PressCode

Burse. Performanțele sportive se răsplătesc în gimnaziu și liceu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipa și Ministrul Educației, Ligia Deca, au semnat Protocolul de aprobare a campionatelor naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice pentru care se vor acorda burse de merit elevilor de gimnaziu și liceu în anul școlar 2024-2025.

Ca efect direct al Legii învățământului preuniversitar, elevii de gimnaziu și liceu care au obținut medalii de aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice beneficiază de bursă de merit din bugetul Ministerului Educației.

Campionatele naționale sunt arena în care se conturează nu doar performanțele sportive excepționale, ci și destine model pentru generațiile viitoare. Fiecare tânăr campion care câștigă o bursa de merit își inspiră colegii să urmeze aceeași cale a perseverenței și curajului. Dintre ei, vor răsări viitorii campioni europeni,mondiali sau olimpici care vor reprezenta România. Chiar dacă nu vor merge mai departe către sportul de performanță, formarea voinței, a disciplinei și asumarea valorilor asociate sportului sunt materialul din care sunt clădiți campionii în orice domeniu”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport.

Se estimează că aproximativ 30.000 de elevi vor beneficia de burse de merit anul viitor școlar pentru performanțele lor sportive.

Citește și