PressCode

Tulcea. 30 de autobuze electrice vor fi puse în circulație

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Transportul public din Tulcea intră, astăzi, într-o nouă etapă de modernizare, prin punerea în circulație a autobuzelor electrice, anunță Primăria Tulcea, într-un comunicat de presă. Astfel, traseele din municipiu vor fi realizate cu transport ecologic în proporție de peste 70%, cu autobuzele electrice ce au o capacitate de 70 călători, asigurându-se, în același timp, și mijloace de transport mai mari, dimensionate pentru 109 persoane, la orele de vârf, pe traseele aglomerate (2, 2B, 4), dar și mijloace de transport mai mici, cu o capacitate de 50 călători, pe rutele de pe străzile înguste ale municipiului nostru.

Astfel, parcul auto care va fi utilizat în mod curent pentru serviciul public de transport va fi format din:  30 autobuze electrice marca Granton, patru autobuze diesel marca Eurobus, trei autobuze Isuzu Citibus, trei autobuze Isuzu Novociti și un autobuz BMC.

Pentru asigurarea continuității serviciului în situații extreme, un număr de 9 autobuze BMC, producție 2006-2007, vor fi recondiționate și păstrate ca rezerve.

Atât autobuzele electrice cât și cele marca Eurobus și Isuzu sunt dotate cu sisteme de încălzire și aer condiționat și sunt prevăzute cu rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, cărucioare copii și persoane în vârstă.

Alimentarea autobuzelor electrice se va face cu ajutorul celor 10 stații de încărcare lentă cu o putere nominală de 60kW, instalate la sediul societății, un ciclu de încărcare durând aproximativ 4 ore. În plus, autobuzele pot fi încărcate în regim de urgență cu ajutorul celor 3 stații de încărcare rapidă, cu o capacitate de 540 kW, instalate în stațiile de autobuz de la Liceul Nicolae Cornățeanu, Navalistilor și Șantierul Naval.

De asemenea, pentru asigurarea reacției rapide, în cazul unor defecțiuni ale autobuzelor în timpul efectuării traseelor, va fi asigurat serviciu de permanență, pentru înlocuirea urgentă a mijlocului de transport avariat și preluarea călătorilor în vederea continuării programului de transport.

Punerea în circulație a întregului lot de autobuze electrice a fost posibilă odată cu finalizarea execuției branșamentelor și a instalării transformatoarelor de mare putere, lucrări în urma cărora stațiile de încărcare pentru cele 30 de autobuze electrice au fost puse în funcțiune la data de 16 mai, mai anunță Primăria Tulcea.  

Citește și