PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 6-12 martie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Săptămâna aceasta publicul este așteptat în sălile de spectacole pentru a se bucura de ofertele instituțiilor de cultură: opere, comedii și filme.

Teatrul de Stat Constanța prezintă vineri, 8 martie, de la ora 19.00, la Sala Studio, spectacolul „Logodnă relativă”, de Alan Ayckbourn (regia  – Iulian Enache, scenografia – Gabi Albu, lighting design – Alexandru Bibere, asistent scenografie -Ruxandra Bobleagă).

Comedia îi are în distribuție pe: Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioane și Lucian Pavel.

Duminică, 10 martie, de la ora de 19.00, va putea fi urmărit spectacolul „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya (regia artistică și ilustrația muzicală – Diana Mititel, scenografia – Răzvan Bordoș, lighting design – Cristian Niculescu) avându-i în distribuție pe: Cristiana Luca / Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea și Ștefan Mihai.

Biletele se pot cumpăra și de pe mystage.ro.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă sâmbătă, de la ora 19.00, spectacolul „Boema”, de Puccini (regia artistică – Ognian Draganov, scenografia – Boris Stoinov).

Soliști vor fi: Veronica Răceală, Răzvan Săraru, Daniel Pop, Marius Eftimie, Mihai Teodoru, Silvia Simionescu, Mircea Găvan, Andrei Băican, Cristian Parmac și Iulian Bratu. Conducerea muzicală va fi asigurată de Koichi Inoue din Japonia

Duminică, 10 martie, de la ora 19.00, este programat spectacolul „Traviata”, de Verdi (regia artistică – Anghel I. Arbore, scenografia – Cătălin I. Arbore, coregrafia – Fănică-Lupu Liești).

Soliști vor fi: Laura Eftimie, Doru Iftene, Marius Eftimie, Stela Sîrbu, Mădălin Băldău, Cristian Caragea, Adrian Pîrlea, Iulian Bratu, Ionela Duma și Ionuț Neagu.

Conducerea muzicală va fi asigurată de Tiberiu Dragoș Oprea.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă pentru grupuri organizate, miercuri, 6 martie, de la orele 10.00 și 12.00, spectacolul „Cenușăreasa”, după Ch. Perrault (regia – Daniel Stanciu, scenografia – Carmencita Brojboiu, consultant mânuire păpuși – Aneta Forna Christu).  

Distribuția este formată din: Denisa Iova, Emanuel Cristoiu/ Lică Gherghilescu, Clara Ghiuvelechian, Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Sergiu Bucur, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Arina Cojocaru, Andrei Stroescu și Alina Manțu.

Duminică, 10 martie, de la orele 10.30 și 12.00 este programat spectacolul „Motanul încălțat”, după Charles Perrault (scenariul, regia artistică și animația – Cristian Pepino, scenografia – Cristina Pepino, muzica – Dan Bălan, coregrafia – Maria Aprozianu, consultant pentru mânuirea păpușilor – Aneta Forna Christu). Din distribuție fac parte actorii Daniel Minciună, Tiberiu Roșu, Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu, Ion Ciolan și Andrei Stroescu.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, săptămâna cinematografică se deschide cu drama  „În numele pâmântului”, regizată de Dorota Kobiela și Hugh Welchman, cu Kamila Urzedowska, Robert Gulaczyk, Miroslaw Baka și Sonia Mietielica în distribuție. Aceasta  poate fi văzută joi, 7 martie, de la ora 17.10 și duminică, 10 martie, de la ora 15.00.

Sinopsis: „Sfârșitul secol  XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupte pentru pământ.Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat. Dar Jagna este îndrăgostită de Antek, fiul lui Boryna, și pentru a trăi această iubire tânăra va încălca toate regulile și standardele sociale ale vremii.”

Joi, 7 martie, de la ora 19.30 și duminică, 10 martie, de la ora 19.00 este programat filmul „Dune II”, regizat de Denis Villeneuve cu Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Zendaya, Stellan Skarsgård și Javier Bardem în distribuție.

Sinopsis: „Dune: Partea II explorează călătoria mitică a lui Paul Atreides în timp ce se asociază cu Chani și Fremen pentru a pune la cale răzbunarea împotriva conspiratorilor care i-au distrus familia.”

Vineri, 8 martie, de la ora 18.00 și sâmbătă, 9 martie, de la ora 17.50 este programat filmul „Căsătoriți din greșeală”, regizat de Roger Kumble, cu Virginia Gardner și Dylan Sprouse în distribuție.

Sinopsis: „Continuând povestea primului film, Fericirea începe azi, Abby și Travis se trezesc după o noapte nebună în Vegas căsătoriți accidental. ături de cei mai buni prieteni ai lor și cu câștigurile de poker de șase cifre ale lui Abby, ei călătoresc în Mexic, unde se bucură de o lună de miere sălbatică și luxoasă. Dar, pe măsură ce haosul îi urmărește la fiecare pas, ei trebuie să decidă dacă ar trebui să rămână împreună – sau dacă această căsătorie este doar un alt dezastru care așteaptă să se întâmple.”

„Gheara de fier” se numește filmul regizat de Sean Durkin cu Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Maura Tierney și Holt McCallany în distribuție, care va fi proiectat vineri, 8 martie, de la ora 20.00 și sâmbătă, 9 martie, de la ora 19.50.

Sinopsis: „Povestea adevărată a inseparabililor frați Von Erich, care au făcut istorie în lumea intens competitivă a wrestling-ului profesionist la începutul anilor ‘80. Trecând prin tragedii și victorii, mereu sub umbra tatălui și antrenorului lor dominator, frații au căutat să devină legende adevărate pe cea mai mare scenă a sportului.Familia de luptători Von Erich a avut o influență de lungă durată în ring, vizibilă până în ziua de astăzi. Conduși de patriarhul familiei, luptătorul Fritz Von Erich, cinci dintre cei șase fii ai săi i-au călcat pe urme și au devenit luptători, dar faima și succesul a dus la moartea a patru dintre ei. Viața lor în afara ringului a devenit la fel de faimoasă ca și cea profesională, iar filmul se va concentra pe ceea ce mulți au numit Blestemul Von Erich”.

Pentru cei mici este programată sâmbătă, 9 martie, de la ora 10.30 și duminică, 10 martie, de la ora 13.00, animația „Katak. Beluga curajoasă”, regizată de Christine Dallaire-Dupont și Nicola Lemay, cu Robert Naylor, Wyatt Bowen, Skyler Clark și Eleanor Noble în distribuție.

Sinopsis: „În timp ce tovarășii săi au devenit cu toții albi, Katak este încă mic și gri. Pentru a dovedi că a crescut și pentru a îndeplini ultima dorință a mult iubitei sale bunici, Katak pornește într-o călătorie periculoasă spre nord.”

O altă animație pentru cei mici poate fi văzută la Centrul „Jean  Constantin” sâmbătă, 9 martie, de la ora 12.10 și duminică, 10 martie, de la ora 11.00: „Prietenul meu, delfinul”, regizată de Mohammad Kheirandish, cu Galip Erdal, Zeynep Kankonde, Özge Yagiz și Selen Ozturk în distribuție.

Sinopsis: „Snowball salvează un băiețel din valuri. De atunci, ei cresc fără griji împreună, încântând viața marină cu trucurile lor amuzante. Dar, într-o zi, pacea micii lor lumi vesele este distrusă de o caracatiță malefică.”

O altă animație, „Povestea magică a fluturilor”, regizată de Sophie Roy, cu Mena Massoud, Tristan D. Lalla, Nagmeh Alaei și Nick Julius Schuck în distribuție, poate fi văzută sâmbătă, 9 martie, de la ora 14.00.

Sinopsis: „O pereche de fluturi rivali formează o prietenie puțin probabilă. Animația îl urmârește pe tânărul fluture pe nume Patrick ce pleacă în aventura vieții sale pentru a-și împlini visul de a zbura, chiar și cu o singură aripă.”

„Club Zero”, regizat de Jessica Hausner, avându-i în distribuție pe Mia Wasikowska, Sidse Babett Knudsen, Sam Hoare, Elsa Zylberstein, Amir El-Masry și Ksenia Devriendt, poate fi văzut sâmbătă, 9 martie, de la ora 15.40.

Sinopsis: „Domnișoara Novak se alătură personalului unui internat internațional pentru a preda un curs de alimentație conștientă. Ea ne spune că a mânca mai puțin este sănătos. Ceilalți profesori observă cu întârziere ce se întâmplă, iar până părinții distrași încep să se prindă, Club Zero este deja o realitate.”

Filmul „Sauna secretelor”, regizat de Anna Hints, cu Kadi Kivilo, Maria Meresaar, Elsa Saks, Marianne Liiv și Eva Kübar în distribuție, poate fi urmărit duminică, 10 martie, de la ora 17.10.

Sinopsis: „În întunericul unei saune cu fum, femeile își împărtășesc cele mai ascunse secrete și cele mai intime experiențe. Înconjurate de o vindecătoare senzație de apartenență, ele își spală rușinea prinsă în corp și simt că renasc.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Miercuri, 6 martie, de la ora 18.00, Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” va susține la Centrul „Jean Constantin” spectacolul „Mărțișor folcloric”, însă biletele pentru acest eveniment s-au epuizat deja.

Luni, 11 martie, de la ora 19.30, la Centrul „Jean Constantin” este programată comedia „Soțiile noastre”, de Eric Assous (regia – Răzvan Oprea) cu Cosmin Seleși, Răzvan Oprea și Lucian Ghimiși în distribuție. Biletele se pot cumpăra de pe iabilet.ro.

Tot de pe iabilet pot fi procurate biletele pentru concertul Vunk, „De luni până duminică”, programat marți, 12 martie, de la ora 19.30.

La Casa de Cultură a Sindicatelor este programat miercuri, 6 martie, de la orele 17.00 si 20.00, spectacolul „De ziua ta, mamă!”, susținut de: Steliana Sima, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Cîpitanescu, Mioara Velicu, Gelu Voicu și Marcela Fota. Acompaniază orchestra „Barbu Lăutaru”.

Biletele se găsesc pe ticketstore și iabilet.

Joi, 7 martie, de la ora 20.00, Ștefan Hrușcă vine la Casa de Cultură cu spectacolul „Un copac cu flori”.

Biletele se pot cumpăra de la agenția instituției care găzduiește spectacolul, dar și de pe proticket și ticketstore.

Vineri, 8 martie, de la ora 19.00, este programată comedia „O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale (regia Andrei Mateiu) avându-i în distribuție pe:  Paula Chirilî, Beatrice Peter, Ana Odagiu, Monica Odagiu, Radu Micu, Alexandra Ioniță, Raluca Rusu Diță, Doru Bem și Irina Teodorescu.

Biletele se găsesc pe ticketstore și la agenția de bilete din incinta Casei de Cultură a  Sindicatelor.

Marți, 12 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură se deschide… „Casa de modă” (regia – Mihai Bendeac) avându-i în distribuție pe: Mihai Bendeac, Anca Dinicu, Liviu Pintileasa, Mihaela Teleoacă, Vlad Drăgulin, Gloria Găitan, Mihaela Trofimov, Șerban Georgevici, Letiția Vlădescu și Ruxandra Grecu.

Biletele se pot cumpăra și de pe poftimcultura.ro.Foto: Spectacolul „Jocuri în curtea din spate” (Teatrul de Stat Constanța)

Citește și