PressCode

Sezon estival 2024.  Se pregătesc plajele  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au anunțat că a început pregătirea sectoarelor de plajă pentru sezonul estival 2024.  

Principalele activități desfășurate în cadrul pregătirii plajelor pentru sezonul estival includ curățarea și colectarea deșeurilor, nivelarea și îndepărtarea nisipulu, demontarea și evacuarea gardurilor de protectiv, ecologizarea manuală și mecanizată. De asemenea, se curăță și nivelează linia țărmului.

În vederea asigurării siguranței pe plajă, vor fi montate la începerea sezonului estival panouri de avertizare în proximitatea construcțiilor hidrotehnice (epiuri) aflate în administrare, precum și balize de semnalizare a construcțiilor submerse aflate în patrimoniul instituției. În cazul apariției unor fenomene naturale neprevăzute, ABADL  Constanța anunță că este pregătită să intervină prompt și eficient pentru remedierea eventualelor efecte negative. Sunt monitorizate suprafețele de nisip cu scopul protejării plajelor litoralului românesc al Mării Negre, contribuind la menținerea unui mediu sănătos și sigur pentru comunitatea locală și pentru turiști.

Citește și