PressCode

Final de proiect Erasmus + „Stop Bullying and Let the World Smile!” – SMILE,  la Școala Gimnazială nr. 7  Remus Opreanu Constanța

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Școala Gimnazială nr. 7 ”Remus Opreanu” Constanța a organizat în perioada  25-19 aprilie, ultima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+„Stop Bullying and Let the World Smile!” ˗ SMILE, tema fiind prevenirea și combaterea cyberbullyingului.

 Cei 15 elevi din instituțiile partenere˗ Istituto Comprensivo Statale „Omodeo Beethoven” – Scisciano (Italia), PLAYING ˗ Xalandri (Grecia), Beşiktaş Ismail Tarman Imam Hatip Ortaokulu ˗ Istanbul (Turcia) și 100. Yil Ataturk Ortaokulu – Aydin (Turcia) au fost integrați în echipele de lucru formate din elevi ai școlii constănțene.

Copiii au desfășurat împreună activități în mediul online, având ca scop exersarea practicilor de combatere a cyberbullyingului: joc de rol, crearea unor benzi desenate, exersarea practicii „Stop-Block-Tell” etc.

La invitația reprezentanților Școlii Gimnaziale nr. 7, inspector principal Borș Filotia, Departamentul Siguranță școlară și prevenirea criminalității din cadrul I.P.J. Constanța, a discutat cu elevii despre delincvența juvenilă din România, Italia, Turcia și Grecia, pericolele la care sunt expuși copiii și felul în care acestea pot fi prevenite.

Un moment special a fost vizita efectuată la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, care le-a oferit elevilor ocazia de a afla de la cel mai emblematic sportiv al Constanței și unul dintre cei mai îndrăgiți fotbaliști internaționali, ce înseamnă fairplay˗ul, integrarea într˗o echipă nouă, conduita onestă în orice situație și devotamentul în tot ceea ce întreprinzi.

În timpul vizitei culturale din zona peninsulară, participanții din țările partenere au descoperit Constanța din perspectiva multietnicității și a multiculturalității, ca un spațiu reprezentativ de intersecție și conviețuire a mai multor tipare lingvistice, culturale, identitare, etnice, confesionale.

În mod simbolic, pentru a marca finalizarea proiectului, toți partenerii au participat la plantarea în curtea școlii a unui copăcel, pe care copiii l˗au numit „Copacul prieteniei”.

Foto: Școala Gimnazială nr. 7 Remus Opreanu ( Facebook)

Citește și