PressCode

Portul Constanța. Lucrările CN APM din zona terminalului de containere, în desfășurare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Reparațiile capitale ale căii de rulare din terminalul de containere au demarat cu translatarea macaralelor pe celălalt tronson, pentru a elibera zona de lucru, transmite Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Reparațiile capitale ale căii de rulare situată în zona danelor 121-123 se vor desfășura în următoarele 5 luni și vor aduce în parametrii inițiali ecartamentul, aliniamentul și nivelul pentru ca utilajele să funcționeze fără dificultăți, în condiții de siguranță și fără întreruperi. Se va înlocui șina de rulare și infrastructura acesteia cu materiale de calitate superioară și se va amenaja zona șinei de la uscat.

Au demarat și lucrările pentru extinderea cu o bandă a drumului spre digul de sud. La finalul celor 12 luni stabilite prin contract, drumul existent se va extinde pe o lungime de aproximativ 1.745 metri cu o bandă cu lățimea de 4.50 m, va fi prevăzut un acostament de 0.5 m și o rigolă de preluare a apelor pluviale. Pe zona de execuție a extinderii, se vor monta indicatoare rutiere de semnalizare a lucrărilor și se vor executa marcaje longitudinale și transversale în conformitate cu regulile actuale.

În următoarele 6 luni se va lucra și pentru reparațiile capitale la linia de racord Mol 2 Sud pe o lungime de 290 ml și pasaj la nivel cu calea ferată de la km 1+ 341,18 , parte dintr-un dispozitiv de cale ferată care permite accesul convoaielor de manevră la frontul de încărcare/descărcare al terminalului de containere.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a început trei lucrări importante pentru infrastructura zonei de sud a portului Constanța, lucrări finanțate din fonduri proprii și care totalizează peste 15 milioane lei.

Citește și