PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 14-20 februarie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Un concert simfonic, divertisment muzical, două comedii, spectacole pentru copii și multe filme se regăsesc în oferta culturală a acestei săptămâni.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” invităpublicul meloman vineri, 16 februarie, de la ora 18.30, la un concert simfonic sub bagheta dirijorului Rolynd della Sylvan din S.U.A. În program se regăsesc lucrărui de:  Copland – „Fanfara pentru omul de rând”, Mendelssohn-Bartholdy – Uvertura „Hebridele” și Dvorak – Simfonia nr.9 în mi minor, op.95 „Din lumea nouă”.

Sâmbătă, 17 februarie, de la ora 18.30, este programat divertismentul muzical „O sole mio” (concepție spectacol – Gabriela Dobre) avându-i soliști pe: Mihaela Ionescu, Silvia Simionescu, Veronica Răceală, Daniela Vlădescu, Gabriela Dobre, Raluca Dărăban, Ionela Duma, Stela Sîrbu, Răzvan Săraru, Doru Iftene, Mădălin Băldău și Daniel Pop.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Pentru că la Teatrul de Stat Constanța se repetă intens pentru „A douăsprezecea noapte”, de Shakespeare, în regia lui Andrei Șerban, care va avea avanpremiera pe 24 februarie, weekend-ul acesta nu este programat niciun spectacol.

La Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”, cei mici vor putea vedea joi, 15 februarie și vineri, 16 februarie, de la orele 10.00, spectacolul „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani”, adaptare după S. Marsak  (regia – MC Ranin și Lică Gherghilescu, muzica – Dumitru Lupu) cu Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Claudia Brădescu, Alina Manțu, Tiberiu Roșu și Clara Ghiuvelechian în distribuție.

Duminică, 18 februarie, de la orele 10.30 și 12.00, cei mici vor vedea spectacolul „Pinocchio”,  după Carlo Collodi (regia și scenariul – Ciprian Huțanu, scenografia și păpușile – Tunde Tomos, muzica – Călin Ionce, asistenți scenografie – Cătălin Ungureanu și Daniel Pal, light design: Aurel Palade)

Din distribuție fac parte: Claudia Brădescu, Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Arina  Cojocaru/ Cătălina Oțeleanu, Grațian Prisacariu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Ion Ciolan, Daniel Minciună.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, săptămâna se deschide joi, 8 februarie, de la ora 18.00, cu… „Complotul bonelor”, o comedie românească, regizată de Iura Luncașu, cu Anamaria Prodan și Cristian Iacob în distribuție:. Filmul poate fi văzut și joi, 15 februarie și vineri, 16 februarie de la ora 18.00, precum și duminică, 18 februarie, de la ora 14.30.

Sinopsis: „Virgil este un afacerist român de succes. În plan sentimental însă, lucrurile nu stau așa cum te-ai putea aștepta. În urma a trei căsătorii, s-a pricopsit cu nouă copii pe care îi crește cu ajutorul a trei bone. Astăzi, îl găsim din nou îndrăgostit și pregătit să le prezinte copiilor noua mamă, pe Valentina. Doar că, surpriză, copiii au o altă propunere: vor să-l însoare cu una din bone. În primă instanță!”.

Filmul „Zona de interes”, regizat de Jonathan Glazer cu Sandra Hüller, Christian Friedel și Freya Kreutzkam în distribuție va fi proiectat joi, 15 februarie, de la ora 18.00, dar și sâmbătă, 17 februarie, de la ora 19.00.

Sinopsis:  „Comandantul de la Auschwitz, Rudolf Höss (Christian Friedel), și soția sa Hedwig (Sandra Hüller) se străduiesc să își construiască o viață de vis pentru familia lor într-o casă cu grădină aflată chiar lângă lagăr.”

Din 16 februarie, în cinematografe intră filmul „Madame Web”, în regia lui S.J. Clarkson avându-i în distribuție pe: Sydney Sweeney, Emma Roberts, Adam Scott, Dakota Johnson și Isabela Merced. Acesta poate fi urmărit vineri, 16 februarie, de la ora 20.00 și duminică, 18 februarie, de la ora 16.30.

Sinopsis: „Cassandra Web, un paramedic din Manhattan, are puterea clarviziunii. Forțată să se confrunte cu adevăruri dureroase din propriul trecut, ea leagă o prietenie cu trei tinere cu un viitor strălucit în față… Trebuie, însă, să supraviețuiască prezentului.”

Cei mici vor putea vedea în weekend, animația „Puișorii: Aventură la Polul Sud”, regizată de Gabriel Riva Palacio și Rodolfo Riva-Palacio Alatriste cu Bruno Bichir, Maite Perroni, Carlos Espejel și Angélica Vale în distribuție. Filmul va fi proiectat sâmbătă, 17 februarie, de la ora 11.00 și duminică, 18 februarie, de la ora 10.30.

Sinopsis: „Rodolpho și Gabriel Riva Palacio co-regizează cel mai recent episod al francizei Huevos de la HuevsCartoon din Mexic. Filmul este o călătorie ireverențioasă cu familia în Antarctica, în care sunt implicați un pui de urs polar, orci, pirați, un leu de mare și pinguini care fac surfing”.

Filmul „Ultimul jaguar negru” va fi proiectat sâmbătă, 17 februarie, de la ora 13.00 și duminică, 18 februarie, de la ora 12.30. Regia este semnată de Gilles de Maistre, iar în film sunt distribuiți actorii: Kelly Hope Taylor, K.C. Coombs, Airam Camacho, Emily Bett Rickards și Lumi Pollack.

Sinopsis: „Copilăria petrecută în pădurea amazoniană i-a oferit lui Autumn cea mai rară prietenie – un pui de jaguar pierdut pe care îl descoperă, pe nume Hope. Când un eveniment tragic o obligă pe Autumn să o părăsească pe Hope pentru New York, ea visează ani de zile să se întoarcă în pădurea tropicală și la prietena ei.În vârstă de 14 ani, și după ce s-a obișnuit cu viața de oraș, Autumn descoperă că satul copilăriei sale este amenințat de traficanții de animale și decide că trebuie să se întoarcă în Amazon, la iubitul ei jaguar. Anja – profesoara de biologie a lui Autumn – încearcă fără succes să o descurajeze să pună în aplicare acest plan nesăbuit. Alături de Anja, Autumn pornește într-o călătorie pentru a se reuni cu Hope și a o salva din mâinile celor care încearcă să distrugă pădurea tropicală și animalele sălbatice.”

Filmul „Un viitor luminos” poate fi urmărit la Centrul „Jean Constantin” sâmbătă, 17 februarie, de la ora 15.00. Regia este semnată de Nanni Moretti, iar distribuția este formată din: Nanni Moretti, Margherita Buy, Silvio Orlando, Barbora Bobulova și Mathieu Amalric.

Sinopsis: „Giovanni, un regizor italian renumit, este pe cale să înceapă filmările unui film politic. Cu o căsnicie aflată în criză, un coproducător în pragul falimentului și copleșit de schimbările din industria cinematografică, totul pare să fie împotriva lui. Întotdeauna la limită, Giovanni trebuie să-și regândească modul de lucru dacă vrea ca soarele să strălucească în mica sa lume.”

Filmul „Bob Marley: One Love”, regizat de Reinaldo Marcus Green, cu Kingsley Ben-Adir, James Norton, Lashana Lynch și Michael Gandolfini în distribuție, va fi proiectat sâmbătă, 17 februarie, de la ora 17.00.  

Sinopsis:  „Bob Marley: One Love celebrează viața și muzica unei legende care a inspirat generații întregi prin mesajul său de dragoste și unitate. Pentru prima dată pe marele ecran, descoperiți povestea puternică a lui Bob Marley despre depășirea adversității, pășind în culisele din spatele muzicii sale revoluționare. Produs în parteneriat cu familia Marley și avându-i ca protagoniști pe Kingsley Ben-Adir în rolul legendarului muzician și pe Lashana Lynch în rolul soției sale Rita, Bob Marley: One Love se lansează în cinematografele din România pe 16 februarie 2024”>

Filmul „Sărmane creaturi”, în regia  Yorgos Lanthimos, cu Willem Dafoe, Mark Ruffalo și Emma Stone în distribuție, poate fi văzut duminică, 18 februarie, de la ora 19.00.

Sinopsis: „Filmul spune povestea extraordinară a tinerei Bella Baxter, care este readusă la viață de genialul și nonconformistul doctor Godwin Baxter.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Tot la Centrul „Jean Constantin”, marți, 20 februarie, de la ora 19.30, este programată comedia „Cina de adio”, de Alexandre de la Patelliere și Matthieu Delaporte (regia Răzvan Săvescu), cu Ecaterina Ladin, Mihai Călin și Gheorghe Ifrim în distribuție.

Biletele se pot cumpăra de pe ticketstore.ro.

Casa de Cultură a Sindicatelor prezintă joi, 15 februarie, de la ora 19.00, comedia „Un bărbat și mai multe femei”, de Leonid Zorin, cu Magda Catone și Claudiu Bleonț în rolurile principale.

Biletele se găsesc și online, pe ticketstore.ro.

Foto: Spectacolul „Pinocchio” (Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”)

Citește și