PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 7-13 februarie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Spectacole de operă, comedii, teatru pentru copii, dar și filme se regăsesc în oferta acestei săptămâni, pusă la dispoziția publicului constănțean de instituțiile de cultură.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă sâmbătă, 10 februarie, de la ora 18.30, spectacolul „Flautul fermecat”, de Mozart (regia artistică – Ștefan Munteanu, scenografia – Adriana Urmuzescu).

Soliști sunt:  Mădălin Băldău, Laura Eftimie, Marius Eftimie, Silvia Simionescu, Daniel Pascariu – București, Stela Sîrbu, Georgiana Medeleanu, Mihaela Ionescu, Maria Cernat, Raluca Dărăban, Garofița Gâdei, Gabriela Dobre, Eugen Florea – debut, Cătălina Postolache, Iulia Stănei, Mădălina Munteanu, Cristian Caragea, Ionuț Neagu, Andrei Băican, Iulian Bratu, Mircea Găvan Debut, Marius Turtoi și Cristian Parmac.

Conducerea muzicală  este asigurată de Matei Pop din Cluj.

Duminică, 11 februarie, de la ora 18.30, este programată opera „Carmen”,de Bizet (regia artistică – Răsvana Cernat, scenografia – Eugenia Tărăşescu Jianu, coregrafia – Mihail Motovilov).

Soliști sunt: Lucia Mihalache, Doru Iftene, Cristian Caragea, Elena Rotari, Iulian Bratu, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Mihai Teodoru și Mircea Găvan.

Conducerea muzicală este asigurată de dirijorul Vlad Conta din București.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Teatrul de Stat Constanța prezintă sâmbătă, 10 februarie, de la ora 19.00, spectacolul „Trilogia belgredeană”,  de Biljana Srbljanović (regia – Erwin Șimșensohn, scenografia – Lăcrămioara Dumitrașcu, lighting design – Alexandru Bibere, sound design – Alex Popa).

Distribuția este formată din actorii:  Ștefan Mihai / Lucian Prasti, Theodor Șoptelea / Octavian Mateiciuc, Mihaela Velicu / Sorina Toma, Sorina Toma / Georgiana Oancea, Lucian Iftime / Roberto Savu, Ecaterina Lupu / Alexandra Babă, Andrei Bibire / Romulus Samfiroiu, Vlad Lință / Gabriel Roșu, Cristiana Luca / Alexandra Turcin, Alina Manţu / Denisa Todireanu și Cătălin Bucur / Theodor Șoptelea.

Duminică, de la ora 19.00, este programată comedia „Logodnă relativă”, de Alan AyckbournRegia (regia – Iulian Enache, scenografia – Gabi Albu, lighting design –  Alexandru Bibere, asistent scenografie – Ruxandra Bobleagă).  Spectacolul îi are în distribuție pe: Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioane și Lucian Pavel.

Biletele se pot procura și online, de pe mystage.ro.

La Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” este programat miercuri, 7 februarie, de la ora 11.00, dar și duminică, 11 februarie, de la ora 10.30, spectacolul „Inimă rece”, după Wilhelm Hauff (adaptare text – Victoria Gavrilescu, regia artistică – Vasile Gherghilescu, scenografia – Carmencita Brojboiu, muzica – Dicran Asarian).

Rolurile din povestea lui Hauff vor fi interpretate de Sergiu Bucur, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru/ Cătălina Oțeleanu, Emanuel Cristoiu, Grațian Prisacariu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Dan Cojocaru și Lică Gherghilescu.

Joi, 8 februarie, de la ora 10.00 și 12.00, va avea loc spectacolul „Povestea degețelului poznaș”, de Matei Vișniec (regia artistică – Gheorghe Balint, asistență regie și ecleraj – Lică Gherghilescu, scenografia și păpușile – Tünde Tomos, muzica – Ciprian Manta, asistent scenografie – Daniel Pal).

Spectacolul îi are în distribuție pe: Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Arina Cojocaru/ Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Grațian Prisacariu, Daniel Minciună și Ion Ciolan.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, săptămâna se deschide joi, 8 februarie, de la ora 18.00, cu o comedie românească, regizată de Iura Luncașu, cu Anamaria Prodan și Cristian Iacob în distribuție: „Complotul bonelor”. Filmul poate fi văzut și sâmbătă, 10 februarie, de la ora 20.00, dar și duminică, 11 februarie, de la ora 15.00.

Sinopsis: „Virgil este un afacerist român de succes. În plan sentimental însă, lucrurile nu stau așa cum te-ai putea aștepta. În urma a trei căsătorii, s-a pricopsit cu nouă copii pe care îi crește cu ajutorul a trei bone. Astăzi, îl găsim din nou îndrăgostit și pregătit să le prezinte copiilor noua mamă, pe Valentina. Doar că, surpriză, copiii au o altă propunere: vor să-l însoare cu una din bone. În primă instanță!”.

„Zile perfecte” este numele filmului regizat de Wim Wenders cu Yumi Asô, Tokio Emoto, Tomokazu Miura, Arisa Nakano și Sayuri Ishikawa în distribuție, care poate fi urmărit joi, 8 februarie, de la ora 20.00 sâmbătă, 10 februarie, de la ora 15.00.

Sinopsis: „Fiecare zi din viața noastră poate fi perfectă, dacă vedem micile bucurii care ne înconjoară. Asta ne arată Hirayama, un om pe deplin mulțumit cu viața sa simplă ca îngrijitor al toaletelor din Tokio. În afara rutinei sale riguroase de zi cu zi, se bucură de pasiunea lui pentru muzică și literatură. Iubește copacii și uneori îi fotografiază. Însă o serie de întâmplări neașteptate vor dezvălui treptat mai multe despre trecutul său…Perfect Days este o odă adusă bucuriilor și plăcerilor simple ale vieții. Totodată, este un reminder pentru a ne schimba perspectiva și a îmbrățișa frumusețea care ne înconjoară. Fiecare zi poate fi perfectă”.

Animația „Inseparabilii”, regizată de Jeremy Degruson și avându-i în distribuție pe  Monica Young, Danny Fehsenfeld, Olivier Paris și Dakota West, poate fi văzută vineri, 9 februarie, de la ora 14.20, precum și sâmbătă, 10 februarie și duminică, 11 februarie, de la orele 11.00.

Sinopsis: „Când luminile se sting în vechiul teatru din Central Park, marionetele prind viață. Printre ele se află Don, care s-a săturat să facă pe bufonul zi de zi. El visează să fie măcar o dată un erou adevărat și își face curaj să se aventureze în afara teatrului, pentru a descoperi lumea cea mare și a trăi viața așa cum dorește. Pe drum, îl întâlnește pe DJ Doggie Dog, un animal de pluș abandonat, care visează să devină star rap. Este începutul unei mari aventuri în inima New York-ului, la capătul căreia visurile trebuie să se transforme în realitate: chiar și cele mai mici personaje pot juca roluri de eroi!”

Filmul „Ultimul jaguar negru” va fi proiectat vineri, 9 februarie, de la ora 16.30, precum și sâmbătă, 10 februarie și duminică, 11 februarie, de la orele 13.00. Regia este semnată de Gilles de Maistre, iar în film sunt distribuiți actorii: Kelly Hope Taylor, K.C. Coombs, Airam Camacho, Emily Bett Rickards și Lumi Pollack.

Sinopsis: „Copilăria petrecută în pădurea amazoniană i-a oferit lui Autumn cea mai rară prietenie – un pui de jaguar pierdut pe care îl descoperă, pe nume Hope. Când un eveniment tragic o obligă pe Autumn să o părăsească pe Hope pentru New York, ea visează ani de zile să se întoarcă în pădurea tropicală și la prietena ei.În vârstă de 14 ani, și după ce s-a obișnuit cu viața de oraș, Autumn descoperă că satul copilăriei sale este amenințat de traficanții de animale și decide că trebuie să se întoarcă în Amazon, la iubitul ei jaguar. Anja – profesoara de biologie a lui Autumn – încearcă fără succes să o descurajeze să pună în aplicare acest plan nesăbuit. Alături de Anja, Autumn pornește într-o călătorie pentru a se reuni cu Hope și a o salva din mâinile celor care încearcă să distrugă pădurea tropicală și animalele sălbatice.”

Filmul „Sărmane creaturi”, în regia  Yorgos Lanthimos, cu Willem Dafoe, Mark Ruffalo și Emma Stone în distribuție, poate fi văzut sâmbătă, 10 februarie, de la ora 17.20.

Sinopsis: „Filmul spune povestea extraordinară a tinerei Bella Baxter, care este readusă la viață de genialul și nonconformistul doctor Godwin Baxter.”

„Un viitor luminos” este numele filmului care poate fi urmărit la Centrul „Jean Constantin” duminică, 11 februarie, de la ora 17.00.

Regia este semnată de Nanni Moretti, iar distribuția este formată din: Nanni Moretti, Margherita Buy, Silvio Orlando, Barbora Bobulova și Mathieu Amalric.

Sinopsis: „Giovanni, un regizor italian renumit, este pe cale să înceapă filmările unui film politic. Cu o căsnicie aflată în criză, un coproducător în pragul falimentului și copleșit de schimbările din industria cinematografică, totul pare să fie împotriva lui. Întotdeauna la limită, Giovanni trebuie să-și regândească modul de lucru dacă vrea ca soarele să strălucească în mica sa lume.”

Filmul „Argylle, superspionul”, în regia lui Matthew Vaughn, cu Henry Cavill, Dua Lipa, Samuel L. Jackson, John Cena, Bryce Dallas Howard și Sam Rockwell în distribuție, este programat duminică, 11 februarie, de la ora 19.00.

Sinopsis: „Argylle (Henry Cavill), spion de talie mondială care suferă de amnezie, este manipulat să creadă ca e de fapt un romancier de succes, autor de cărți cu spioni. Pe măsură ce începe sa-și recapete amintirile și abilitățile, bărbatul pornește pe calea răzbunării împotriva organizației obscure pentru care a lucrat.

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Tot la Centrul „Jean Constantin”, luni, 12 februarie, de la ora 20.00, este programat spectacolul de stand up comedy „Avem cheltuieli”, cu Maria, Mincu și Banciu.

Biletele se pot cumpăra de pe iabilet.ro.

Marți, 13 februarie, de la ora 19.30, fanii „Holograf” sunt așteptați la concertul „Cele mai frumoase”. Biletele se pot procura de pe iabilet.ro.

Casa de Cultură a Sindicatelor prezintă luni, 12 februarie, de la ora 19.00, comedia „Ce-și doresc femeile?” (text și regie – Octavian Strunilă), o producție a Teatrului Metronom din București.

Din distribuție fac parte: Andreea Mateiu, Dana Dembinski, Octavian Strunilă, Leonid Doni și Adrian Ștefan.

Biletele se găsesc și online, pe iabilet.ro.Foto: Spectacolul „Carmen” (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”)

Citește și