PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 3-9 iulie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vacanța de vară și-a intrat în drepturi și chiar dacă sălile de spectacole încep să se închidă pentru public, avem vești bune! În curând, începe ediția 2024 a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, eveniment inițiat și organizat de Teatrul de Stat Constanța. Până atunci, iată programul acestei săptămâni.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă duminică, 7 iulie, de la ora 10.30, spectacolul „Poveste cu Scufița Roșie” adaptare după Charles Perrault (regia și scenariul – Valentin Dobrescu, scenografia – Valentin Dobrescu și muzica – Radu Alin Macovei Moraru). Spectacolul îi are în distribuție pe: Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Grațian Prisacariu, Claudia Brădescu și Ion Ciolan.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, publicul este invitat joi, 4 iulie, dar și  vineri, 5 iulie,de la ora 18.00, pentru a vedea drama „Auzi cum a început totul. Fără zgomot: Ziua 1”, regizată de Michael Sarnoski, cu Joseph Quinn, Djimon Hounsou, Lupita Nyong’o și Alex Wolff în distribuție. Aceasta va mai putea fi văzută duminică, 7 iulie, de la ora 19.30.

Sinopsis: „Lupita Nyong’o joacă în prequel-ul thrillerului post-apocaliptic din 2018, în timp ce se confruntă cu zorii invaziei extraterestre din New York.”

Filmul „Bastardul”, regizat de Nikolaj Arcel, avându-i în distribuție pe Mads Mikkelsen, Gustav Lindh, Amanda Collin și Kristine Kujath Thorp, este programat joi, 4 iulie, de la ora 20.00, sâmbătă, 6 iulie,de la ora 15.00, precum și duminică, 7 iulie, de la ora 17.00.

Sinopsis: „Când cuferele cu bani i se golesc, căpitanul Ludvig Kahlen are o ultimă soluţie. Este anul 1755 şi căpitanul va cuceri nordul Danemarcei, construind o colonie pe acest tărâm extrem de sălbatic şi neospitalier. În schimb, va primi ceea ce îşi doreşte cu disperare, un titlu nobiliar. Doar că teritoriul pe care Kahlen pune ochii pentru a-l îmblânzi îi aparţine nemilosului Frederick de Schinkel şi, când menajera acestuia, Ann Barbara, şi soţul ei fug de la conac pentru a se alătura coloniei, nobilul jură să facă una cu pământul tot ce a construit Kahlen…”

Thriller-ul „Exorcism: Mântuirea”, cu Joshua John Miller, avându-i în distribuție pe Russell Crowe, Sam Worthington, Samantha Mathis, Adam Goldberg și David Hyde Pierce, va putea fi văzut vineri, 5 iulie, de la ora 20.00 și sâmbătă, 6 iulie, de la ora 19.30.

Sinopsis: „Filmul îl aduce în rolul principal pe Russell Crowe ca Anthony Miller, un actor chinuit, ale cărui păcate îl posedă în timp ce filmează un horror supranatural. Aflată pe aceleași platouri de filmare, fiica lui, Lee (Ryan Simpkins), observă comportamentul lui ciudat și înțelege că ceva sinistru a pus stăpânire pe el.”

Animația „Sunt un mic ticălos 4”, în regia lui Patrick Delage și Chris Renaud, cu Steve Carell, Kristen Wiig, Sofía Vergara, Joey King și Will Ferrell în distribuție, va fi proiectată sâmbătă, 6 iulie, de la ora 11.00, precum și duminică, 7 iulie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „Gru, Lucy, Margo, Edith și Agnes primesc un nou membru în familie, pe Gru Jr., al cărui scop pare acela de a-și chinui tatăl. Când Gru are de înfruntat un nou dușman în persoana lui Maxime Le Mal și a prietenei sale Valentina, familia este nevoită să-și ia tălpășița.”

Animația „Întors pe dos 2”, regizat de Kelsey Mann, cu Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Liza Lapira și Maya Hawke în distribuție, va putea fi văzută sâmbătă, 6 iulie,de la ora 13.00, precum și duminică, 7 iulie, de la ora 11.00.

Sinopsis: „«Întors pe dos 2», de la Disney și Pixar, revine în mintea proaspetei adolescente Riley, tocmai când totul este brusc dat peste cap din cauza unei surprize neașteptate: apariția unor noi Emoții!Bucuria, Tristețea, Furia, Frica și Dezgustul, emoțiile care s-au înțeles una pe alta și au condus mult timp o operațiune de succes din toate punctele de vedere, nu sunt sigure cum să reacționeze atunci când apare Anxietatea. Și se pare că Ea nu a venit singură”.

Thriller-ul psihologic „Instinct de mamă”, regizat de Benoît Delhomme, cu Anne Hathawa și Jessica Chastain, va fi proiectat sâmbătă, 6 iulie,de la ora 17.00, precum și duminică, 7 iulie, de la ora 15.00.

Sinopsis: „Un thriller psihologic care prezintă viața de suburbie a două mame, în mijlocul anilor 60’. Alice și Céline sunt prietene și vecine, însă după ce unul dintre copii suferă un tragic accident, liniștea lor este dată complet peste cap. Aflat la debutul regizoral, Benoît Delhomme urmărește interacțiunea din ce în ce mai tensionată dintre cele două femei, legăturile familiale care se degradează gradual și explorează în același timp efectele întunecate pe care sentimentul de vinovăție și paranoia le au asupra ambelor familii”.

Foto: „Poveste cu Scufița Roșie” (Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”)

Citește și