PressCode

Rezultatele la Evaluarea Națională 2024. Două medii de 10 la Constanța

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp


Doar 74,5% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională au obținut obţinut medii mai mari sau egale cu 5, un procent mai mic față de cele din ultimii trei ani.

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a anunţat astăzi, că la Evaluarea Naţională au fost obţinute 65 de medii de 10, iar 77,6% dintre elevi au avut note peste 5 la Limba Română, 68,7% obţinând note peste 5 la Matematică. La Limba Română 407 elevi au luat nota 10, iar la matematică 1060 au promovat cu nota maximă.

În județul Constanța s-au înregistrat două medii de 10, iar elevii provin de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. Ultima medie din județul Constanța este 1și provine de la un elev al Școlii Profesionale Jean Dinu din Adamclisi.

Rezultatele le gasiti aici :  http://evaluare.edu.ro/

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie

Citește și