PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 20-26 martie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

La final de săptămână, instituțiile de spectacole din Constanța își deschid larg sălile pentru a primi publicul. În program: spectacole de teatru, pentru toate vârstele, dar și filme.

Teatrul de Stat Constanța prezintă sâmbătă, 23 martie și duminică, 24 martie, de la ora 19.00, spectacolul „A douăsprezecea noapte”, de Shakespeare, în regia lui Andrei Șerban (regizor asociat – Daniela Dima, scenografia – Carmencita Brojboiu, lighting design – Cristian Niculescu). Distribuția este formată din: Andrei Bibire, Cristiana Luca,  Theodor Șoptelea  / Vlad Lință, Iulian Enache, Mihaela Velicu, Liviu Manolache, Ecaterina Lupu, Cătălin Bucur, Marian Adochiței/ Emilian Oprea , Ștefan Mihai, Alina Manțu / Georgiana Mazilescu, Florentin Roman.

Biletele sunt sold-out.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă duminică, 24 martie, de la ora 19.00, spectacolul „Amor caliente” (concepţie spectacol – Daniela Vlădescu, regia şi coregrafia – Horaţiu Cherecheş, scenografia – Eugenia Tărăşescu Jianu, asistent coregrafie – Monica Cherecheş, regia tehnică – Gelu Râpă).

Soliști sunt: Mihaela Ionescu, Silvia Simionescu, Georgiana Medeleanu, Gabriela Dobre, Răzvan Săraru, Mădălin Băldău, Marius Turtoi și Marius Eftimie. Dansează: Cătălina Iliescu, Iguacel Sanchez, Oana Dincă, Andrada Ruse, Dorina Pătraș, Ștefania Avrămia, Sara Hindaoui, Yuria Soeta, Adrian Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu, Mihai Pâslaru, Ștefan Răuț, Alexandros Karampatsakis și Gabriele de Fazio.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă joi, 21 martie, de Ziua Internațională a Marionetei, spectacolul „Jack și vrejul de fasole”, după Joseph Jacobs (regia și scenariul – Geo Balint, scenografia – Gina Tărășescu-Jianu, muzica – Ciprian Manta). Distribuția este formată din: Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Arina Cojocaru/ Grațian Prisacariu și Ion Ciolan.

Spectacolul va fi prezentat și duminică, 24 martie, de la ora 10.30.

Vineri, 22 martie, de la ora 18.00, este programat spectacolul „Nuntă, caut mire și mireasă…” cu un scenariu de Sergiu Bucur, după o idee aparținând autorilor Arkadi Arkanov și Grigori Gorin, (regia – Aurel Palade, scenografia -Elena Cozlovschi, muzica -Vlad Crețu).

Din distribuție fac parte: Denisa Iova, Sergiu Bucur, Emanuel Cristoiu, Rovena Paraschivoi, Radu Niculescu, Cătălina Oțeleanu, Adi Gheo, Inga Marcu, Tiberiu Roșu, Clara Ghiuvelechian, Dan Cojocaru, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Lică Gherghilescu, Leticia Albu, Grațian Prisacariu și Ion Ciolan.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, cei mici sunt așteptați sâmbătă, 23 martie, de la ora 13.00 și duminică, 24 martie, de la ora 11.00, pentru a urmări animația „Kung Fu Panda 4”, regizată de Mike Mitchell și Stephanie Stine, cu o distribuție formată din Jack Black, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Bryan Cranston, Awkwafina și Viola Davis.

Sinopsis: „După trei aventuri în care sfidează moartea învingând răufăcători de talie mondială cu curajul său inegalabil și abilitățile sale nebănuite în artele marțiale, Po este chemat de destin să… se odihnească odată.”

Filmul românesc „La Snagov”, regizat de Cristian Comeaga, cu Dan Aștilean, Nicodim Ungureanu, Radu Botar, Cătălin Cătoiu și Mara Nicolescu în distribuție,  va putea fi văzut sâmbătă, 23 martie, de la ora 15.00.

Sinopsis: „Lumea în care trăim e înjumătățită, sub toate aspectele: există o lume a bogaților și una a săracilor, despărțite de o magmă din care bucăți migrează fie spre una, fie spre cealaltă; o lume a celor treji, care înoată și alta a celor adormiți, care plutesc în amorțire până se scufundă; cea a manipulatorilor și cea a manipulaților; lumea care decide destine și cea care își suportă destinul decis de alții; lumea șmecherilor și cea a fraierilor.”

Filmul „Dune II”, regizat de Denis Villeneuve cu Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Zendaya, Stellan Skarsgård și Javier Bardem în distribuție, va fi proiectat sâmbătă, 23 martie, de la ora 16.30 și duminică, 24 martie, de la ora 14.30.

Sinopsis: „Dune: Partea II explorează călătoria mitică a lui Paul Atreides în timp ce se asociază cu Chani și Fremen pentru a pune la cale răzbunarea împotriva conspiratorilor care i-au distrus familia.”

Nou apărut pe marile ecrane, filmul de acțiune „Fantomele trecutului”, regizat de Adam Cooper, cu Karen Gillan, Russell Crowe, Marton Csokas și Tommy Flanagan în rolurile principale, va putea fi văzut sâmbătă, 23 martie, de la ora 19.30 și duminică, 24 martie, de la ora 17.30.

Sinopsis: „Russell Crowe este Roy Freeman, un fost detectiv criminalist cu pierderi de memorie, forțat să revină asupra unui caz pe care nu și-l mai amintește. În timp ce viața unui om atârnă în balanță pe culoarul morții, Freeman trebuie să pună cap la cap dovezile brutale dintr-o anchetă veche de zece ani, descoperind o rețea sinistră de secrete îngropate și trădări legate de trecutul său.Având încredere doar în instincte, Freeman se confruntă cu un adevăr înfricoșător – uneori, cel mai bine este să uiți de fantomele trecutului.”

Sâmbătă, 23 martie, de la ora 13.00, este programată animația „Cea mai frumoasă zi de naștere”, regizată de Michael Ekbladh și avându-i în distribuție pe: Jonathan Bailey, Jennifer Saunders, Adrian Edmondson și Harry Capper Wright.

Sinopsis: „Filmul spune povestea micului Charlie, un iepuraș care locuiește cu familia și animalele de companie, într-o casă de la marginea orașului. Ca oricine la vârsta lui, Charlie merge la grădiniță și se bucură de jocurile cu prietenii din vecini. Este obișnuit să acapareze atenția părinților, dar totul se schimbă când apare Clara, sora sa mai mică. Urmează o aventură neașteptată în care iepurașul este însoțit de prietena sa cea mai bună, Monica.”

„Io Capitano” se numește filmul regizat de Matteo Garrone, cu Isaka Sawadogo, Bamar Kane, Hichem Yacoubi și Seydou Sarr în distribuție, care va fi proiectat duminică, 24 martie, de la 20.00.

Sinopsis: „Filmul spune povestea călătoriei pline de aventuri a lui Seydou și Moussa, doi tineri care pleacă din Dakar sperând să ajungă în Europa. O odisee contemporană prin pericolele deșertului, ororile centrelor de detenție din Libia și primejdiile mării.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Tot la Centrul „Jean Contantin” este programat luni, 25 martie, de la ora 19.00, concertul „Vivaldi. Anotimpurile. Classic vs. Rock”, susținut de Orchestra Simfonică București. Biletele se pot cumpăra de pe iabilet.ro.

De asemenea, marți, 26 martie, de la ora 19.00, este programat un concert extraordinar susținut de „Plăieșii” și Maria Dragomiroiu. Biletele se pot cumpăra de pe ticketstore.ro.

Foto: Spectacolul „Elixirul dragostei” (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”)

Citește și