PressCode

 Galați. Proiecte pentru digitalizarea spitalelor pentru Copii, Pishiatrie și Maternitate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Proiectele pentru digitalizarea celor trei unități medicale aflate în administrarea municipalității Galați (Spitalul pentru Copii, Maternitatea și Spitalul de Psihiatrie) vor primi finanțare prin PNRR. În total este vorba despre 17,7 milioane de lei (5,9 milioane de lei pentru fiecare spital).

În principal, este vorba despre extinderea componentelor hardware ale rețelei de comunicații, de actualizarea și instalarea de software pentru rețele, pentru sisteme de securitate și instalarea de echipamente hardware etc.

Implementarea acestor proiecte va contribui la îmbunătățirea și optimizarea activităților clinice, asigurând interoperabilitatea dintre diferitele aplicații medicale și facilitând accesul rapid și securizat la informații relevante pentru îngrijirea pacienților.

La Spitalul pentru Copii a fost construită deja o clădire modernă pentru primirea urgențelor, iar în curând va deveni funcțională o nouă clădire pentru ambulatoriu, în timp ce principalul corp de clădire este în modernizare. La Spitalul Clinic de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” a fost construit un nou ambulatoriu de specialitate. La Maternitatea „Buna Vestire” sunt în plină desfășurare lucrările privind relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului. De asemenea, aici este în derulare și proiectul privind reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii spitalului.

Citește și