PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 28 februarie-5 martie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Se anunță o nouă săptămână bogată în evenimente la Constanța – spectacole de teatru, filme, recitaluri și concerte – cap de afiș fiind, și de această dată,  premiera spectacolului „A douăsprezecea noapte”, de Shakespeare, pusă în scenă de celebrul Andrei Șerban.

Teatrul de Stat Constanța așteaptă publicul miercuri, 28 februarie și joi, 29 februarie, de la ora 19.00, premiera spectacolului „A douăsprezecea noapte”, de Shakespeare, în regia lui Andrei Șerban.

Distribuția este formată din: Andrei Bibire, Cristiana Luca,  Theodor Șoptelea  / Vlad Lință, Iulian Enache, Mihaela Velicu, Liviu Manolache, Ecaterina Lupu, Cătălin Bucur, Marian Adochiței/ Emilian Oprea , Ștefan Mihai, Alina Manțu / Georgiana Mazilescu, Florentin Roman.

Sâmbătă, 2 martie și duminică, 3 martie, de la ora 19.00, este programat spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”, de Gabriel Sandu (regia – Elena Morar și Gabriel Sandu, scenografia, video, lighting design – Miruna Croitoru, sound design și adaptare muzicală – Alexandru Neș, coregrafia – Stela Cocârlea, pregătirea muzicală – Inga Postolache, asistență scenografie – Nicoleta Ivan).

Distribuția este formată din: Florin Aioane, Liliana Cazan, Dana Dumitrescu, Laura Iordan, Lucian Iftime, Cristiana Luca, Ecaterina Lupu, Luiza Martinescu, Ștefan Mihai, Ramona Niculae, Mirela Pană și Theodor Șoptelea.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă publicului vineri, 1 martie, de la ora 19.00, recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. Soliști vor fi Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. La pian va cânta Natalia Gribinic.

Biletele se pot cumpăra doar de la agenția teatrului.

Duminică, 3 martie, de la ora 19.00, este programat spectacolul „L’heure d’Or de Paris” (coregrafia, regia şi scenografia – Horaţiu Cherecheş, muzica – colaj din lucrările marilor clasici şi chansonete, orchestraţie – Lucian Vlădescu, asistent coregrafie – Monica Cherecheş).

Soliști vor fi: Daniela Vlădescu și Marius Eftimie. Vor dansa: Cătălina Iliescu, Adrian Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu, Ioana Crețu, Yuria Soeta, Gabriele de Fazio, Oana Dincă, Iguacel Sanchez, Mihai Pâslaru, Dorina Pătraș, Ștefan Răuț, Sara Hindaoui, Alexandros Karampatsakis și Teodora Durac.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă duminică, 3 martie, de la orele 10.30 și 12.00, spectacolul „Cei trei purceluși”, după J.O. Halliwell-Phillips (regia – Gheorghe Balint, muzica – Dan Bălan, decoruri – Adrian Drăguț). Din distribuție fac parte: Arina Cojocaru/ CristianMitescu, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan și Tiberiu Roșu..

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, săptămâna cinematografică începe miercuri, 28 februarie, de la ora 19.00, cu proiecția filmului „Dune II”, regizat de Denis Villeneuve cu Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Zendaya, Stellan Skarsgård și Javier Bardem în distribuție. Filmul va mai fi proiectat și joi, 29 februarie, de la ora 19.30.

Sinopsis: „Dune: Partea II explorează călătoria mitică a lui Paul Atreides în timp ce se asociază cu Chani și Fremen pentru a pune la cale răzbunarea împotriva conspiratorilor care i-au distrus familia.”

Animația „Răgetul victoriei”, regizată de Haruo Sotozaki, cu Natsuki Hanae, Kengo Kawanishi, Natsuki Hanae, Kengo Kawanishi, Akari Kitô, Yoshitsugu Matsuoka și Hiro Shimono în distribuție, va putea fi urmărită joi, 29 februarie, de la ora 17.30 și duminică, 3 martie, de la ora 15.00.

Sinposis: „Filmul spune povestea lui Tanjiro, care se supune unui antrenament riguros cu Himejima, Hashira de piatră, în încercarea sa de a deveni el însuși un Hashira. Între timp, Muzan continuă să îi caute pe Nezuko și Ubuyashiki.”

O altă animație „Povestea magică a fluturilor”, regizată de Sophie Roy, cu Mena Massoud, Tristan D. Lalla, Nagmeh Alaei și Nick Julius Schuck în distribuție, poate fi văzută vineri, 1 martie, de la ora 16.00, precum și sâmbătă, 2 martie, de la ora 13.00 și duminică, 3 martie, de la ora 11.00.

Sinopsis: „O pereche de fluturi rivali formează o prietenie puțin probabilă. Animația îl urmârește pe tânărul fluture pe nume Patrick ce pleacă în aventura vieții sale pentru a-și împlini visul de a zbura, chiar și cu o singură aripă.”

Filmul „Dragoste la foc mic”, regizat de Tran Anh Hung cu Juliette Binoche, Benoît Magimel și Jean-Marc Roulot în distribuție  va fi proiectat la Centrul „Jean  Constantin” vineri, 1 martie, de la ora 17.40.

Sinopsis: „Eugenie, o bucătăreasă fără egal, a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei și admirația reciprocă s-au transformat într-o relație romantică. Legătura dintre ei dă naștere unor feluri de mâncare, unul mai delicios decât altul, care îi surprind până și pe cei mai iluștri bucătari ai lumii. Însă lui Eugenie îi place libertatea și nu și-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. De aceea, el decide să facă ceva ce nu a mai făcut până acum: să gătească pentru ea.”

Filmul „Zona de interes”, regizat de Jonathan Glazer, cu Sandra Hüller, Christian Friedel și Freya Kreutzkam în distribuție, poate fi văzut vineri, 1 martie, de la ora 20.10.

Sinopsis: „Comandantul de la Auschwitz, Rudolf Höss (Christian Friedel), și soția sa Hedwig (Sandra Hüller) se străduiesc să își construiască o viață de vis pentru familia lor într-o casă cu grădină aflată chiar lângă lagăr.”

Comedia „Câinele și pisica: Pierduți prin New York”, în regia lui Reem Kherici, cu Philippe Lacheau, Franck Dubosc, Reem Kherici și Victor Artus Solaro în distribuție, va fi proiectată sâmbătă, 2 martie, de la ora 15.00.

Sinopsis: „Sfârșitul sec. XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupte pentru pământ.Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat. Dar Jagna este îndrăgostită de Antek, fiul lui Boryna, și pentru a trai aceasta iubire tânăra va încălca toate regulile și standardele sociale ale vremii.”

„În numele pâmântului” se numește drama regizată de Dorota Kobiela și Hugh Welchman, cu Kamila Urzedowska, Robert Gulaczyk, Miroslaw Baka și Sonia Mietielica în distribuție, care poate fi văzută sâmbătă, 2 martie, de la ora 16.40.

Sinopsis: „Sfârșitul secol  XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupte pentru pământ.Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat. Dar Jagna este îndrăgostită de Antek, fiul lui Boryna, și pentru a trăi această iubire tânăra va încălca toate regulile și standardele sociale ale vremii.”

O altă animație pentru cei mici poate fi văzută în această săptămână la Centrul „Jean  Constantin”: „Prietenul meu, delfinul”, regizată de Mohammad Kheirandish, cu Galip Erdal, Zeynep Kankonde, Özge Yagiz și Selen Ozturk în distribuție, este programată sâmbătă, 2 martie, de la ora 11.00 și duminică, 3 martie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „Snowball salvează un băiețel din valuri. De atunci, ei cresc fără griji împreună, încântând viața marină cu trucurile lor amuzante. Dar, într-o zi, pacea micii lor lumi vesele este distrusă de o caracatiță malefică.”

Filmul „Sauna secretelor”, regizat de Anna Hints, cu Kadi Kivilo, Maria Meresaar, Elsa Saks, Marianne Liiv și Eva Kübar în distribuție, poate fi urmărit duminică, 3 martie, de la ora 17.00.

Sinopsis: „În întunericul unei saune cu fum, femeile își împărtășesc cele mai ascunse secrete și cele mai intime experiențe. Înconjurate de o vindecătoare senzație de apartenență, ele își spală rușinea prinsă în corp și simt că renasc.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Tot la Centrul „Jean Constantin”, luni, 4 martie, de la ora 19.00, Doru Octavian Dumitru va fi protagonistul unei „Seri de râs”. Biletele pentru one man show se pot procura de pe ticketstore.ro.

Casa de Cultură a Sindicatelor prezintă miercuri, 28 februarie, de la ora 19.00, este programat spectacolul „Mic și-al dracu’”, după Ion Pribeagu, cu Maia Morgenstern și Valentin Roșca. Biletele se pot cumpăra online, de pe platforma poftimcultura.ro.

Joi, 29 februarie,  de la ora 19.00, Teatrul Elisabeta prezinta comedia „Fanteziile soțului meu aproape că m-au înnebunit” (regia – Șerban Puiu, scenografia – Roxana și Andrei Raduț) cu Alexandra Velniciuc, Vasile Calofir, Mirela Stoian, Lucian Ghimiși și Vlad Ianuș în distribuție. Biletele se găsesc pe: teatrulelisabeta.ro și la agenția de bilete din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța.

Sâmbătă, 2 martie, fanii trupei Direcția 5 sunt așteptați de la ora 19.30 la un concert inclus în „Senzitiv Live Tour 2024”. Biletele se pot procura de pe iabilet.ro.

Foto: Spectacolul „A douăsprezecea noapte” (Teatrul de Stat Constanța)

Citește și