PressCode

CSM Constanța este în elita sportului românesc!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Agenţia Naţională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Asociația Presei Sportive din România, Fundația Casa Campionilor și numeroși alți parteneri publici și privați au organizat “Gala Sportului 2023”, miercuri seară, la Ateneul Român din București.

Antrenoarea anului a fost desemnată Camelia Voinea (gimnastică artistică) – antrenoarea Sabrinei Maneca Voinea, sportivă calificată la JO Paris 2024 (ambele de la CSM Constanța).

Camelia Voinea este de peste 30 de ani antrenoare de gimnastică și își dorește rezultate cât mai bune la viitoarele competiții, 2024 fiind un an special cu Campionate Europene, dar mai ales, Jocuri Olimpice.

Premiul “Speranţa sportului” (feminin) a fost acordat Elenei Zaharia (tenis de masă) de la CSM Constanța – medalie de argint la Campionatele Mondiale pentru tineret, trei medalii de aur (cu echipa, la simplu Under 19 şi la dublu mixt) şi o medalie de bronz la Campionatele Europene pentru juniori.

La această categorie a mai fost nominalizată Amalia Niţă (box) de la CSM Constanța, campioană europeană la tineret în 2023, sportivă neînvinsă în carieră.

Elena Zaharia este și componentă a naționalei de tenis de masă (senioare) a României, care a câștigat medalia de aur la Jocurile Europene și a primit în cadrul Galei, titlul de echipa anului la feminin.

Antrenorul naționalei este Viorel Filimon, iar psiholog Mioara Șincan, ambii de la CSM Constanța.

Înființat în 28 decembrie 2021, ca instituție publică în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța, Clubul Sportiv Municipal Constanţa a ajuns foarte repede, unul dintre cele mai respectate cluburi din peisajul sportului românesc.

În ciuda vremurilor extrem de dificile pe care le traversează sportul românesc în general şi sportul constănţean în special, se dovedește că decizia de înființare a unui club sportiv municipal a fost una dintre cele mai bune inițiative pe care Consiliul Local Constanța a adoptat-o în domeniul sportiv, într-un moment în care sportul constănțean se afla în declin.

Meritul principal este al autorităților locale, Primăria Constanța și Consiliul Local, care au înțeles că trebuie să investească în sport pentru a avea tineri cât mai sănătoși, dornici să facă mișcare și să obțină performanțe pentru sportul din orașul nostru.

În condițiile în care sportul constănțean se afla la acea perioadă într-un declin evident, inițiativa de înființare a CSM Constanța, merită apreciată pentru că a salvat de la desființare multe discipline sportive, individuale și de echipă. Hai România! Hai Constanța!”, susțin reprezentanții CSM Constanța.

Citește și