PressCode

Primul Curs de Securitate Cibernetică în Domeniul Maritim al UE, la UMC  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Centrul de Excelență pentru Securitate Cibernetică Maritimă (MARCYSCOE) al Universității Maritime din Constanța organizează, sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare, primul curs de Securitate Cibernetică în Domeniul Maritim al Uniunii Europene.

Evenimentul va avea loc în perioada 24-25 aprilie și va beneficia de prezența a peste 20 de participanți din cinci state membre ale U.E.

Cursul „Securitate cibernetică maritimă în cadrul Uniunii Europene” oferă o oportunitate excelentă pentru participanți de a discuta pe parcursul a două zile teme esențiale ale securității cibernetice europene. Lectori din mai multe state vor aborda politicile UE de securitate cibernetică maritimă, impactul tehnologiilor emergente asupra securității cetățenilor, comunităților și afacerilor sau strategiile pentru consolidarea rezilienței spațiului cibernetic european

„Programul înglobează o varietate de cursuri predate de experți, ateliere interactive și studii de caz din viața reală. Totul este conceput pentru a spori capacitatea participanților de a identifica, analiza și răspunde provocărilor în evoluție ale securității cibernetice maritime, în special în contextul social și geopolitic al UE”, a declarat domnul Conf. dr. ing. Gabriel Raicu, Prorector al Universității Maritime din Constanța.

Citește și