PressCode

23 de hectare de plajă vor fi date în folosință la Eforie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat astăzi, la Eforie, că  23 de hectare de plajă vor fi date în folosință, în acest an.

Ministrul Mediului a participat la recepția lucrărilor pentru Lotul 4 Agigea și Lotul 5 Eforie, din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere și extinderea plajelor din sudul litoralului românesc.

Ministrul Mediului: La Eforie, discutăm de o plajă care în anii trecuți nici nu a existat, marea ajungea până la dig. Astăzi, putem spune că 23 de hectare vor fi date în folosință, asta înseamnă nu doar beneficii de mediu, dar și un mare beneficiu pentru activitatea economică și turistică a județului Constanța și a localității Eforie. Nu doar am restaurat niște habitate marine, dar atât la Eforie, cât și la Agigea, unde voi merge la recepția altor lucrări de refacere a plajelor, lucrurile avansează așa cum trebuie. După această parte mai grea de refacere a plajelor, urmează să fie date în folosință, închiriate și cetățenii să se bucure de acestea”.

În ceea ce privește termenul de închiriere a plajelor, Fechet a specificat că acesta trebuie să aibă o strânsă legatură cu amortizarea cheltuielilor investite. Licitațiile vor avea loc de îndată ce va fi gata documentația cadastrală.

Ministrul Mediului urmează să se întâlnească atât cu reprezentanții instituțiilor deconcentrate din Ministerul Mediului, Apleor și Pădurilor, cât și cu organizațiile de management al destinațiilor de turism.

Precizăm că proiectul “Reducerea eroziunii costiere faza ii (2014-2020)” are o valoare totală de 3.805.641.721,67 lei, din care 2.722.170.915,77 lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. Restul de 15% este cofinanțat de la bugetul de stat.

Scopul proiectului este să asigure adaptarea la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscului prin protecția la eroziune a liniei țărmului, revigorarea ecosistemului marin, dezvoltarea unor specii pierdute în timp din ecosistem, protejarea biodiversității marine și a zonei litorale și dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc.

Citește și