un animal de pluș abandonat, care visează să devină star rap. Este începutul unei mari aventuri în inima New York-ului, la capătul căreia visurile trebuie să se transforme în realitate: chiar și cele mai mici personaje pot juca roluri de eroi!”

„Ultimul jaguar negru” este numele filmului care poate fi văzut sâmbătă, 3 februarie, de la ora 15.00 și duminică, 4 februarie, de la ora 13.00. Regia este semnată de Gilles de Maistre, iar în film sunt distribuiți actorii: Kelly Hope Taylor, K.C. Coombs, Airam Camacho, Emily Bett Rickards și Lumi Pollack.

Sinopsis: „Copilăria petrecută în pădurea amazoniană i-a oferit lui Autumn cea mai rară prietenie – un pui de jaguar pierdut pe care îl descoperă, pe nume Hope. Când un eveniment tragic o obligă pe Autumn să o părăsească pe Hope pentru New York, ea visează ani de zile să se întoarcă în pădurea tropicală și la prietena ei.În vârstă de 14 ani, și după ce s-a obișnuit cu viața de oraș, Autumn descoperă că satul copilăriei sale este amenințat de traficanții de animale și decide că trebuie să se întoarcă în Amazon, la iubitul ei jaguar. Anja – profesoara de biologie a lui Autumn – încearcă fără succes să o descurajeze să pună în aplicare acest plan nesăbuit. Alături de Anja, Autumn pornește într-o călătorie pentru a se reuni cu Hope și a o salva din mâinile celor care încearcă să distrugă pădurea tropicală și animalele sălbatice.”

Filmul „Sărmane creaturi”, regizat de Yorgos Lanthimos, cu Willem Dafoe, Mark Ruffalo și Emma Stone în distribuție, poate fi văzut sâmbătă, 3 februarie, de la ora 19.00 și duminică, 4 februarie, de la ora 17.20

Sinopsis: „Filmul spune povestea extraordinară a tinerei Bella Baxter, care este readusă la viață de genialul și nonconformistul doctor Godwin Baxter.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Tot la Centrul „Jean Constantin”, marți, 6 februarie, de la ora 19.00, este programată comedia „Gunoierul”, pe un text de Mimi Brănescu cu Daniel Hara, Livia Taloi și Pavel Bârsan în distribuție.

Biletele se pot cumpăra de pe ticketstore.ro.

Casa de Cultură a Sindicatelor prezintă duminică, 4 februarie, de la ora 11.00, spectacolul „Bucurie în farfurie” cu Maya Sorian (fiica lui Tanti Prezentatoarea) și Mascotele Zurli.

Biletele pentru acest spectacol se pot procura de pe  entertix.ro.

Marți, 6 ianuarie, de la ora 19.00, este programată comedia „Fierarii”, de Milos Nikolic, în regia lui Horațiu Mălăele, care va și juca alături de Maia Morgenstern, George Mihăiță și Valentin Teodosiu.

Biletele se pot cumpăra de pe proticket.ro și ticketstore.ro.

Foto: Spectacolul „Trubadurul” (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”)

Citește și