PressCode

Galați a intrat în Rețeaua UNESCO a Orașelor care Învață

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Municipiul Galați a fost inclus în prestigioasa Rețea Globală UNESCO a Orașelor care Învață, din care fac parte 350 de orașe din întreaga lume, între care Liège (Belgia), Lille (Franța), Bratislava (Slovacia) sau Manchester (UK), anunță Primăria Galați.

Rețeaua globală UNESCO a Orașelor care Învață (UNESCO Global Network of Learning Cities – GNLC) este o rețea internațională care cuprinde orașe ce promovează cu succes învățarea pe tot parcursul vieții în comunitățile lor. Noile orașe au fost adăugate rețelei la recomandarea unui juriu de experți în domeniu. Ca participant la Rețeaua Globală UNESCO a Orașelor care învață, municipiul Galați este pregătit să contribuie la agenda globală, incluzivă, echitabilă și de calitate a educației pentru toți. 

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Orașul nostru a evoluat mult în acești ani, iar includerea în Rețeaua UNESCO este în același timp o mândrie și o recunoaștere a eforturilor fiecăruia dintre noi. Avem la Galați un adevărat record de investiții în școli, susținem performanța și excelența în educație și facem totul pentru siguranța accesului tuturor la educație, susținând învățarea pe tot parcursul vieții în comunitatea noastră”.

Citește și