PressCode

Burse de reziliență, pentru elevii mediocri  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat modificări importante în ceea ce privește acordarea burselor pentru elevi.

A fost introdusă  o nouă categorie, bursele de reziliență, de care vor beneficia elevii care au cel puțin media anuală 7. În ceea ce privește bursele de merit, acestea se vor acorda tuturor elevilor care au media anuală cel puțin 9.50.

Cele două burse, de merit și de reziliență, se acordă primilor 30% dintre elevii din fiecare clasă.

Prin această măsură prin care se dorește creșterea dorinței copiilor din fiecare școală din România de a învăța mai mult.

Ministrul Educației a declarat că toți copiii au dreptul să fie încurajați să progreseze, indiferent de școala sau clasa în care se află. Cuantumul bursei de reziliență este de 300 de lei pe lună, iar cel al bursei de merit este 450 de lei pe lună.

În acest moment, elevii pot beneficia de bursă de excelență olimpică I și II, bursă de merit, bursă socială, bursă tehnologică și bursă pentru participare școlară a mamelor minore. Toate aceste categorii de burse se mențin în legea învățământului preuniversitar.

Modificările se vor aplica începând de anul școlar viitor. Metodologia de acordare a burselor școlare a fost lansată în consultare publică.

Citește și