PressCode

Constanța. Spitalul Modular își deschide porțile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Primăria Constanța a anunțat că astăzi are loc deschiderea Spitalului Modular, primul spital public realizat la Constanța în ultimii 40 de ani, a cărui valoare este de 10 milioane de euro.

Structura modulară a fost gândită ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și asigură completarea serviciilor medicale pentru această unitate. Ministerul Sănătății a aprobat noua structură a SCBI, iar personalul a trecut printr-un program de pregătire și a fost instruit să utilizeze noile instalații de ventilație.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Asistăm la un mare moment pentru Constanța. De 40 de ani nu s-a mai construit un spital în oraș, de aceea deschiderea Spitalului Modular este un motiv atât de mare de mândrie. S-au depus eforturi enorme, asta pentru că așteptările noastre au fost mari și am făcut tot posibilul să îndeplinim fiecare obiectiv pe care ni l-am propus, întotdeauna cu gândul la cât de mult o să vină în sprijinul cetățenilor.

Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10 sunt la Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cu farmacie și laborator.

Spitalul modular dispune, de asemenea, de un sistem de rezonanță magnetică (RMN) și un computer tomograf, serviciile de imagistică fiind o premieră pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro.

Primăria Constanța anunță că anul acesta vor fi demarate lucrările de de modernizare, reabilitare energetică, consolidare și extindere ale clădirii vechi a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Este vorba despre o investiție de aproape 28 de milioane de lei, dintre care aproape 12 milioane de lei sunt alocate consolidării. ”Mai mult, s-au făcut deja primii pași pentru realizarea unui pavilion administrativ în curtea spitalului, având în vedere faptul că infrastructura spitalului necesită o extindere. Documentele necesare au fost obținute, astfel încât, până la sfârșitul anului, lucrările ar putea să fie finalizate”, susțin autoritățile locale.  

De asemenea, în luna decembrie a anului trecut s-a realizat un studiu de fezabilitate pentru realizarea, în curtea spitalului, a unei noi clădiri care să cuprindă un Compartiment de Primire Urgențe, Imagistică, Secția de Terapie Intensivă, Secția de pacienți imunodeprimați, precum și un Ambulatoriu de Specialitate.

Ambulatoriul de Specialitate ar putea să asigure toate acele consulturi interdisciplinare de care este absolut nevoie într-un spital de monospecialitate așa cum este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Citește și