PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 24-30 aprilie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

O premieră jucată cu casa închisă, concert de Paște, spectacole pentru copii și multe filme, pentru toate vârstele. Iată oferta acestei săptămâni a instituțiilor de spectacole din Constanța!

Teatrul de Stat Constanța prezintă vineri, 26 aprilie și sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19.00, premiera spectacolului „Casa Bernardei Alba”, de Federico Garcia Lorca (regie -Diana Mititelu, scenografie – Alexandra Budianu, lighting desig – Cristian Niculescu, sound design – Diana Mititelu). Distribuția este formată din: Luiza Martinescu, Laura Iordan, Mirela Pană / Luiza Sarivan, Alina Manțu, Cristiana Luca, Otilia Nicoară, Mihaela Velicu și Ecaterina Lupu.

Biletele pentru cele două reprezentații s-au epuizat deja.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă vineri, 26 aprilie, de la ora 19.00, concertul de Paște „Sărbătoare Luminată”. Soliști sunt: Laura Eftimie, Elena Rotari, Silvia Simionescu, Lucia Mihalache, Mădălin Băldău și Răzvan Săraru.

Conducerea muzicală este asigurată de Tiberiu Dragoș Oprea.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă pentru grupuri organizate miercuri, 24 aprilie, de la orele 10.00 și 12.00, dar și joi, 25 aprilie, de la ora 09.30 și 12.00, spectacolul „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani”,o adaptare după S. Marsak (regia – MC Ranin și Lică Gherghilescu, muzica – Dumitru Lupu). Din distribuție fac parte actorii: Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Claudia Brădescu, Alina Manțu, Tiberiu Roșu și Clara Ghiuvelechian.

Vineri, 26 aprilie, de la orele 10.00 și 11.30, Teatrul „Căluțul de mare” va prezenta în localitatea Lumina spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă (regia și scenariul – Daniel Stanciu, scenografia – Delia Cornelia Ioaniu, muzica – Dan Bălan). Din distribuție fac parte: Rovena Paraschivoi/ Daniel Minciună, Ion Ciolan/ Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu/ Tiberiu Roșu, Daniela Vlad și Grațian Prisacariu.

Duminică, 21 aprilie, de la orele 10.30 și 12.00, cei mici vor vedea spectacolul „Cenușăreasa”, după Ch. Perrault (regia – Daniel Stanciu, scenografia – Carmencita Brojboiu, consultant mânuire păpuși – Aneta Forna Christu).  Distribuția este formată din: Denisa Iova, Emanuel Cristoiu/ Lică Gherghilescu, Clara Ghiuvelechian, Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Sergiu Bucur, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Arina Cojocaru, Andrei Stroescu și Alina Manțu.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, săptămâna se deschide miercuri, 24 aprilie, de la ora 18.30, cu „Retro cinema”, care are în prim-plan filmul „Cei mai frumoși ani”, regizat de Sydney Pollack, cu Robert Redford, Barbara Streisand și Bradford Dillman în distribuție.

Sinopsis: „Povestea de dragoste dintre personajele interpretate de Barbra Streisand și Robert Redford este una cu năbădăi. Ei se îndrăgostesc, se despart, se împacă…. Ea este inteligentă, serioasă și implicată. El este un băiat frumos, aparent superficial, căruia îi place să își trăiască viața fără prea multe griji.Ei se îndrăgostesc, se despart, se împacă…. Ea este inteligentă, serioasă și implicată. El este un băiat frumos, aparent superficial, căruia îi place să își trăiască viața fără prea multe griji.”

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 11.00 și duminică, 28 aprilie, de la ora 13.00, este programată animația „Combat Wombat. Eroi de sacrificiu”, regizată de Ricard Cussó și Tania Vincent cu Deborah Mailman, David Wenham, Ed Oxenbould, Mark Coles Smith și Elizabeth Cullen în distribuție.

Sinopsis: „Viața a devenit un pic prea solicitantă pentru Maggie Diggins, alias Combat Wombat. În timp ce rata criminalității din Orașul Sanctuar este la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, acum se așteaptă ca ea să își petreacă zilele ajutând la desfundarea canalizărilor și depunând declarații fiscale în loc să salveze lumea. Nu pentru asta s-a angajat! Când un geniu tehnologic malefic amenință să prindă întregul oraș într-o simulare “perfectă” a metaversului, Maggie și Sweetie trebuie să lucreze împreună pentru a salva încă o dată situația, dar va fi oare acesta ultimul moment de glorie al duo-ului dinamic?”

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 13.00, cei mici sunt invitați să vadă animația „Micuța Ping și dragonul”, regizată de Li Jianping și Salvador Simó, cu Bill Nighy, Anthony Howell, Bill Bailey și Mayalinee Griffith în distribuție.

Sinopsis: „În China antică, dragonii au fost cândva prietenii oamenilor, dar lăcomia noastră a pus capăt alianței lor, iar aceste creaturi magice au fost vânate. Ani mai târziu, într-o fortăreață îndepărtată, o tânără sclavă, Ping, leagă o prietenie puțin probabilă”.

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 15.00 și duminică, 28 aprilie, de la ora 17.30 este programat filmul horrror românesc „Buzz House”, regizat de Florin Babei cu Costi Max, Andrei Șelaru, Erika Isac și Drăcea în distribuție.

Sinopsis: „Următorul sezon din Buzz House e cel mai ambițios de până acum. Selly a pregătit multe surprize participanților: concurenți secreți, o vilă izolată în pădure la care se ajunge doar cu barca și un angajat costumat, pus să-i sperie, să iasă palpitant.Totul este plănuit în detaliu. Ce nu e în plan însă e ca un psihopat adevărat să apară, să-l omoare pe angajatul „sperietoare”, să îi ia costumul și să îi terorizeze pe bune pe concurenții noștri.Mai contează rivalitățile când ești alergat cu toporul? Mai contează prieteniile când trebuie să-ți riști viața pentru ele? Cine va reuși să scape și cum?”

Comedia „Cartea cu soluții”, regizată de Michel Gondry, avându-i în distribuție pe Pierre Niney, Vincent Elbaz și Blanche Gardin, este programatăsâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17.00.

Sinopsis: „Marc, un regizor bipolar și paranoic, fuge cu materialul filmat și cu echipa de producție într-o casă la țară, pentru a-și termina filmul așa cum își dorește el, nu cum vor producătorii. Ajunși acolo, membrii echipei devin ostatici ai schimbărilor de dispoziție maniacale ale regizorului, care creează diversiuni și impasuri nesfârșite, la granița dintre comic și psihoză.”

Fimul „Challengers”, regizat de Luca Guadagnino, cu Zendaya, Josh O’Connor și Mike Faist în distribuție, va putea fi urmărit la Centrul „Jean Constantin” sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19.00.

Sinopsis: „Zendaya este Tashi Duncan, o fostă jucătoare-fenomen de tenis devenită antrenoare și o forță a naturii care nu își cere scuze pentru jocul ei pe teren sau în afara lui. Căsătorită cu un campion aflat într-o serie de înfrângeri (Mike Faist), strategia lui Tashi pentru salvarea soțului ei ia o turnură surprinzătoare când acesta trebuie să se confrunte cu Patrick (Josh O’Connor), cel mai bun prieten din adulescență și fostul iubit al lui Tashi. Pe măsură ce trecutul și prezentul lor se ciocnesc iar tensiunile cresc, Tashi trebuie să se întrebe ce este dispusă să facă pentru a câștiga?”

Filmul „Lassie, o nouă aventură”, regizat de Hanno Olderdissen, avându-i în distribuție pe Katharina Schüttler, Justus von Dohnányi, Dennis Mojen, Annette Frier, Maike Jüttendonk și Nico Marischka, va putea fi văzut duminică, 28 aprilie, de la ora 11.00.

Sinopsis:  „A sosit vacanța de vară, iar Flo nu vrea să și-o petrecă departe de cățelușa sa Lassie. În loc să meargă cu părinții în Canare, Flo și prietena sa patrupedă merg cu Gerhard, un prieten de familie, la ferma mătușei Cosima din Tirolul de Sud. Acolo mai locuiesc Kleo și Henri, copiii adoptivi ai mătușei, împreună cu Pippa, o cățelușă din rasa Jack Russell Terrier. Când Flo, Kleo și Henri află de dispariția mai multor câini din sat, cei trei își fac griji că le-ar putea pierde pe Lassie și Pippa. Curând niște hoți sparg casa mătușei Cosima și o fură pe Pippa. Cei trei prieteni și Lassie pornesc să caute hoții și să o salveze pe Pippa.”

Filmul „Război civil”, în regia lui Alex Garland, cu Kirsten Dunst, Cailee Spaeny și Wagner Moura în distribuție, este programat duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00.

Sinopisis: „Lungmetrajul distopic al lui Alex Garland prezintă dezechilibrul unei Americi marcate de conflicte care au împărțit societatea în mai multe facțiuni. Forțele Vestice, o alianță armată a mai multor state care se opun guvernului federal, sunt foarte aproape de a prelua puterea prin lovitură de stat.În speranța obținerii unui ultim interviu cu președintele (Nick Offerman), jurnalista (Dunst) pornește spre Casa Albă împreună cu o caravană restrânsă de ziariști, unii mai experimentați, alții la început de carieră.În călătoria lor de-a lungul țării, aceștia se confruntă cu situații din ce în ce mai periculoase, prin care Lee și-ar fi dorit să nu mai treacă niciodată.”

Filmul de acțiune „Cascadorul”, regizat de David Leitch cu Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt și Teresa Palmer în distribuție, va fi proiectat duminică, 28 aprilie, de la ora 19.20.

Sinopsis: „Este cascador și, la fel ca toți cei din comunitatea cascadorilor, este aruncat în aer, împușcat, prăbușit, aruncat prin geamuri și aruncat de la cea mai mare înălțime, totul pentru distracția noastră. Iar acum, proaspăt accidentat după un eveniment care aproape că i-a pus capăt carierei, acest erou din clasa muncitoare trebuie să dea de urma unei vedete de cinema dispărute, să rezolve o conspirație și să încerce să-și recâștige iubirea vieții sale, în timp ce își face în continuare meseria. Ce ar putea merge bine?”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

La Casa de Cultură a Sindicatelor este programată miercuri, 24 aprilie, de la ora 19.00, comedia „Ia-le banii”, un spectacol Răzvan Oprea cu Silviu Biriș, Magda Catone, Ozana Barabancea, Sergiu Costache, Pavel Bârsan, Sabina Lisievici, Rădița Roșu șiu Magdalena Chihaia în distribuție.

Biletele se pot cumpăra de la agenția din incinta instituției care găzduiește spectacolul, dar și online, de pe bilet.ro.

Joi, 25 aprilie, de la ora 19.00, este programat one whomen show-ul „Nu sunt eu.  Maia Morgenstern, o biografie”. Biletele se pot procura și online, de pe poftimcultura.ro.

Foto: „Cenușăreasa” (Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”)

Citește și