PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 22-28 mai

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

La final de săptămână, publicul de toate vârstele este invitat să se bucure de spectacole și filme bune.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă sâmbătă, 25 mai, de la ora 19.00, opera „Don Giovanni”, de Mozart (regia artistică – Beatrice Rancea, scenografia – Constantin Ciubotariu, costume – Doina Levintza).

Soliști vor fi: Dominic Cristea – București , Marius Goșa – Timișoara, Anastasia Türköz – București, Edith Adetu – București, Marius Turtoi, Camelia Cuzub – București, Adrian Pîrlea și Andrei Miclea – București.

Conducerea muzicală va fi asigurată de Cătălin Țoropoc din București.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Deoarece Sala Studio a intrat într-un proces de renovare, spectacolele Teatrului de Stat Constanța vor lipsi o perioadă de pe agenda culturală constănțeană, însă instituția de cultură are o bogată activitate festivalieră în țară, pregătind, în același timp, SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, ediția 2024, care va debuta în luna iulie.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă joi, 23 mai, de la ora 11.00, spectacolul „Privighetoarea”, după Hans Christian Andersen (regia și scenariul – Vitalie Drucec, scenografia – Adrian Suruceanu, costume – Tatiana Vasilievna Popesku, coregrafia – Oana Lavinia Pisaroglu).  Distribuția este formată din: Denisa Iova, Cătălina Oțeleanu, Leticia Albu Emanuel Cristoiu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Dan Cojocaru, Cristian Mitescu, Clara Ghiuvelechian, Inga Marcu și Narcisa Hanganu.

Sâmbătă, 24 mai, de la ora 11.00, va prezenta în deplasare, la Pavilionul Expozițional Constanța, în cadrul evenimentului „Festivalul tradițiilor și gastronomiei pescărești”, organizat de Consiliul Județean Constanța în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, spctacolul „Rățușca cea urâtă”, după H.Ch. Andersen (regia, scenariul și scenografia – Valentin Dobrescu, muzica – Radu Alin Macovei Moraru). Din distribuție fac parte: Rovena Paraschivoi, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru/ Cristian Mitescu și Ion Ciolan.

Duminică, 26 mai, de la ora 10.30, cei mici sunt invitați să vadă spectacolul „Pinocchio”, după Carlo Collodi (regia și scenariul – Ciprian Huțanu, scenografia și păpușile – Tunde Tomos, muzica – Călin Ionce, asistenți scenografie – Cătălin Ungureanu și Daniel Pal, light design – Aurel Palade). Din distribuție fac parte: Claudia Brădescu, Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Arina  Cojocaru/ Cătălina Oțeleanu, Grațian Prisacariu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Ion Ciolan și Daniel Minciună.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, săptămâna începe joi, 23 mai, de la ora 10.00, cu animația „Pisicile de la muzeu”, în regia lui Vasiliy Rovenskiy, avându-i în distribuție pe Michael Kleeman, Stephen Peter Krisel și Jordan Worsley.

Sinopsis: „Pisica Vincent și prietenul său, un șoarece, supraviețuiesc unei viituri într-un clavecin și ajung în muzeul Ermitaj. Pisici de elită păzesc exponatele de șoareci. Când Mona Lisa ajunge în muzeu, Vincent trebuie să împiedice furtul valoroasei opere de artă, dar și să o cucerească pe pisica Cleopatra.”

Filmul „Garfield”, regizat de Mark Dindal cu Hannah Waddingham, Samuel L. Jackson, Nicholas Hoult și Chris Prat, în distribuție poate fi văzut joi, 23 mai, de la ora 17.00, vineri, 24 mai, de la 17.30 și duminică, 26 mai, de la ora 13.00.

Sinopsis: „Garfield, faimosul motan de interior, care urăște zilele de luni și iubește lasagna, pornește într-o aventură nebună în aer liber! După o reuniune neașteptată cu tatăl său, ciufulitul motan Vic, care trăiește pe stradă, Garfield și amicul său canin Odie renunță la viața confortabilă de animale de companie pentru a se alătura lui Vic într-un jaf cu mize mari.”

Filmul „Furiosa”, regizat de George Miller, cu Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth în distribuție, va fi proiectat la Centrul „Jean Constantin” joi, 23 mai, de la ora 19.00, vineri, 24 mai și sâmbătă, 25 mai, de la 19.30 și duminică, 26 mai, de la ora 19.00.

Sinopsis: „În timp ce omenirea e pe cale de dispariție, tânăra Furiosa este răpită din sânul familiei și cade pradă unei bande nemiloase, condusă de Warlord Dementus. Gonind în viteză prin deșert, ei dau peste o așezare subordonată lui Immortan Joe. În timp ce acești doi tirani se luptă pentru putere, Furiosa trebuie să supraviețuiască multor provocări pentru a putea ajunge înapoi acasă.”

Filmul „If”, regizat de John Krasinski, cu Ryan Reynolds, John Krasinski, Phoebe Waller-Bridge, Emily Blunt și Matt Damon în distribuție, va putea fi văzut sâmbătă, 25 mai și duminică, 26 mai, de la ora 11.00.

Sinopsis: „If spune povestea unei fete care descoperă că poate vedea prietenii imaginari ai tuturor. Filmul ne arată ce va face Bea cu această superputere în timp ce pornește într-o aventură magică.”

Animația „Giganții”, regizată de Gonzalo Gutierrez, poate fi văzută sâmbătă, 25 mai, de la ora 13.00.

Sinopsis: „O furtună amenințătoare se apropie de orașul La Mancha. Carrasco, un om de afaceri dubios, vizitează fiecare familie din oraș și încearcă să le facă tuturor niște oferte de nerefuzat. Intenția lui este să cumpere toate casele și să construiască pe terenul lor un complex de locuințe de lux numit „CarrascoLand”, care va avea inclusiv un parc de distracții. Singura care nu se lasă convinsă să-și vândă casa este familia Quijote.Alfonso este singurul care își dă seama că furtuna nu este una obișnuită. El se bazează pe ajutorul lui Pancho și al Victoriei (ea este prietenă cu Pancho și iubirea secretă a lui Alfonso). Toți vor merge în pădurea de la marginea orașului pentru a prinde monstrul care trimite furtuna. Deși Alfonso este singurul convins de existența monstrului, cei trei pornesc în misiune fără ezitare. Carrasco e tot timpul pe urmele lor și ar face orice pentru a-i opri.”

Filmul documentar „În inima Naționalei”, regizat de Remus Achim, va putea fi văzut la Centrul „Jean Constantin” văzut sâmbătă, 25 mai, de la ora 17.00 și duminică, 26 mai, de la ora 15.00.

Sinopsis: „Filmul spune povestea unei calificări și a unei echipe în care nimeni nu mai credea. Aproape nimeni. O poveste din culisele campaniei de calificare la Euro 2024 care își propune să descopere cum în vestiare jucătorii au devenit echipă și apoi echipa a devenit familie. Un film documentar emoționant despre oameni și fotbal. Despre ambiție, determinare, curaj, pasiune pentru sport, devotament și încredere în sine și despre ce înseamnă să fi o echipă.”

Biletele se pot cumpăra online.

Tot la Centrul „Jean Constantin” va avea loc miercuri, 22 mai, de la ora 18.00, spectacolul muzical „Caută binele”,  organizat de Asociaţia Eduvit în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T.Burada”, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Școala Gimnazială Nr. 28 „Dan Barbilian” Constanța, ce are ca scop apropierea copiilor de lectură, de frumos şi de bine, susținut de scriitorul Alec Blenche, împreună cu fetița lui de 11 ani, Emma. Intrarea este liberă.

Luni, 27 mai, de la ora 19.00, va avea loc „Vivaldi Rocks”, o simfonie rock’n’roll, susținută de Orchestra Simfonică București: Biletele se pot cumpăra online de pe bilete.osb.fan.

Marți, 28 mai, școala de dans și fitness „White Feathers” din Constanța prezintă spectacolul de dans și teatru „101 dalmațieni”. Biletele se pot cumpăra de pe iabilet.ro.

La Casa de Cultură a Sindicatelor este programată marți, 28 mai, de la ora 19.00, comedia „De toți pereții”, de Alexandru Popa (regia – Vlad Zamfirescu, scenografia – Imelda Manu,  asistent regie – Mădălina Ciupitu) avându-i în distribuție pe actorii: Maia Morgenstern , Carmen Tănase, Vlad Zamfirescu și Mircea Rusu. Biletele se pot procura și online, de pe ticketstore.ro.

Foto: „Pinocchio” (Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”)

Citește și