PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 13-19 martie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Un film care „a aspirat” anul acesta șapte premii Oscar, un documentar care în 2023 a obținut „Ursul de Aur”, animații pentru copii și spectacole pentru toate vârstele se regăsesc, săptămâna aceasta, în oferta culturală a Constanței.

Teatrul de Stat Constanța prezintă sâmbătă, 16 martie și duminică, 17 martie, de la ora 19.00, spectacolul „Seaside Stories”, pe texte de de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea și Nicoleta Dabija (regia, scenariul, universul sonor – Radu Afrim, scenografie Theodor Niculae).

Din distribuție fac parte: Liliana Ghiță, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Anais Agi-Ali, Cătălina Mihai, Iulian Enache, Laura Iordan, Liliana Cazan, Mihaela Velicu, Alina Manțu, Cristiana Luca, Lana Moscaliuc, Nina Udrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Alex Burcă. Biletele sunt sold-out.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă sâmbătă, de la ora 19.00, spectacolul „Elixirul dragostei”, de Donizetti (regia artistică – Ognian Draganov, scenografia – Cătălin I. Arbore, coregrafia – Fănică Lupu-Liești).

Soliști sunt Marta Sandu Ofrim – București, Mădălin Băldău, Daniel Pop, Cristian Caragea și Mihaela Ionescu. Conducerea muzicală îi aparține lui Adrian Stanache.

Duminică, 10 martie, de la ora 19.00, este programat spectacolul „Magic Swing” (concepție spectacol  – Gabriela Dobre, coregrafia – Iulian Ghencea, asistent coregrafie – Petronela Iordache, light design – Ștefan Sterian, sunet – Bogdan Costea, regia tehnică – Adrian Renea).

Soliști vor fi: Veronica Răceală, Raluca Dărăban, Daniela Vlădescu, Gabriela Dobre, Maria Cernat, Adrian Pîrlea, Cristian Parmac, Octavian Minea și Iulian Bratu. Vor dansa Iulian Ghencea și colegii săi.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă pentru grupuri organizate, miercuri, 13 martie, de la ora 10.00, spectacolul „Cei trei purceluși”, după J.O. Halliwell-Phillips (regia – Gheorghe Balint, muzica – Dan Bălan, decoruri – Adrian Drăguț). Din distribuție fac parte: Arina Cojocaru/ CristianMitescu, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan și Tiberiu Roșu.

Duminică, 17 martie, de la orele 10.30 și 12.00 este programată premiera spectacolului „Privighetoarea”, după Hans Christian Andersen (regia și scenariul – Vitalie Drucec, scenografia – Adrian Suruceanu,  costume – Tatiana Vasilievna Popesku, coregrafia –  Oana Lavinia Pisaroglu).

Distribuția este formată din: Denisa Iova, Cătălina Oțeleanu, Leticia Albu Emanuel Cristoiu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Dan Cojocaru, Cristian Mitescu, Clara Ghiuvelechian, Inga Marcu și Narcisa Hanganu.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, săptămâna cinematografică începe oi, 14 martie, de la ora 17.00, cu filmul „Dune II”, regizat de Denis Villeneuve cu Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Zendaya, Stellan Skarsgård și Javier Bardem în distribuție. Filmul mai e programat și duminică, 17 martie, de la ora 15.00.

Sinopsis: „Dune: Partea II explorează călătoria mitică a lui Paul Atreides în timp ce se asociază cu Chani și Fremen pentru a pune la cale răzbunarea împotriva conspiratorilor care i-au distrus familia.”

Joi, 14 martie, de la ora 20.00 și sâmbătă, 16 martie, de la ora 19.10 este programată comedia „Căsătoriți din greșeală”, regizat de Roger Kumble, cu Virginia Gardner și Dylan Sprouse în distribuție.

Sinopsis: „Continuând povestea primului film, Fericirea începe azi, Abby și Travis se trezesc după o noapte nebună în Vegas căsătoriți accidental. ături de cei mai buni prieteni ai lor și cu câștigurile de poker de șase cifre ale lui Abby, ei călătoresc în Mexic, unde se bucură de o lună de miere sălbatică și luxoasă. Dar, pe măsură ce haosul îi urmărește la fiecare pas, ei trebuie să decidă dacă ar trebui să rămână împreună – sau dacă această căsătorie este doar un alt dezastru care așteaptă să se întâmple.”

Filmul premiat anul acesta cu o mulțime de premii Oscar, „Oppenheimer”, regizat de Christopher Nolan, cu  Cillian Murphy, Florence Pugh, Emily Blunt, Matt Damon și Robert Downey Jr. în distribuție, va fi proiectat vineri, 15 martie, de la ora 18.00.

Sinopsis: „Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva.Filmul spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice”.

Animația „Kung Fu Panda 4”, regizată de Mike Mitchell și Stephanie Stine, cu o distribuție formată din Jack Black, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Bryan Cranston, Awkwafina și Viola Davis, este programată sâmbătă, 16 martie, de la ora 11.00 și duminică, 17 martie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „După trei aventuri în care sfidează moartea învingând răufăcători de talie mondială cu curajul său inegalabil și abilitățile sale nebănuite în artele marțiale, Po este chemat de destin să… se odihnească odată.”

Tot pentru cei mici este programată sâmbătă, 16 martie, de la ora 13.00 și duminică, 17 martie, de la ora 11.00, animația „Katak. Beluga curajoasă”, regizată de Christine Dallaire-Dupont și Nicola Lemay, cu Robert Naylor, Wyatt Bowen, Skyler Clark și Eleanor Noble în distribuție.

Sinopsis: „În timp ce tovarășii săi au devenit cu toții albi, Katak este încă mic și gri. Pentru a dovedi că a crescut și pentru a îndeplini ultima dorință a mult iubitei sale bunici, Katak pornește într-o călătorie periculoasă spre nord.”

Filmul documentar „Sur l’Adamant”, premiat cu Ursul de Aur la ediția 2023 a Bernilalor, regizat de Nicolas Philibert cu Mamadi Barri, Walid Benziane, Sabine Berlière și Romain Bernardin în distribuție, va putea fi urmărit sâmbătă, 16 martie, de la ora 15.00 și duminică, 17 martie, de la ora 20.00.

Sinposis:  „Documentarul spune povestea unor adulți care suferă de tulburări psihice și care sunt tratați într-un centru de îngrijire unic, pe o barcă situată pe Sena, în inima Parisului.”

Filmul „Zona de interes”, regizat de Jonathan Glazer, cu Sandra Hüller, Christian Friedel și Freya Kreutzkam în distribuție, poate fi văzut sâmbătă, 16 martie, de la ora 17.10.

Sinopsis:  „Comandantul de la Auschwitz, Rudolf Höss (Christian Friedel), și soția sa Hedwig (Sandra Hüller) se străduiesc să își construiască o viață de vis pentru familia lor într-o casă cu grădină aflată chiar lângă lagăr.”

Filmul românesc „La Snagov”, regizat de Cristian Comeaga,  cu Dan Aștilean, Nicodim Ungureanu, Radu Botar, Cătălin Cătoiu și Mara Nicolescu în distribuție, va avea o proiecție de gală, în prezența echipei, duminică, 17 martie, de la ora 18.00.

Sinopsis: „Lumea în care trăim e înjumătățită, sub toate aspectele: există o lume a bogaților și una a săracilor, despărțite de o magmă din care bucăți migrează fie spre una, fie spre cealaltă; o lume a celor treji, care înoată și alta a celor adormiți, care plutesc în amorțire până se scufundă; cea a manipulatorilor și cea a manipulaților; lumea care decide destine și cea care își suportă destinul decis de alții; lumea șmecherilor și cea a fraierilor.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Tot la Centrul „Jean Contantin” este programat miercuri, 13 martie, de la orele 18.00 și 20.00, spectacolul de stand-up comedy „Regrete”, cu Toma, Cristi și Sorin Pârcălab. Biletele se pot procura de pe iabilet.ro.

Luni, 18 martie, de la ora 19.30, este programată „Filarmonica de comedie”, un spectacol de Radu Gabriel, cu Marius Florea Vizante, Gheorghe Ifrim, Radu Gabriel, Leonid Doni si Mihai Munteniță în distribuție. Biletele se pot cumpăra de pe iabilet.ro.

Marți, 19 martie, de la ora 19.00, este programată comedia „Divorț în ziua nunții” (regia – Cătălin Stelian) cu Cristina Diaconescu, Emanuel Bighe, Alin Brancu, Adelina Mihalcea și Livia Taloi în distribuție. Biletele se pot procura de pe ticketstore.ro.

La Casa de Cultură a Sindicatelor este programată vineri, 15 martie, de la ora 19.00, comedia „Plătesc în avans” (regia – Gelu Colceag) cu Carmen Tanase, Mircea Rusu, Emilia Popescu, Anca Dumitra/ Anca Bianca Popescu în distribuție.

Biletele se pot cumpăra și de pe ticketstore.ro.

Sâmbătă, 16 martie, de la ora 19.00, este programată comedia „Prieteni la cuțite” (regia Conrad Herocopper), cu George Ivascu, Ana Odagiu, Nadiana Salagean, Angel Popescu și Monica Odagiu în distribuție.

Biletele se pot cumpăra de la agenția instituției care găzduiește spectacolul, dar și de pe ticketstore.

Duminică, 17 martie, de la ora 20.00, este programat spectacolul „Trei tenori italieni”, susținut de Federico Veltri, Fabio Serani si Angelo Forte. Biletele se pot cumpăra  și de pe ticketstore și de pe proticket.ro.

Foto: Spectacolul „Elixirul dragostei” (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”)

Citește și