PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 5-11 iunie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

O operă în premieră, două spectacole pentru copii, o comedie și filme pentru întreaga familie, iată oferta culturală a acestei săptămâni.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă sâmbătă, 8 iunie, de la ora 19.00, premiera spectacolului „Tosca”, de Puccini (regia și scenografia – Ștefan Vlad Grosu-Munteanu, costume Șerban Jianu, asistent scenografie / decor – Isa Aidin.

Soliști sunt: Nicoleta Ardelean, Răzvan Săraru, Daniel Pop, Cristian Caragea, Orest Pîslariu – București, Adrian Clinciu, Iulian Bratu, Adrian Pîrlea și Mihaela Ionescu.

Conducerea muzicală va fi asigurată de Tiberiu Dragoș Oprea.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă duminică, 9 iunie, de la ora 10.30, spectacolul „Cei trei purceluși”, de J.O. Halliwell-Phillipps (regia – Gheorghe Balint, decoruri – Adrian Drăguț, muzica – Dan Bălan). Distribuția este formată din: Cristian Mitescu, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan și Tiberiu Roșu.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, săptămâna se deschide  cu filmul „If”, regizat de John Krasinski, cu Ryan Reynolds, John Krasinski, Phoebe Waller-Bridge, Emily Blunt și Matt Damon în distribuție, care va  avea proiecția joi, 6 mai, de la ora 17.00, dar și sâmbătă, 8 mai, de la ora 15.30.

Sinopsis: „If spune povestea unei fete care descoperă că poate vedea prietenii imaginari ai tuturor. Filmul ne arată ce va face Bea cu această superputere în timp ce pornește într-o aventură magică.”

Filmul „Furiosa”, regizat de George Miller, cu Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth în distribuție, va fi proiectat la Centrul „Jean Constantin” joi, 6 mai, de la ora 19.00.

Sinopsis: „În timp ce omenirea e pe cale de dispariție, tânăra Furiosa este răpită din sânul familiei și cade pradă unei bande nemiloase, condusă de Warlord Dementus. Gonind în viteză prin deșert, ei dau peste o așezare subordonată lui Immortan Joe. În timp ce acești doi tirani se luptă pentru putere, Furiosa trebuie să supraviețuiască multor provocări pentru a putea ajunge înapoi acasă.”

Filmul „Băieți răi pe viață și pe moarte”, regizat de Adil El Arbi și Bilall Fallah, cu Will Smith, Martin Lawrence și Vanessa Hudgens în distribuție, va putea fi văzut vineri, 7 mai, de la ora 20.30, precum și sâmbătă, 8 mai și duminică, 9 mai, de la ora 19.30.

Sinopsis: „Băieții răi preferați ai lumii se întorc cu amestecul lor legendar de acțiune pe muchie de cuțit și comedie scandaloasă, dar de data aceasta cu o întorsătură: cei mai buni doi detectivi din Miami sunt acum pe fugă”.

Animația „Prințesa și monstrul fermecat”, regizată de Viktor Glukhushin și Maksim Volkov, cu Haylie Duff, Jon Heder, Barrett Leddy și Pauly Shore în distribuție, va fi proiectată sâmbătă, 8 iunie, de la ora 11.30.

Sinopsis: „Prințesa Barbara este îndrăgostită în secret de prințul Edward. Când vicleanul funcționar poștal Weasel îi cere regelui să o ia de soție pe Barbara, aceasta fuge. Monstrul Boogey face tot ce poate pentru a o ajuta pe Barbara să salveze regatul.”

Filmul de aventură „Thabo și cazul rinocerului”, regizat de Mara Eibl-Eibesfeldt și avându-i în distribuție pe:Litlhohonolofatso Litlhakayane, Ava Skuratowski și Kumkani Pilonti, va fi proiectat sâmbătă, 8 iunie, de la ora 13.30.

Sinopsis: „Thabo (11 ani) vrea să devină detectiv particular. Locuința sa, micul sat african Hlatikulu, este cel mai liniștit paradis din savană. Lucrurile iau o întorsătură bruscă atunci când un rinocer este ucis în parcul safari pentru cornul său. Acum depinde de Thabo și de noua sa prietenă, Emma, nu numai să aibă grijă de puiul de rinocer abandonat, ci și să investigheze și să prindă vinovații.”

Filmul românesc „Wekend de vis”, regizat de Ovidiu Georgescu cu Ioana Mărcoiu și Radu Andrei Micu, în distribuție este programat sâmbătă, 8 iunie, de la ora 17.30.

Sinopsis: „Alex și Maria, doi tineri corporatiști, planifică un copil. Dar asta nu e simplu, pentru că cei doi sunt striviți de joburi și de stresul zilnic. Trei ani la rând încearcă să procreeze în weekenduri “organizate”, dar eșuează lamentabil. Disperați, angajează o mamă surogat.”

Filmul „Garfield”, regizat de Mark Dindal cu Hannah Waddingham, Samuel L. Jackson, Nicholas Hoult și Chris Prat în distribuție va fi proiectat la Centrul „Jean Constantin” duminică, 9 iunie, de la ora 11.30.

Sinopsis: „Garfield, faimosul motan de interior, care urăște zilele de luni și iubește lasagna, pornește într-o aventură nebună în aer liber! După o reuniune neașteptată cu tatăl său, ciufulitul motan Vic, care trăiește pe stradă, Garfield și amicul său canin Odie renunță la viața confortabilă de animale de companie pentru a se alătura lui Vic într-un jaf cu mize mari.”

Animația „Haikuy!!”,în regia lui Susumu Mitsunaka, avându-i în distribuție pe Ayumu Murase, Kaito Ishikawa, Yuki Kaji și Yuichi Nakamura, este programată duminică, 9 iunie, de la ora 13.30.

Sinopsis: „În ciuda unei competiții puternice, echipa de volei a Liceului Karasuno a trecut de turul preliminar al turneului Harutaka din prefectura Miyagi și a ajuns în turul al treilea”.

Filmul documentar „Gardienii planetei”, în regia lui Jean-Albert Lièvre, cu Jean Dujardin în distribuție, va putea fi văzut duminică, 9 iunie, de la ora 15.30.

Sinopsis: „O balenă cu cocoașă eșuează pe un țărm îndepărtat. În timp ce luptă să-și salveze viața, descoperim povestea acestor creaturi extraordinare, locuitoare ale oceanelor lumii, cu abilități remarcabile și vieți sociale bogate.Whale Nation ne poartă într-o călătorie de descoperire a unor teritorii neexplorate și a societatății puțin cunoscute a balenelor, esențiale pentru ecosistemul planetei noastre de mai bine de 50 de milioane de ani.”

Filmul horror „Tarot”, regizat de Spenser Cohen și Anna Halberg cu Jacob Batalon, Humberly González, Wolfgang Novogratz, Avantika Vandanapu, Harriet Slater, Adain Bradley și Larsen Thompson în distribuție, este programat duminică, 9 iunie, de la ora 17.30.

Sinopsis: „Când un grup de prieteni încalcă în mod nesăbuit regula sacră a Tarotului, ei dezlănțuie, fără să știe, un rău de nedescris prins în cărțile blestemate. Unul câte unul, tinerii își privesc soarta în față și ajung într-o cursă împotriva morții”.

Biletele se pot cumpăra online.

Tot la Centrul „Jean Constantin” este programat luni, 10 iunie, de la ora 19.00, spectacolul de balet pentru copii „Aventurile lui Dorothy”. Biletele se pot procura online de pe iabilet.ro.

Marți, 11 iunie, de la ora 19.00, este programată comedia „Iubire dublu distilată”, de Ion Bogdan Martin, în regia lui Alin Brancu, cu Adelina Mihalcea, Emanuel Bighe, Cristina Diaconescu, Livia Taloi și Alin Brancu în distribuție. Biletele se pot procura online tot de pe iabilet.ro.

Foto: „Tosca” (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”)

Citește și