PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 26 iunie – 2 iulie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

În prima săptămână de vacanță puteți petrece o seară lirică, dar și pătrunde în lumea magică a operelor lui Puccini. Filmele sunt variante, iar copiii se pot răsfăța la teatru sau spectacolele în aer liber.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă miercuri, 26 iunie, de la ora 19.00, în foaier, o seară lirică. Soliști sunt: Nicoleta Ardelean, Georgiana Costea-Glugă, Răzvan Săraru și Natalia Gribinic la pian.

În program sunt incluse lucrări din creația compozitorilor: A. Ponchielli, P. Mascagni și G. Puccini

Biletele se pot cumpăra de la agenția din incinta teatrului, cu o oră înainte de recital.

Sâmbătă, 29 iunie, de la ora 19.00, în sala Teatrului, este programat spectacolul „Tosca”,de Puccini (regia și scenografia – Ștefan Vlad Grosu-Munteanu, costume Șerban Jianu, asistent scenografie / decor – Isa Aidin.

Soliști sunt: Nicoleta Ardelean, Răzvan Săraru, Daniel Pop, Cristian Caragea, Orest Pîslariu – București, Adrian Clinciu, Iulian Bratu, Adrian Pîrlea și Mihaela Ionescu.

Conducerea muzicală va fi asigurată de Guy-Bernard Davis dinFranța.

Duminică, 30 iunie, de la ora 19.00, în sala Teatrului, este programată opera  „Madama Butterfly”, compusă de Puccini (regia artistică – Ognian Draganov, scenografia – Grigore Gorduz, costumele – Tvetanka Stoinova).

Soliști vor fi Akiko Hayakawa din Japonia, Victoria Cormoș din Cluj, Doru Iftene, Marius Eftimie, Marius Turtoi, Ionela Duma, Cristian Caragea, Ionuț Neagu, Adrian Pîrlea și Andrei Băican.

Conducerea muzicală va fi asigurată de Koichi Inoue din Japonia.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe myticket.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă duminică, 30 iunie, de la ora 10.30, spectacolul „Jack și vrejul de fasole”, după Joseph Jacobs (regia și scenariul – Geo Balint, scenografia – Gina Tărășescu-Jianu, muzica – Ciprian Manta). Distribuția este formată din: Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Arina Cojocaru/ Grațian Prisacariu și Ion Ciolan.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, săptămâna începe cu un film retro, musicalul „Șapte mirese pentru șapte frați”, regizat de Stanley Donen, cu Jeff Richards și Howard Keel în distribuție, programat miercuri, 26 iunie, de la ora 18.30.

Sinopsis: „Adam, cel mai mare dintre cei șapte frați Pontipee, se duce la oraș, o cunoaște pe Milly și o convinge să se mărite cu el chiar în aceeași zi. Abia când ajung acasă, la ferma din pădure, proaspăta mireasă află că mai există încă șase frați, care trăiesc într-o semi-salbăticie. Citind despre răpirea sabinelor de către romani, Adam hotărăște să procedeze la fel pentru frații săi, care au nevoie de soții”.

Drama „Dogman”, regizată de Luc Besson, cu Caleb Landry Jones și Jonica T. Gibbs în distribuție, va putea fi urmărită joi, 27 iunie, de la ora 17.50.

Sinopsis: „Povestea incredibilă a unui copil încercat de viață, care își va găsi salvarea prin dragostea câinilor”.

Thriller-ul psihologic „Instinct de mamă”, regizat de Benoît Delhomme, cu Anne Hathawa și Jessica Chastain, va fi proiectat joi, 27 iunie, de la ora 20.00, vineri, 28 iunie, de la ora 18.00 și duminică, 30 iunie, de la ora 19.30.

Sinopsis: „Un thriller psihologic care prezintă viața de suburbie a două mame, în mijlocul anilor 60’. Alice și Céline sunt prietene și vecine, însă după ce unul dintre copii suferă un tragic accident, liniștea lor este dată complet peste cap. Aflat la debutul regizoral, Benoît Delhomme urmărește interacțiunea din ce în ce mai tensionată dintre cele două femei, legăturile familiale care se degradează gradual și explorează în același timp efectele întunecate pe care sentimentul de vinovăție și paranoia le au asupra ambelor familii”.

Filmul „The Bikeriders: Clubul Vandalilor”, regizat de Jeff Nichols cu Austin Butler, Jodie Comer și Tom Hardy în distribuție, este programat vineri, 28 iunie, de la ora 20.00 și duminică, 30 iunie, de la ora 17.00.

Sinopsis: „În urma unei întâlniri întâmplătoare, încăpățânata Kathy este atrasă de Benny, membru al clubului de motocicliști Midwestern Vandals. Pe măsură ce clubul se transformă într-o periculoasă lume subterană a violenței, Benny trebuie să aleagă între Kathy și loialitatea sa față de club.”

Animația „Nina și secretul ariciului”, regizată de Jean-Loup Felicioli și Alain Gagnol, cu Guillaume Canet, Barrett Leddy și Audrey Tautou în distribuție, va putea fi văzută sâmbătă, 29 iunie, de la ora 11.00.

Sinopsis: „Nina are 10 ani și o imaginație bogată, hrănită de poveștile inventate de tatăl ei care au ca personaj principal un arici. Când tatăl își pierde slujba, Nina își face griji pentru viitorul familiei. Ajutată de prietenul ei cel mai bun, Mehdi, copila pune la cale un plan riscant prin care speră să facă rost de bani pentru tatăl ei și colegii acestuia de la fabrică. Și nimic nu trebuie să stea în calea aventurii celor doi prieteni!”.

O altă animația „Prințesa și monstrul fermecat”, regizată de Viktor Glukhushin și Maksim Volkov, cu Haylie Duff, Jon Heder, Barrett Leddy și Pauly Shore în distribuție, care va fi proiectată sâmbătă, 29 iunie, de la ora 13.00 și duminică, 30 iunie, de la ora 11.00.

Sinopsis: „Prințesa Barbara este îndrăgostită în secret de prințul Edward. Când vicleanul funcționar poștal Weasel îi cere regelui să o ia de soție pe Barbara, aceasta fuge. Monstrul Boogey face tot ce poate pentru a o ajuta pe Barbara să salveze regatul.”

Animația „Întors pe dos 2”, regizat de Kelsey Mann, cu Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Liza Lapira și Maya Hawke în distribuție, va putea fi văzută sâmbătă, 29 iunie, de la ora 15.00 și duminică, 30 iunie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „«Întors pe dos 2», de la Disney și Pixar, revine în mintea proaspetei adolescente Riley, tocmai când totul este brusc dat peste cap din cauza unei surprize neașteptate: apariția unor noi Emoții!Bucuria, Tristețea, Furia, Frica și Dezgustul, emoțiile care s-au înțeles una pe alta și au condus mult timp o operațiune de succes din toate punctele de vedere, nu sunt sigure cum să reacționeze atunci când apare Anxietatea. Și se pare că Ea nu a venit singură”.

Filmul „Bastardul”, regizat de Nikolaj Arcel, avându-i în distribuție pe Mads Mikkelsen, Gustav Lindh, Amanda Collin și Kristine Kujath Thorp, este programat sâmbătă, 29 iunie, de la ora 17.00.

Sinopsis: „Când cuferele cu bani i se golesc, căpitanul Ludvig Kahlen are o ultimă soluţie. Este anul 1755 şi căpitanul va cuceri nordul Danemarcei, construind o colonie pe acest tărâm extrem de sălbatic şi neospitalier. În schimb, va primi ceea ce îşi doreşte cu disperare, un titlu nobiliar. Doar că teritoriul pe care Kahlen pune ochii pentru a-l îmblânzi îi aparţine nemilosului Frederick de Schinkel şi, când menajera acestuia, Ann Barbara, şi soţul ei fug de la conac pentru a se alătura coloniei, nobilul jură să facă una cu pământul tot ce a construit Kahlen…”

Drama „Auzi cum a început totul. Fără zgomot: Ziua 1”, regizată de Michael Sarnoski, cu Joseph Quinn, Djimon Hounsou, Lupita Nyong’o și Alex Wolff în distribuție, va putea fi urmărită sâmbătă, 29 iunie, de la ora 19.30 și duminică, 30 iunie, de la ora 15.00.

Sinopsis: „Lupita Nyong’o joacă în prequel-ul thrillerului post-apocaliptic din 2018, în timp ce se confruntă cu zorii invaziei extraterestre din New York.”

La Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc vineri, 28 iunie, de la ora 19.30, spectacolul de gală „Rădăcini”, ediția a XIII-a, creat de Centrul „Total”. Biletele se pot cumpăra de pe iabilet.ro.

Sâmbătă, 29 iuni, de la ora 11.00, la Casa de Cultură este programat un spectacol pentru copii, „Rampampam în lumea bomboanelor”. Biletele pot fi procurate de la agenția din incinta insituției-gazdă, dar și de pe ticketstore.ro și iabilet.ro.

Duminică, 30 iunie, de la ora 19.00, publicul este invitat la „All inclusiv”, o comedie de Alexandru Popa (regia – Vlad Zamfirescu, scenografia – Mădălina Marinescu, asistent regie -Mădălina Ciupitu) cu Marius Manole, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Mirela Oprișor și Diana Roman în distribuție.. Biletele se găsesc pe proticket.ro, ticketstore.ro și la agenția Casei de Cultură.

Foto: „Madama Butterfly” (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”)

Citește și