PressCode

Reguli noi pentru obținerea permisului de conducere. Sala se poate susține oriunde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Camera Deputaţilor a adoptat în unanimitate, în calitate de for decizional, proiectul care prevede susținerea examenului teoretic pentru obţinerea permisului de conducere – ”sala” – oriunde în ţară, nu doar în localitatea de domiciliu. În marile orașe, numărul candidaților este mare, iar listele de așteptare prevăd timpi de așteptare de peste 30 de zile.  

În actul normativ se arată că proba teoretică de verificare a cunoştinţelor pentru obţinerea permisului de conducere se poate susţine la orice autoritate competentă de pe teritoriul României cu respectarea condiţiilor de vârstă.

Proba practică pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul ori reşedinţa sau, în cazul celor aflaţi la studii în România de cel puţin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc.  

Examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere se susține în condiţiile actuale, deoarece autorităţile nu au posibilităţi tehnice să poată să fie dat oriunde în ţară.

Citește și