Primăria Constanța a recepționat săptămâna aceasta Spitalul Modular amplasat în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro, iar structura modulară reprezintă nucleul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, asigurând completarea serviciilor medicale pentru această unitate. Spitalul modular este funcțional, dar va deveni operațional după ce Ministerul Sănatatii va aproba noua structură a SCBI, care cuprinde alte 52 de paturi și serviciile de imagistică. De asemenea, contractul SCBI cu Casa de Asigurări de Sănătate va fi adiționat cu noile servicii pentru a putea fi decontate. Primul pacient va fi primit după ce personalul va trece printr-un program de pregătire și va fi instruit să utilizeze noile instalații de ventilație.
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „De 40 de ani nu s-a mai construit un spital în oraș, de aceea deschiderea Spitalului Modular este un motiv atât de mare de mândrie. S-au depus eforturi enorme, asta pentru că așteptările noastre au fost mari și am făcut tot posibilul să îndeplinim fiecare obiectiv pe care ni l-am propus, întotdeauna cu gândul la cât de mult o să vină în sprijinul cetățenilor.”
Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10 sunt de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cu farmacie și laborator. Pentru prima dată, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase beneficiază de un RMN și un computer tomograf. Serviciile de imagistică, vitale de multe ori desfășurării actului medical, lipsind până acum cu desăvârșire.
În 2024, vor fi demarate lucrările de de modernizare, reabilitare energetică, consolidare și extindere ale clădirii vechi a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Este vorba despre o investiție de aproape 28 de milioane de lei, aproape 12 milioane de lei fiind alocate consolidării.