PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 19-25 iunie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vacanța mult așteptată a sosit, este timp din belșug pentru concerte, spectacole și filme. Iată oferta culturală a acestei săptămâni!

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă miercuri, 19 iunie, de la ora 19.00, în foaier, un recital „Pontica”, susținut de Ioana Crudu – vioară,  Dumitru Porcescu – vioară, Simion Crudu – violă și Anca Scarlat – violoncel.

În program sunt incluse lucrări din creația compozitorilor: Percy Grainger – Arrival Platform Humlet pentru violă solo, Carmen Petra Basacopol – Cântece rituale pentru vioară şi violă, op.119, Antonín Dvořák -Terzetto pentru două viori şi violă, op.74  și Franz Schubert – Cvartetul de coarde nr.2, D. 32.

Biletele se pot cumpăra de la agenția din incinta teatrului, cu o oră înainte de recital.

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 19.00, în sala Teatrului, este programat spectacolul „Turandot”, de Puccini (regia artistică, light design –  Alice Barb, scenografia – Adriana Grand).

Soliști vor fi: Răzvan Săraru, Akiko Hayakawa – Japonia, Veronica Răceală, Mihai Teodoru, Marius Turtoi, Cristian Caragea, Marius Eftimie, Doru Iftene, Mădălin Băldău și Ionuț Neagu.

Conducerea muzicală va fi aigurată de Koichi Inoue din Japonia.

Duminică, 23 iunie, de la ora 19.00, în sala Teatrului, este programat musicalul „My Fair Lady”, de Frederick Loewe (regia artistică, light design, scenariu – Alice Barb, scenografia – Adriana Grand, coregrafia – Mihail Mîndruțiu).

Soliști vor fi: Lucia Mihalache, Stefan Popov – București, Lică Gherghilescu, Orest Pîslariu București, Anca Dorneanu, Gabriela Dobre, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Silviu Vizan, Daiana Gavrilescu, Aurelian Ghițoi, Adrian Pîrlea, Octavian Minea, Iulia Stănei, Mircea Găvan, Marian Irimia, Robert Safta, Anișoara Botezatu, Iulian Bratu, Ionuț Neagu, Veronica Raceală, Luminița Cristea, Raluca Dărăban, Ana Maria Mladinovici, Ștefan Lepădatu și Marius Turtoi.

Conducerea muzicală va fi asigurată de Adrian Stanache.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă duminică, 23 iunie, de la ora 10.30, spectacolul „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă (regia – Gabriel Apostol, scenariul – Cristian Pepino, scenografia – Daniela Drăgulescu, muzica – Dan Bălan). Din distribuția spectacolului fac parte: Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Alina Manțu și Ion Ciolan.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, săptămâna se deschide cu animația „Prințesa și monstrul fermecat”, regizată de Viktor Glukhushin și Maksim Volkov, cu Haylie Duff, Jon Heder, Barrett Leddy și Pauly Shore în distribuție, care va fi proiectată joi, 20 iunie, de la ora 17.30.

Sinopsis: „Prințesa Barbara este îndrăgostită în secret de prințul Edward. Când vicleanul funcționar poștal Weasel îi cere regelui să o ia de soție pe Barbara, aceasta fuge. Monstrul Boogey face tot ce poate pentru a o ajuta pe Barbara să salveze regatul.”

Filmul „Băieți răi pe viață și pe moarte”, regizat de Adil El Arbi și Bilall Fallah, cu Will Smith, Martin Lawrence și Vanessa Hudgens în distribuție, va putea fi văzut joi, 20 iunie, de la ora 19.30, dar și sâmbătă, 22 mai, de la ora 15.00.

Sinopsis: „Băieții răi preferați ai lumii se întorc cu amestecul lor legendar de acțiune pe muchie de cuțit și comedie scandaloasă, dar de data aceasta cu o întorsătură: cei mai buni doi detectivi din Miami sunt acum pe fugă”.

Thriller-ul psihologic „Instinct de mamă”, regizat de Benoît Delhomme, cu Anne Hathawa și Jessica Chastain, va fi proiectat vineri, 21 iunie, de la ora 18.00 și sâmbătă, 22 iunie, de la ora 17.30.

Sinopsis: „Un thriller psihologic care prezintă viața de suburbie a două mame, în mijlocul anilor 60’. Alice și Céline sunt prietene și vecine, însă după ce unul dintre copii suferă un tragic accident, liniștea lor este dată complet peste cap. Aflat la debutul regizoral, Benoît Delhomme urmărește interacțiunea din ce în ce mai tensionată dintre cele două femei, legăturile familiale care se degradează gradual și explorează în același timp efectele întunecate pe care sentimentul de vinovăție și paranoia le au asupra ambelor familii”.

Filmul „The Bikeriders: Clubul Vandalilor”, regizat de Jeff Nichols cu Austin Butler, Jodie Comer și Tom Hardy în distribuție, este programat vineri, 21 iunie, de la ora 20.00 și sâmbătă, 22 iunie, de la ora 19.30.

Sinopsis: „În urma unei întâlniri întâmplătoare, încăpățânata Kathy este atrasă de Benny, membru al clubului de motocicliști Midwestern Vandals. Pe măsură ce clubul se transformă într-o periculoasă lume subterană a violenței, Benny trebuie să aleagă între Kathy și loialitatea sa față de club.”

Animația „Întors pe dos 2”, regizat de Kelsey Mann, cu Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Liza Lapira și Maya Hawke în distribuție, va fi proiectată sâmbătă, 22 iunie, de la ora 11.00

 Sinopsis: „«Întors pe dos 2», de la Disney și Pixar, revine în mintea proaspetei adolescente Riley, tocmai când totul este brusc dat peste cap din cauza unei surprize neașteptate: apariția unor noi Emoții!Bucuria, Tristețea, Furia, Frica și Dezgustul, emoțiile care s-au înțeles una pe alta și au condus mult timp o operațiune de succes din toate punctele de vedere, nu sunt sigure cum să reacționeze atunci când apare Anxietatea. Și se pare că Ea nu a venit singură”.

O altă animație, „Nina și secretul ariciului”, regizată de Jean-Loup Felicioli și Alain Gagnol, cu Guillaume Canet, Barrett Leddy și Audrey Tautou în distribuție, va putea fi văzută sâmbătă, 22 iunie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „Nina are 10 ani și o imaginație bogată, hrănită de poveștile inventate de tatăl ei care au ca personaj principal un arici. Când tatăl își pierde slujba, Nina își face griji pentru viitorul familiei. Ajutată de prietenul ei cel mai bun, Mehdi, copila pune la cale un plan riscant prin care speră să facă rost de bani pentru tatăl ei și colegii acestuia de la fabrică. Și nimic nu trebuie să stea în calea aventurii celor doi prieteni!”.

La Casa de Cultură a Sindicatelor este programat miercuri, 19 iunie, de la ora 19.30, concertul oferit de Platonic Band and Friends, „Geometry of Creation”. Biletele se pot procura de pe iabilet.ro.

Foto: „Turandot” (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”)

Citește și