PressCode

Începe Maratonul Nisipului: sport, sănătate și fapte bune   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Plaja ZOOM Beach din Constanța va fi punctul de întâlnire pentru cea de-a noua ediție a Maratonului Nisipului CELCO Marea Neagră, un eveniment care aduce împreună iubitorii de alergare din întreaga lume. Anul acesta, ziua de sâmbătă este dedicată exclusiv competițiilor pentru copii și familie dedicate să unească generații și să inspire mișcarea: “Campionii Școlii” și “Cursa Family Run”. Aceste competiții sunt organizate pentru a promova un stil de viață activ și pentru a oferi participanților ocazia de a se bucura de alergare într-un cadru natural și relaxant pe litoralul românesc.

Cursa “Campionii Școlii” este mai mult decât o simplă cursă pentru copii, este o inițiativă care încurajează elevii din școlile gimnaziale să îmbrățișeze sportul.

Cursa „Family Run” este concepută pentru a transforma alergarea într-o activitate de familie, oferind părinților și copiilor ocazia de a alerga împreună pe o distanță de aproximativ 1 km. Echipele formate din 2 până la 5 membri vor alerga nu doar pentru propria sănătate și bucurie, ci și pentru a sprijini un proiect caritabil. Contribuția de participare este de 50 lei/participant, iar fondurile strânse vor fi direcționate către proiectul “Tratamente la domiciliul copiilor cu cancer” al Asociației Dăruiește Aripi.

Poiectul social asigură îngrijirea medicală necesară direct la domiciliul copiilor bolnavi de cancer, eliminând astfel povara drumurilor frecvente și obositoare la spital. În cei șase ani de desfășurare, proiectul a parcurs peste 150.000 de km și a realizat peste 1800 de vizite gratuite, oferind suport esențial familiilor aflate în nevoie. În 2024, proiectul se va extinde pentru a ajunge la și mai mulți copii care au nevoie de ajutor. Participând la această cursă, fiecare familie va contribui la îmbunătățirea vieții acestor micuți și la susținerea unui viitor mai bun. “Cursa Family Run” se va desfășura sâmbătă, 25 mai 2024, oferind familiilor oportunitatea de a petrece timp de calitate împreună și de a susține o cauză nobilă.

Pe lângă “Campionii Școlii” și “Cursa Family Run”, evenimentul include și cursele competitive pentru alergători mai experimentați. Duminică, 26 mai 2024, se vor desfășura cursele de 5 km, 10 km, 21 km (semimaraton) și 42 km (maraton), oferind provocări variate pentru toți cei care doresc să își testeze limitele pe distanțe diferite. Aceste curse sunt destinate alergătorilor cu mai multă experiență, care vor să își demonstreze abilitățile și să se bucure de atmosfera vibrantă a evenimentului.

Citește și