PressCode

Centre pentru tratarea dependenței de droguri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Parlamentul a adoptat astăzi proiectul privind înființarea unor centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri, în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru și București-Ilfov.

Centre vor funcționa sub coordonarea Ministerului Sănătății și vor fi acreditate de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, conform standardelor internaționale în domeniul recuperării persoanelor dependente de droguri, a declarat astăzi ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Demersul este necesar deoarece infrastructura pentru tratarea dependenței de droguri în România este practic inexistentă.

Proiectul de lege completează Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi are ca obiect de reglementare înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Aceste centre includ măsuri de prevenire, tratament, prevenire a riscurilor şi consecinţelor asociate consumului de droguri, precum şi de reintegrare socială.
 

Citește și