PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 17-23 aprilie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Operă, spectacole pentru copii, dar și comedii pentru cei mari, alături de multe filme, iată ce se regăsește în oferta culturală a acestei săptămâni.

Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” aniversează șase ani de la înființare prin momente speciale, concertul susținut de Ștefan Bănică Jr. fiind unul dintre acestea.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, spectacolul „Rigoletto”, de Verdi (regia artistică – Emil Strugaru, scenografia – Grigore Gorduz, coregrafia – Fănică Lupu-Liești).

Soliști sunt: Daniel Pop, Laura Eftimie, Marius Turtoi – debut, Mihai Teodoru, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Cristian Caragea, Mircea Găvan, Adrian Clinciu, Iulian Bratu, Ionela Duma, Iulia Stănei și Octavian Minea. Conducerea muzicală îi aparține lui Arnaud Pairier din Franța.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Nici săptămâna aceasta, la Teatrul de Stat Constanța nu este programat vreun spectacol. Abia săptămâna viitoare, va avea loc premiera „Casa Bernardei Alba”, de Federico Garcia Lorca.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă pentru grupuri organizate miercuri, 17 aprilie, de la ora 10.00, spectacolul „Pinocchio”, după Carlo Collodi (regia și scenariul – Ciprian Huțanu, scenografia și păpușile – Tunde Tomos, muzica – Călin Ionce, asistenți scenografie – Cătălin Ungureanu și Daniel Pal, light design – Aurel Palade). Din distribuție fac parte: Claudia Brădescu, Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Arina  Cojocaru/ Cătălina Oțeleanu, Grațian Prisacariu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Ion Ciolan și Daniel Minciună.

Joi, 18 aprilie, de la ora 10.30, Teatrul „Căluțul de mare” va prezenta în localitatea Lumina spectacolul „Poveste cu Scufița Roșie” adaptare după Charles Perrault (regia și scenariul – Valentin Dobrescu, scenografia – Valentin Dobrescu și muzica – Radu Alin Macovei Moraru). Spectacolul îi are în distribuție pe Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Grațian Prisacariu, Claudia Brădescu și Ion Ciolan.

Vineri, 19 aprilie, pentru grupuri organizate este programat spectacolul „Privighetoarea”, după Hans Christian Andersen (regia și scenariul – Vitalie Drucec, scenografia – Adrian Suruceanu,  costume – Tatiana Vasilievna Popesku, coregrafia –  Oana Lavinia Pisaroglu).  Distribuția este formată din: Denisa Iova, Cătălina Oțeleanu, Leticia Albu Emanuel Cristoiu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Dan Cojocaru, Cristian Mitescu, Clara Ghiuvelechian, Inga Marcu și Narcisa Hanganu.

Duminică, 21 aprilie, de la orele 10.30 și 12.00, cei mici vor vedea spectacolul „Rățușca cea urâtă” (regia, scenariul și scenografia – Valentin Dobrescu, muzica – Radu Alin Macovei Moraru). Din distribuție fac parte: Rovena Paraschivoi, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru/ Cristian Mitescu și Ion Ciolan.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, este programată joi,18 aprilie, de la ora 13.00, precum și vineri, 19 aprilie, de la ora 10.00,

animația „Kung Fu Panda 4”, regizată de Mike Mitchell și Stephanie Stine, cu o distribuție formată din Jack Black, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Bryan Cranston, Awkwafina și Viola Davis.

Sinopsis: „După trei aventuri în care sfidează moartea învingând răufăcători de talie mondială cu curajul său inegalabil și abilitățile sale nebănuite în artele marțiale, Po este chemat de destin să… se odihnească odată.”

Filmul horrror „Întâia profeție”, regizat de Arkasha Stevenson cu Bill Nighy, Ralph Ineson, Nell Tiger Free, Sonia Braga și Andrea Arcangeli în distribuție, va putea fi văzut joi, 18 aprilie, de la ora 18.00.

Sinopsis: „Când o tânără americană este trimisă la Roma pentru a începe o viață de slujire a bisericii, ea se confruntă cu o parte întunecată care o face să-și pună la îndoială propria credință și descoperă o conspirație terifiantă care plănuiește să dea naștere răului întrupat.”

Filmul „Omul-maimuță”, regizat de Dev Patel, care formează distribuți alături de Sharlto Copley și Sobhita Dhulipala, va fi proiectat la Centrul „Jean Constantin” joi, 18 aprilie, de la ora 20.20.

Sinopsis: „Filmul spune povestea lui Kid (Dev Patel), un tânăr anonim care trăiește cu greu într-un club de lupte clandestin unde, noapte de noapte, purtând o mască de gorilă, este bătut până la sânge de luptători mai populari pentru bani.”

Animația „Godzilla x Kong: Un nou imperiu”, regizată de Adam Wingard cu Dan Stevens, Rebecca Hall și Brian Tyree Henry în distribuție, poate fi văzută la Centrul „Jean Constantin”  vineri, 19 aprilie, de la ora 12.30.

Sinopsis: „Bătălia legendară continuă! Monsterverse urmărește confruntarea explozivă din „Godzilla vs. Kong” cu o aventură complet nouă care îi surprinde pe atotputernicul Kong și pe înfricoșătorul Godzilla în fața unei amenințări de proporții, amenințând însăși existența lor și a întregii omeniri. Filmul explorează noi aspecte ale originilor acestor titani, precum și misterele Insulei Skull, în timp ce dezvăluie bătălia mitică ce a ajutat la formarea acestor ființe extraordinare și le-a legat de omenire pentru totdeauna.”

Filmul fantastic de aventură „Vânătorii de fantome”, regizat de Gil Kenan, cu Carrie Coon, Mckenna Grace, Paul Rudd, Bill Murray, Dan Aykroyd și Annie Potts în distribuție, este programat vineri, 19 aprilie, de la ora 17.00.

Sinopsis: „Când descoperirea unui artefact străvechi dezlănțuie o forță malefică, Vânătorii de fantome, noi și vechi, trebuie să-și unească forțele pentru a-și proteja casa și a salva lumea de o nouă eră glaciară.”

Fanii cântăreței Amy Winehouse sunt așteptați vineri, 19 aprilie, de la ora 17.30, dar și duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00, pentru a urmări drama „Back to Black”, regizată de Sam Taylor-Johnson cu Lesley Manville, Jack O’Connell, Eddie Marsan, Marisa Abela și Bronson Webb în distribuție.

Sinopsis: „Filmul este centrat pe viaţa şi muzica artistei câştigătoare a şase premii Grammy, care a murit din cauza intoxicaţiei cu alcool în locuinţa sa din nordul Londrei la 23 iulie 2011.”

Cei mici pot vedea duminică, 21 aprilie, de la ora 11.00, animația „Micuțul Ping și dragonul”, regizată de Li Jianping și Salvador Simó, cu Bill Nighy, Anthony Howell, Bill Bailey și Mayalinee Griffith în distribuție.

Sinopsis: „În China antică, dragonii au fost cândva prietenii oamenilor, dar lăcomia noastră a pus capăt alianței lor, iar aceste creaturi magice au fost vânate. Ani mai târziu, într-o fortăreață îndepărtată, o tânără sclavă, Ping, leagă o prietenie puțin probabilă”.

Filmul „Lassie, o nouă aventură”, regizat de Hanno Olderdissen, avându-i în distribuție pe Katharina Schüttler, Justus von Dohnányi, Dennis Mojen, Annette Frier, Maike Jüttendonk și Nico Marischka, va putea fi văzut duminică, 21 aprilie, de la ora 13.00.

Sinopsis:  „A sosit vacanța de vară, iar Flo nu vrea să și-o petrecă departe de cățelușa sa Lassie. În loc să meargă cu părinții în Canare, Flo și prietena sa patrupedă merg cu Gerhard, un prieten de familie, la ferma mătușei Cosima din Tirolul de Sud. Acolo mai locuiesc Kleo și Henri, copiii adoptivi ai mătușei, împreună cu Pippa, o cățelușă din rasa Jack Russell Terrier. Când Flo, Kleo și Henri află de dispariția mai multor câini din sat, cei trei își fac griji că le-ar putea pierde pe Lassie și Pippa. Curând niște hoți sparg casa mătușei Cosima și o fură pe Pippa. Cei trei prieteni și Lassie pornesc să caute hoții și să o salveze pe Pippa.”

„Nasty”. Așa se numește documentarul regizat de Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu și Tudor Giurgiu, care îl are în  distribuție pe Ilie Năstase. Acesta va fi proiectat duminică, 21 aprilie, de la ora 17.30.

Sinopsis: „1972 a fost un an esențial pentru Ilie Năstase: a câștigat primul său US Open și a ajuns în finala Cupei Davis și a Wimbledonului, devenind primul jucător din istorie clasat în fruntea clasamentului ATP. Prin imagini de arhivă fascinante și interviuri exclusive cu nume mari din lumea sportivă, documentarul explorează personalitatea sa complexă, momentele de glorie, controversele care i-au marcat cariera și impactul avut asupra tenisului. Fermecător și generos, dar în egală măsură provocator și excentric, Mr. Nice’n’Nasty a scurtcircuitat standardele rigide după care funcționa sportul alb în anii ’70, devenind primul său rockstar autentic.”

Tot duminică, 21 aprilie, de la ora 19.30, va fi proiectat filmul horror „Abigail”, regizat de Matt Bettinelli-Olpin și Tyler Gillett, cu Kathryn Newton, Dan Stevens, Kevin Durand, Giancarlo Esposito, Alisha Weir și Matthew Goode în distribuție.

Sinopsis: „După ce niște infractori amatori o răpesc pe fiica balerină în vârstă de 12 ani a unui puternic personaj din lumea interlopă, tot ce trebuie să facă pentru a încasa o răscumpărare de 50 de milioane de dolari este să o supravegheze pe fată peste noapte. Într-un conac izolat, răpitorii încep să cedeze nervos, unul câte unul, și descoperă, spre groaza lor crescândă, că sunt închiși înăuntru cu o fetiță deloc normală.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 18.30, la Centrul „Jean Constantin” va fi susținut cu casa de bilete închisă spectacolul „All in One Showcase 2”, cu peste 300 de dansatori de toate vârstele, profesioniști, dar și amatori.

La final de săptămână, Centrul „Jean Constantin” a pregătit un program impresionant, prilejuit de împlinirea a 6 ani. Astfel, sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 11.00, cei mici sunt invitați la spectacolul „Magie și comedie”, susținut de Robert Tudor. Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Sâmbătă, 20 aprilie, se vor proiecta trei filme din seria „Brigada diverse”: „B.D. intră în acțiune” – ora 14.00, „B.D. în alertă” – ora 16.00 și „B.D. la munte și la mare” – ora 18.00. Intrarea este liberă.

Duminică, 21 aprilie, filmele proiectate la cinema se pot vedea cu tarif aniversar – 12 lei.

De asemenea, marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, este programat un concert susținut de Ștefan Bănică. Biletele se pot procura de pe cinemagia.ro.

La Casa de Cultură a Sindicatelor este programată miercuri, 17 aprilie, de la ora 19,00, comedia „Cum se face”, de Octavian Strunilă, cu Paul Ipate, Octavian Strunilă, Andreea Mateiu, Adrian Ștefan și Dana Dembinski în distribuție. Biletele se pot cumpăra de la agenția din incinta instituției care găzduiește spectacolul, dar și online, de pe iabilet.ro.

Vineri, 19 aprilie, de la ora 19.30, va avea loc un concert susținut de Pavel Stratan. Biletele se pot procura de pe iabilet.ro.

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 16.30, va avea loc spectacolul „Primuveara Armãnjloru”.

Duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, publicul este așteptat să vadă comedia „De toți pereții”, de Alexandru Popa (regia – Vlad Zamfirescu, scenografia – Imelda Manu,         asistent regie – Mădălina Ciupitu) avându-i în distribuție pe actorii: Maia Morgenstern , Carmen Tănase, Vlad Zamfirescu și Mircea Rusu. Biletele se pot procura și online, de pe ticketstore.ro și proticket.ro.

Foto: Ștefan Bănică – Facebook

Citește și