PressCode

Tulcea. 250 de arbori vor fi plantați în Satul Pescăresc Tradințional

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

În Satul Pescăresc Tradițional are loc mâine, 9 aprilie, o acțiune de plantare de arbori, inițiată de Primăria Municipiului Tulcea. Activitatea vine în completarea programului de plantări pe anul 2024, derulată de instituție prin intermediul S.C. Servicii Publice S.A., program ce prevede plantarea a peste 2000 puieți de arbori cu balot și cu rădăcină nudă, din care, în campania de primăvară, s-au plantat peste 400 de arbori.

Vor fi plantați 250 de arbori cu balot din următoarele specii: Acer campestre (jugastru), Acer platanoides (paltin de câmp), Acer pseudoplatanus (paltin de munte), Carpinus betulus (carpen), Corylus colurna (alun turcesc), Fraxinus excelsior (frasin), Quercus rubra (stejar roșu), Populus nigra (plop, exemplare mascule), Salix babylonica (salcie plângătoare), Salix alba (salcie). Au fost aleși arbori cu balot, deoarece perioada de transplantare este mai extinsă faţă de arborii cu rădăcină nudă, iar speciile au fost recomandate de specialiști peisagiști, ținându-se cont de specificul zonei și destinația terenului. Arborii vor fi plantați în jurul gospodăriilor reprezentative satelor deltei, urmând a beneficia și de sistem de irigare.

Potrivit Primăriei Tulcea, în anul 2021, în zona lacului Zaghen și a Satului Pescăresc au mai avut loc acțiuni de plantare arbori, la inițiativa cercetașilor tulceni, cu sprijinul Direcției Silvice.

Acțiunea de mâine face parte dintr-o serie de proiecte menite să revitalizeze și să sporească atractivitatea Satului Pescăresc Tradițional. În aceeași idee, în decursul acestui an, obiectivul va găzdui festivalul „Scrumbii de Florii”, o tabără de sculptură și pictură, ateliere creative de revitalizare a meșteșugurilor tradiționale. Totodată, începând din această primăvară, restaurantul cu specific pescăresc și-a redeschis porțile.

Citește și