PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 10-16 iulie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vara aceasta, constănțenii și turiștii se vor bucura de spectacolele incluse în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului (SEAS), ediția a III-a. Timp de 9 săptămâni, până pe 8 septembrie, se vor desfășura 40 de evenimente culturale, în special spectacole de teatru în următoarele locații: Teatrul de Vară Soveja, Grădina de vară Tomis, Casa de Cultură a Sindicatelor, Sala Ovidius a Hotelului Continental Forum, Sala Club SNC, precum și Parcul de la Gară.

Teatrul de Stat Constanța deschide Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS), vineri, 12 iulie, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu spectacolul „Ultima oră”, de Mihail Sebastian, din repertoriul Teatrului „Nottara” din București (regie – Erwin Șimșensohn, scenografie/ decor – Carmencita Brojboiu, scenografie/ costume – Carmencita Brojboiu, sound design: Alexandru Suciu, lighting design – Daniel Klinger).

Din distribuție fac parte: Gabriel Răuță, Ada Navrot, Gavril Pătru, Daniela Minoiu, Alexandru Mike Gheorghiu, Dani Popescu, Cristian Șofron, Claudiu Romila, Vlad Bălan, Ana Radu, Ioana Calotă, Crenguța Hariton și Andreea Măcelaru Șofron.

Sinopsis: „În redacția unei obscure și falimentare gazete, într-o dimineață, plictiseala se transformă în adrenalină pură. În locul foiletonului obișnuit, în coloanele ziarului Deșteptarea apare din greșeală un articol cu potențial de bombă, ce dinamitează liniștea unei persoane extrem de influente, celebre și bogate. Întreg arsenalul de corupție se pune în mișcare pentru reducerea la tăcere a inocentului profesor Andronic: intimidarea, amenințările, mituirea presei, traficul de influență. În societatea tuturor timpurilor, lipsa de scrupule și duplicitatea se manifestă identic. Dar, în final, vor câștiga inteligența, dragostea și pasiunea pentru istorie.”

Sâmbătă, 13 iulie, de la ora 21.00, la Grădina „Tomis” este programat spectacolul „Cancún”,de Jordi Galcerán (traducere – Luminița Voina-Răuț) din repertoriul Teatrului Nottara din București (regie – Felix Alexa, scenografie/ decor – Andrada Chiriac, lighting design și ilustrația muzicală – Felix Alexa).

Distribuția este formată din: Cerasela Iosifescu, Gabriel Răuță, Ada Navrot, Alexandru Jitea.

Sinopsis: „Ceea ce trebuia să fie o vacanță relaxantă în faimoasa stațiune Cancún se transformă pentru cuplurile Reme – Vicente și Laura – Pablo, căsătoriți și prieteni de douăzeci și cinci de ani, într-un moment al adevărurilor nespuse și al dorințelor secrete, într-un joc al lui „ce-ar fi fost dacă…”. Cum ar fi evoluat viața personajelor dacă partenerul de viață ar fi fost altul, dacă ar fi avut o altă meserie, dacă ar fi fost mai fericite făcând alte alegeri. O comedie subtilă de dialog și de situație, Cancún este, în același timp, o meditație asupra felului în care de multe ori un eveniment ce pare nesemnificativ schimbă pentru totdeauna cursul vieții. Se mai poate schimba ceva, mai sunt posibile un nou început, o nouă iubire?”.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă duminică, 14 iulie, de la ora 10.30, spectacolul „Povestea degețelului poznaș”, de Matei Vișniec (regia artistică – Gheorghe Balint, asistență regie și ecleraj – Lică Gherghilescu, scenografia și păpușile – Tünde Tomos, muzica – Ciprian Manta, asistent scenografie – Daniel Pal). Spectacolul îi are în distribuție pe: Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Arina Cojocaru/ Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Grațian Prisacariu, Daniel Minciună și Ion Ciolan.

Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, publicul este invitat joi, 11 iulie, de la ora 17.30, vineri, 12 iulie, de la ora 14.00 și sâmbătă, 13 iulie și duminică, 14 iulie, de la ora 11.00, să vadă animația „Sunt un mic ticălos 4”, în regia lui Patrick Delage și Chris Renaud, cu Steve Carell, Kristen Wiig, Sofía Vergara, Joey King și Will Ferrell în distribuție.

Sinopsis: „Gru, Lucy, Margo, Edith și Agnes primesc un nou membru în familie, pe Gru Jr., al cărui scop pare acela de a-și chinui tatăl. Când Gru are de înfruntat un nou dușman în persoana lui Maxime Le Mal și a prietenei sale Valentina, familia este nevoită să-și ia tălpășița.”

Joi, 11 iulie, de la ora 19.30, vineri, 12 iulie, de la ora 17.30 și duminică, 14 iulie, de la ora 17.00, este programată comedia romantică „Trimite-mă la lună”, regizată de Greg Berlanti cu Scarlett Johansson și Channing Tatum în distribuție.

Sinopsis: „Având pe fundal evenimentele extraordinare care au dus la misiunea NASA de a trimite oameni pe Lună, comedia romantică regizată de Greg Berlanti prezintă relația turbulentă dintre Kelly Jones (Scarlett Johansson), o foarte talentată specialistă în vânzări, și Cole Davis (Channing Tatum), directorul responsabil cu lansarea misiunii. Când președintele SUA subliniază că întregul proiect este prea important pentru a se pune problema unui eșec, Jones primește sarcina de-a regiza o aselenizare falsă în cazul în care misiunea reală eșuează.”

Filmul de acțiune „Tornade”, regizat de Lee Isaac Chung cu Glen Powell, Maura Tierney, Kiernan Shipka și Daisy Edgar-Jones în distribuție, este programat vineri, 12 iulie, de la ora 20.00 și sâmbătă, 13 iulie, de la ora 17.00.

Sinopsis: „Edgar-Jones joacă rolul lui Kate Cooper, o fostă vânătoare de furtuni care a rămas marcată de o tornadă devastatoare cu care s-a întâlnit în timpul anilor de facultate, care acum studiază tiparele furtunilor în New York. Ea este atrasă înapoi în câmpiile deschise de prietenul ei, Javi, pentru a testa a un sistem de urmărire a tornadelor inovator. Acolo, ea se întâlnește cu Tyler Owens (Powell), fermecătorul și nesăbuitul superstar pe rețelele de socializare care se bucură să poată posta aventura urmăririi furtunii împreună cu echipajul lui la fel de imprudent, pe modelul cu cât mai periculos, cu atât mai bine.Pe măsură ce sezonul furtunilor se intensifică, se declanșează  fenomene terifiante nemaivăzute până acum, iar Kate, Tyler și echipele lor concurente se regăsesc direct pe căile furtunilor ce converg peste centrul Oklahomei în lupta vieții lor.”

Animația „Întors pe dos 2”, regizat de Kelsey Mann, cu Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Liza Lapira și Maya Hawke în distribuție, va putea fi văzută sâmbătă, 13 iulie și duminică, 14 iulie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „«Întors pe dos 2», de la Disney și Pixar, revine în mintea proaspetei adolescente Riley, tocmai când totul este brusc dat peste cap din cauza unei surprize neașteptate: apariția unor noi Emoții!Bucuria, Tristețea, Furia, Frica și Dezgustul, emoțiile care s-au înțeles una pe alta și au condus mult timp o operațiune de succes din toate punctele de vedere, nu sunt sigure cum să reacționeze atunci când apare Anxietatea. Și se pare că Ea nu a venit singură”.

Animația „Blue Lock: Episodul Nagi”, în regia lui Shunsuke Ishikawa cu Nobunaga Shimazaki, Yuma Uchida, Kazuyuki Okitsu, Kazuki Ura și Tasuku Kaito în distribuție, va putea fi urmărită sâmbătă, 13 iulie și duminică, 14 iulie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „Mikage Reo, un licean care visează să câștige Cupa Mondială la fotbal, descoperă talentul lui Nagi și îl inspiră să joace fotbal și să-și împărtășească abilitățile excepționale. Într-o zi, primește o invitație la misteriosul proiect Blue Lock. Îl așteaptă acolo o întâlnire cu cei mai buni atacanți din întreaga țară. Visul lui Nagi de a deveni cel mai bun, alături de Reo, îl va duce pe acest copil-minune într-o lume pe care nu a cunoscut-o niciodată.”

Drama „Auzi cum a început totul. Fără zgomot: Ziua 1”, regizată de Michael Sarnoski, cu Joseph Quinn, Djimon Hounsou, Lupita Nyong’o și Alex Wolff în distribuție va fi proiectată sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19.30.

Sinopsis: „Lupita Nyong’o joacă în prequel-ul thrillerului post-apocaliptic din 2018, în timp ce se confruntă cu zorii invaziei extraterestre din New York.”

Thriller-ul „Exorcism: Mântuirea”, cu Joshua John Miller, avându-i în distribuție pe Russell Crowe, Sam Worthington, Samantha Mathis, Adam Goldberg și David Hyde Pierce, va putea fi văzut duminică, 14 iulie, de la ora 19.30.

Sinopsis: „Filmul îl aduce în rolul principal pe Russell Crowe ca Anthony Miller, un actor chinuit, ale cărui păcate îl posedă în timp ce filmează un horror supranatural. Aflată pe aceleași platouri de filmare, fiica lui, Lee (Ryan Simpkins), observă comportamentul lui ciudat și înțelege că ceva sinistru a pus stăpânire pe el.”

Tot la Centrul „Jean Constantin” este programat miercuri, 10 iulie, de la ora 19.00, un spectacol de folclor susținut de ansamblul „Brâulețul” și invitații săi: Margareta Clipa, Constantin Enceanu, Nicolae Datcu, Ștefania Șirin Narenji și, bineînțeles, Elena Plătică, solista ansamblului.

Citește și