PressCode

CSM Constanța. Calendarul competițiilor sportive în cea de-a doua săptămână a lunii mai

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Este încă o săptămână plină pentru sportivii CSM Constanța, angrenați în lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale! Fetele de la sambo, la Campionatele Europene, și triatloniștii, la Cupa Europeană de Juniori, sunt în prim-plan. Speranțe sunt și pentru podiumurile naționale, la judo, triatlon, volei cadete și baschet juniori. Rugbiștii se întrec în Divizia Națională, iar baschetbaliști luptă în finală pentru locul 5 din Liga Națională.

Baschet seniori

Baschetbaliștii noștri au început lupta pentru locul 5 în Liga Națională de Baschet Masculin Getica ’95! Calificată în premieră în Top 6 național, CSM Constanța se bate cu Rapid București, în sistemul cel mai bun din trei meciuri, giuleștenii având avantajul terenului propriu. După primul meci al seriei, jucat miercuri, în Sala Rapid, băieții antrenați de Dan Fleșeriu și Valentin Boian vor juca meciul 2 în fața propriului public și mizează pe tribune pline la Sala Sporturilor după ce conduc la general cu 1-0! Duminică, 12 Mai, de la ora 17.00! Meciul va putea fi urmărit în direct pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV și pe youtube-ul FRB TV.

Baschet juniori

CSM Constanța U18 luptă pentru medalii la Turneul Final al Campionatului Național de Baschet Masculin, în perioada 10-14 Mai, la Arena de Baschet București! Baschetbaliștii antrenați de Norbert Kovasch evoluează în Grupa B și vor juca astfel: vineri 10 Mai, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, 11 Mai, de la ora 20.00, cu CSȘ CSM Petrolul Ploiești, și duminică, 12 Mai, de la ora 12.00, cu CSU Andu Sibiu. Primele două clasate se califică în semifinale, alături de ocupantele primelor două locuri din Grupa A, în care evoluează CSA Steaua, CN Aurel Vlaicu, CSU Știința București și CSO Voluntari. Semifinale sunt pe 13 Mai, iar finalele pe 14 Mai, în aceleași zile fiind programate și meciurile de clasament 5-8.

Minibaschet

Cei mai mici baschetbaliști ai clubului nostru participă, în weekend, la Turneu Regional de Minibaschet de la Cernavodă. Echipa antrenată de Ramona Pop joacă sâmbătă, 11 Mai, și duminică, 12 Mai, contra altor echipe din regiune. Competiția, lansată în premieră de FRB, este un bun prilej pentru copiii din generațiile U10 și U12 de a se pregăti pentru participarea la Competițiile Sportive Naționale de Babybaschet și Minibaschet, din această vară, de la Costinești.

Sambo

Întrecerile Campionatului European de Sambo se vor desfășura pe 9 și 10 Mai la Novi Sad în Serbia. Din lotul României fac parte și trei sportive de la CSM Constanța: Krystyna Bondar, Cristina Blănaru și Volha Maleika, toate cu șanse la podiumul european. Sportivele sunt antrenate la CSM Constanța de Viorel Gâscă și Anda Vâlvoi.

Volei cadete

La Blaj, fetele antrenate de Bianca Ioana Cojocaru, Natalia Cojocaru și Vanesa Deșliu debutează miercuri la Turneul Final U17 Feminin – Elită. CSM Constanța U17 va întâlni pe Dinamo București (Miercuri, 8 Mai, ora 15.00) în prima zi de competiție, urmând apoi să evolueze cu Alba Blaj (Joi, 9 Mai, ora 18.00), CSȘ Bega Timișoara (Vineri, 10 Mai, ora 15.00), CTF Mihai I București (Sâmbătă, 11 Mai, ora 12.00) și CSM București (Duminică, 12 Mai, ora 12.00). Turneul Elită începe pe 8 Mai și se încheie pe 12 Mai, în organizarea celor de la Volei Alba Blaj.

Volei cadeți

CSM Constanța U17 Masculin își face debutul la Turneul Final – Perspectivă, din Campionatul Național U17. Turneul începe pe 8 Mai și se încheie pe 12 Mai. Calificați în premieră la un Turneu Final – Perspectivă, cadeții de la CSM Constanța antrenați de Viorel Prejbeanu își doresc să facă un turneu cât mai bun. La Sala Antilopa din București, echipa noastră va debuta cu ACS EX 4 București (Miercuri, 8 Mai, ora 12.00) urmând ca apoi să întâlnească pe CSS Râmnicu Sărat (Joi, 9 Mai, ora 10.00), LPS Bistrița (Vineri, 10 Mai, ora 14.00), Arcada Galați (Sâmbătă, 11 Mai, ora 14.00) și CSS Fălticeni (Duminică, 11 Mai, ora 10.00).

Handbal juniori

Juniori 3 CSM Constanța au jucat ultimul lor meci din Grupa Speranță 1 a Campionatului Național de Handbal Masculin J3. Echipa noastră a cedat, la Sala Sporturilor, scor 26-39 (14-18) cu CSM 1946 Adjud, liderul grupei. CSM Constanța (12p) încheie pe locul 3 în Grupa Speranță 1, cu 6 victorii și 4 înfrângeri, după 10 etape disputate, și pune punct participării în ediția de campionat 2023/2024. Handbaliștii antrenați de Denis Ali au făcut un sezon bun, în care au acumulat multă experiență, iar acum sunt mai pregătiți pentru viitor. Cei mai mulți dintre ei vor trece la juniori 2 din sezonul următor. Drumul spre seniorat abia a început.

Rugby seniori

Etapa a 5-a din Divizia Națională de Rugby programează Sâmbătă, 11 Mai, de la ora 11.00 pe stadionul Marina din Mangalia, meciul dintre CSM Constanța și CSU Alba Iulia. Etapa trecută, formația antrenată de Alexandru Lupu a învins în deplasare pe RC Bârlad cu 32-13 și pornește cu prima șansă în fața ultimei clasate. CSM Constanța ocupă poziția a 3-a, cu 11 puncte și își dorește al treilea succes din actualul campionat, iar etapa viitoare va evolua tot pe teren propriu cu CSM Galați.

Triatlon

Carol Popa, Raul Petre și Amalia Singuran iau startul la Cupa Europeană de Juniori de la Caorle (Italia), competiție ce se desfășoară, în perioada 10-12 Mai, pe țărmul Mării Adriatice. Participarea este una record, motiv pentru care sportivii au fost împărțiți în mai multe serii semifinale. La băieți, sunt 120 de concurenți, în 4 serii semifinale. Primii 7 din fiecare serie și următorii doi, în ordinea timpilor, obțin dreptul de a evolua în finala programată sâmbătă, 11 Mai. La fete, sunt 3 serii semifinale, iar primele 9 clasate din fiecare serie și următoarele trei în ordinea timpilor vor alcătui tabloul de 30 de sportive care vor lua startul în finala de sâmbătă. Le ținem pumnii sportivilor antrenați de Cristi Doicescu și Gabriel Constatinescu.

Triatlon

Triatloniștii vor fi prezenți și la Campionatul Național de Aquatlon, competiție care se desfășoară, în perioada 10-12 Mai, la Târgu Mureș, în cadrul Transylvania Triathlon Festival. CSM Constanța îi va avea în concurs pe Ioana Badea, la juniori 1, Gabriel Mihăilescu și Paul Galoiu, la juniori 2. Sportivii noștri vor avea de parcurs 400m înot în bazinul olimpic și 1,3 km de alergare. Sâmbătă, 11 Mai, starturile se dau începând cu ora 8.45, iar finalele sunt programate de la 14.30, băieții, și 14.45, fetele.

Jud

Judoka CSM Constanța luptă pentru medalii la Campionatul Național U23, competiție programată, în acest weekend, la Izvorani. Lotul nostru este alcătuit din Vlad Topală, Victor George Sandu, David Laurențiu Gliga, Andrei Cristian Ene, Alexandru Tănase și Matei Plosceanu. Alături le vor fi antrenorii Radu Florin Luca și Iulian Surlă.

Citește și