Și în această săptămână, teatrele din Constanța invită publicul să le treacă pragul, pentru a petrece momente de relaxare urmărind spectacole pentru toate vârstele, numai bune pentru a alunga monotonia zilelor, dar mai ales a serilor de februarie.
Teatrul de Stat Constanța propune pentru seara de sâmbătă, 18 februarie, începând cu ora 19.00, o piesă mai puțin cunoscută a lui Shakespeare, „Doi tineri din Verona”, în viziunea regizorală inedită a lui Alexandru Mâzgăreanu. Cu acest prilej, publicul va lua contact cu o lume fascinantă, plină de mister și culoare, unde costumele tradiționale asiatice se întrepătrund cu costumele deux-pieces și echipamentele sportive contemporane. Costumele sunt create de Alexandra Mâzgăreanu, iar decorurile de Andreea Săndulescu.
Dau viață personajelor shakespeariene actorii: Andrei Bibire, Florin Aioane, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Maria Lupu, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Florina Stănculeţ/ Mihaela Velicu, Grațian Prisăcariu, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Cătălin Bucur, Alina Manţu, Arina Cojocaru și Tiberiu Roșu.
Duminică, 19 februarie, de la ora 19.00, e vremea pentru o comedie englezească cu patru personaje: „Logodnă relativă”, de Alan Ayckbourn, în regia lui Iulian Enache. Cele patru personaje vor fi interpretate de: Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioane și Lucian Pavel. Scenografia a fost realizată de Gabi Albu, secondată de Ruxandra Bobleagă.
Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” invită publicul sâmbătă, 18 februarie, de la ora 18.30, să petreacă o seară alături de „Pescuitorii de perle”, pe muzica lui Georges Bizet. Regia și decorurile sunt semnate de Ștefan Munteanu, iar costumele, de Daniela Vlădescu. Coregrafia îi aparține lui Horațiu Cherecheș.
În rolurile principale, publicul îi va vedea și asculta pe tenorul Doru Iftene, soprana Laura Eftimie, baritonul Marius Eftimie și basul Daniel Pascariu din București. Conducerea muzicală a spectacolului este asigurată de dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea.
Duminică, 19 februarie, de la ora 18.30, publicul este așteptat la divertismentul muzical-coregrafic „Magic Swing” despre care organizatorii spun că este „bazat pe sincretismul artelor, în strădania de a pava cu sensibilitate și atitudine solară drumul dinspre scenă către spectatorul dornic de experiențe noi, frumoase, capabile de a-l smulge din cenușiul cotidian”.
Soliști sunt: Daniela Vlădescu, Gabriela Dobre, Raluca Dărăban, Veronica Răceală, Silvia Simionescu, Maria Cernat, Octavian Minea, Iulian Bratu, Cristian Parmac și ADRIAN PÎRLEA. Lor li se alătură, în pași magici de swing, dansatorii: Iulian Ghencea, Giulia Crăciun, Cristian Panduru, Andreea Panduru, Horia Iordache, Mălina Prian, Gabriel Sălcescu, Andra Maclinschi și Mihnea Scârtocia.
Concepția spectacolului îi aparține Gabrielei Dobre, iar coregrafia este semnată de Iulian Ghencea, asistent de coregrafie fiind Petronela Iordache.
Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ a pregătit o serie de spectacole pentru mici, prilej pentru a ascula poveștile îndrăgiți și a se (re)întâlni cu actorii preferați.
Joi, 16 februarie, de la ora 10.00, dar și vineri, de la aceeași oră, micii spectatori cu vârste de la șase ani în sus sunt invitați să urmărească spectacolul „Inimă rece”, o adaptare după povestea cu același nume a lui Wilhelm Hauff, în regia lui Vasile Gherghilescu.
Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, iar muzica este compusă de Dicran Asarian. Dn distribuție fac parte actorii: Sergiu Bucur, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru, Emanuel Cristoiu, Grațian Prisacariu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Dan Cojocaru și Lică Gherghilescu.
Vineri, 17 februarie, de la ora 18.00, tinerii sunt așteptați și ei la teatru, pentru a afla care este… „Prețul demnității”. Spectacolul, după un text al Ludmilei Razumovskaia, tratează o temă de actualitate. Personajele bine conturate, cu caractere puternice, sunt intrepretate de: Inga Marcu, Adi Gheo, Denisa Iova, Sergiu Bucur și Grațian Prisacariu. Regia artistică este semnată de Lică Gherghilescu, iar scenografia poartă amprenta creativă a lui MC Ranin.
Sâmbătă, 18 februarie, de la ora 10.30, picii sunt invitați să descopere o poveste celebră scrisă de Ion Creangă, „Fata babei și fata moșneagului”, transpusă scenic de Daniel Stanciu, cu o scenografie de Delia Cornelia Ioaniu. Spectacolul, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între trei și zece ani, îi are în distribuție pe actorii: Rovena Paraschivoi/ Daniel Minciună, Ion Ciolan/ Clara Ghiuvelechian. Claudia Brădescu/ Tiberiu Roșu, Daniela Vlad și Grațian Prisacariu.
Duminică, 19 februarie, de la ora 10.30, prichindeii sunt așteptați la spectacolul „Jack și vrejul de fasole”, după Joseph Jacobs, pus în scenă de Geo Balint, pe muzica lui Ciprian Manta, cu o scenografie creată de Eugenia Tărășescu-Jianu. Spectacolul, care poate fi urmărit de copiii cu vârste de peste trei ani, îi are în distribuție pe actorii: Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Arina Cojocaru și Ion Ciolan.