PressCode

Yachting. Ebru Bolat a calificat România la Jocurile Olimpice Paris 2024

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Sportiva Ebru Bolat va reprezenta România la Jocurile Olimpide de la Paris, în întrecerile de yachting. Este pentru a treia oară în istorie când România va avea la starul competiției olimpice sportivi la yachting.

Nu pot să descriu cât de fericită sunt că în sfârșit am reușit să mă calific pentru Jocurile Olimpice. Când am aflat că am reușit în ziua dinainte de Medal Race, nu am putut să încetez să zâmbesc”, povestește Ebru Bolat, pe pagina de Facebook.

Ebru Bolat este prima fată din istoria yachtingului românesc are reprezintă țara noastră la Jocurile Olimpice: ”Nu este sfârșitul lumii dacă nu îți îndeplinești visurile din prima încercare. (sau a doua sau a treia și așa mai departe). Continuă să te împingi, să lupți, observă îmbunătățirile mici, dacă nu le vezi, reevaluează-ți pregătirea și, cel mai important, bucură-te de proces. Ai încredere în el și în munca pe care o depui. Când vine momentul, vor veni și rezultatele. Niciodată să nu renunți la visul tău! Crede că poți face asta. Fă-l realitate!

Ebru e dubla campioană europeană, ea a obținut titlul de campioană europeană la clasele Zoom8 și Optimist, precum și locul de vicecampionă mondială la Zoom8. Anul 2015 i-a adus un loc 2 la Campionatul European Zoom8 și pe locul 5 la Campionatul Mondial. În 2016, a ocupat locul 6 la Campionatul European de Tineret la clasa 29er. În prezent, deține titlul de campioană națională la clasa Ilca 6 la senioare, o clasă olimpică, și se află în top 50 mondial.

Citește și